17-06-2020

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Als je in de Randstad woont, is het niet gek dat je leeft op een klein aantal vierkante meters. Vaak is je woonkamer niet heel groot en past er in de slaapkamer net een tweepersoonsbed. Toch vinden wij Nederlanders het prima. Een kleinere woning brengt namelijk ook voordelen met zich mee. Zo is er minder ruimte voor rotzooi, waardoor je minimalistisch leeft en je appartement snel schoonmaakt. Daarnaast kun je een klein appartement vaak leuk indelen. Soms is het even puzzelen, maar door creatief te denken kom je vaak op de leukste, creatieve oplossingen. Badkamerspecialist Mastello geeft je in deze blog de beste tips om een kleine badkamer in te richten. 

 

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

 

1. Berg je handdoeken op in een kleine badkamer

Lekkere dikke, grote handdoeken zijn heerlijk om jezelf mee af te drogen. Toch nemen ze vaak veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer is het goed om je handdoeken op te bergen. Dit kun je op een leuke manier doen. Door ze bijvoorbeeld op een speciale manier op te rollen zullen ze eerder als style item worden gezien. Zo zorgen ze voor een rustige toevoeging in jouw badkamer. Kies wel voor handdoeken in dezelfde kleur, zodat het niet te druk oogt. 

 

2. Opbergruimte is key 

Door veel spullen in je badkamer neer te zetten, kan het vaak rommelig en kleiner ogen dan dat het eigenlijk is. Daarom is het goed om, vooral in een kleine badkamer, alles goed op te bergen achter deurtjes. Kies in een kleine badkamer voor een badmeubel met deurtjes. Hierin berg je jouw spulletjes op, waardoor ze niet in het zicht staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor opbergruimte in je badmeubel, zoals een badkamermeubel onder je wastafel of een spiegelkast. Een spiegelkast is een spiegel die als deurtje voor een kleiner kastje hangt. Achter dit deurtje kun je spullen bewaren die je dagelijks gebruikt, zoals je tandenborstel, tandpasta en dagcrème. 

 

3. Badkamermeubel op maat

Een badmeubel kun je in veel verschillende maten en materialen vinden. Maar als je een kleine badkamer hebt, wil je deze natuurlijk zo functioneel mogelijk inrichten. In dit geval is een badmeubel op maat wel echt een toevoeging. Hierbij kun je de gewenste opbergruimte kiezen én je weet zeker dat het badkamermeubel niet te veel ruimte in beslag neemt. 

 

4. Kies voor een inloopdouche

Dit is misschien niet de eerste keuze die je maakt, maar een inloopdouche is perfect voor kleine badkamers. Een inloopdouche met luxe zwarte doucheset of zwarte douchekop hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen en oogt daarnaast luxueus. Op Pinterest vind je veel ideeën voor een kleine badkamer met inloopdouche. Kies voor een inloopdouche met glazen wanden, waardoor de douchewand de ruimte niet breekt. 

 

Met deze 4 tips richt je jouw kleine badkamer leuk en functioneel in. Wij hopen dat je met deze tips de badkamer van jouw dromen kunt creëren. 

 

Hoe creeer je een luxe moderne badk...

Wil jij jouw huidige badkamer omtoveren tot een luxe moderne badkamer? Zelfs als de ruimte aan de kleine kant is, zijn er veel manieren waarop je met eenvoudige wijzigingen een luxe gevoel in huis kunt creëren. Van hoogwaardige badkameraccessoires tot luxe badkamerdouches, wij kunnen je alles v...

Lees verder

6 stylingtips om je terras lentekla...

  Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!  ...

Lees verder

Zo belangrijk is een huis dat bij j...

Een huis, dat is je veilige haven. Een plek waar je je op je gemak voelt, en relaxed. Waar je blij van wordt als je er weer binnenkomt, waar je echt thuis bent en helemaal jezelf kan zijn. Een huis dat bij je past, dat is belangrijk. Dat betekent niet alleen dat het huis in een buurt staat waar je g...

Lees verder

Nieuwe meubels kopen - waar let je ...

Door al dat thuiszitten borrelt de veranderdrang enorm. Zeker nu het lente is, dan kriebelt het toch altijd wel al, zijn we toe aan wat nieuws. Een nieuwe kleur op de muren, nieuwe raamdecoratie, wat veranderingen in de tuin of zelfs gewoon allemaal nieuwe meubels! Een interieurliefhebber kun je bij...

Lees verder