25-05-2021

4 redenen om te kiezen voor een barrel sauna in je tuin

Ga jij regelmatig naar de sauna en vind je dit zelfs zo heerlijk dat je overweegt een eigen sauna in of rondom huis te plaatsen? Dan is het kiezen van een barrel sauna zeker het overwegen waard. Waarom? We leggen het je uit!

 

 

Maar eerst… wat is een barrel sauna?

Het zal je niet verbazen, maar een barrel sauna dankt zijn naam aan de vorm. De houten sauna is namelijk in de vorm van een groot vat, oftewel een barrel in het Engels.

 

4 voordelen van een barrel sauna

 

1.     Mooie toevoeging aan de tuin

Misschien niet de hoofdreden waarom je een sauna in je tuin zou laten plaatsen, maar toch ook zeker niet geheel onbelangrijk. De natuurlijke uitstraling van de houten barrel sauna is nou eenmaal een prachtige toevoeging aan je tuin, waar je een instant spa- en vakantiegevoel van krijgt! Ja, alleen al door er naar te kijken! Maar wacht maar tot je erin stapt!

 

2.     Betere luchtcirculatie

De ronde vorm van de sauna is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens erg praktisch. Doordat er geen hoeken in zitten blijft daar geen warme lucht hangen, waardoor de lucht met de ronde vorm mee circuleert. Kortom: geen grote temperatuurverschillen binnen de sauna!

 

3.     Sauna warmt sneller op

De ronde vormen zorgen niet alleen voor betere circulatie, maar ook voor een betere opwarming. De sauna wordt niet alleen gelijkmatiger warm, maar ook nog eens vele malen sneller dan andere soorten sauna’s. Dubbel fijn, want zo hoef je minder lang te wachten, maar het is ook nog eens prettiger voor je portemonnee. Het scheelt namelijk ontzettend veel stookkosten!

 

4.     Daarna meteen in de buitenlucht

Omdat een barrel sauna een buitensauna is, kun je na het stomen en zweten heerlijk afkoelen in de buitenlucht. Heerlijk! Sommige barrel sauna’s hebben zelfs een kleine veranda of een afdakje waar je nog eventjes in de frisse buitenlucht kunt nagenieten van je stoomsessie.

 

Jacuzzi in de tuin

En als je je tuin dan toch omtovert tot luxe spa en ultieme zen-plek… heb je al eens nagedacht over een jacuzzi in de tuin? Genieten!

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder