17-06-2020

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Als je in de Randstad woont, is het niet gek dat je leeft op een klein aantal vierkante meters. Vaak is je woonkamer niet heel groot en past er in de slaapkamer net een tweepersoonsbed. Toch vinden wij Nederlanders het prima. Een kleinere woning brengt namelijk ook voordelen met zich mee. Zo is er minder ruimte voor rotzooi, waardoor je minimalistisch leeft en je appartement snel schoonmaakt. Daarnaast kun je een klein appartement vaak leuk indelen. Soms is het even puzzelen, maar door creatief te denken kom je vaak op de leukste, creatieve oplossingen. Badkamerspecialist Mastello geeft je in deze blog de beste tips om een kleine badkamer in te richten. 

 

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

 

1. Berg je handdoeken op in een kleine badkamer

Lekkere dikke, grote handdoeken zijn heerlijk om jezelf mee af te drogen. Toch nemen ze vaak veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer is het goed om je handdoeken op te bergen. Dit kun je op een leuke manier doen. Door ze bijvoorbeeld op een speciale manier op te rollen zullen ze eerder als style item worden gezien. Zo zorgen ze voor een rustige toevoeging in jouw badkamer. Kies wel voor handdoeken in dezelfde kleur, zodat het niet te druk oogt. 

 

2. Opbergruimte is key 

Door veel spullen in je badkamer neer te zetten, kan het vaak rommelig en kleiner ogen dan dat het eigenlijk is. Daarom is het goed om, vooral in een kleine badkamer, alles goed op te bergen achter deurtjes. Kies in een kleine badkamer voor een badmeubel met deurtjes. Hierin berg je jouw spulletjes op, waardoor ze niet in het zicht staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor opbergruimte in je badmeubel, zoals een badkamermeubel onder je wastafel of een spiegelkast. Een spiegelkast is een spiegel die als deurtje voor een kleiner kastje hangt. Achter dit deurtje kun je spullen bewaren die je dagelijks gebruikt, zoals je tandenborstel, tandpasta en dagcrème. 

 

3. Badkamermeubel op maat

Een badmeubel kun je in veel verschillende maten en materialen vinden. Maar als je een kleine badkamer hebt, wil je deze natuurlijk zo functioneel mogelijk inrichten. In dit geval is een badmeubel op maat wel echt een toevoeging. Hierbij kun je de gewenste opbergruimte kiezen én je weet zeker dat het badkamermeubel niet te veel ruimte in beslag neemt. 

 

4. Kies voor een inloopdouche

Dit is misschien niet de eerste keuze die je maakt, maar een inloopdouche is perfect voor kleine badkamers. Een inloopdouche met luxe zwarte doucheset of zwarte douchekop hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen en oogt daarnaast luxueus. Op Pinterest vind je veel ideeën voor een kleine badkamer met inloopdouche. Kies voor een inloopdouche met glazen wanden, waardoor de douchewand de ruimte niet breekt. 

 

Met deze 4 tips richt je jouw kleine badkamer leuk en functioneel in. Wij hopen dat je met deze tips de badkamer van jouw dromen kunt creëren. 

 

Lichtbronnen

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk lichtbronnen zijn. Naast de lamp bepaalt een lichtbron grotendeels de sfeer. Wij hebben een aantal tips voor je uitgeschreven die van belang zijn bij de keuze uit lichtbronnen.    Waarom een juiste lichtbron belangrijk is? Dan kun je nog een mooie hang...

Lees verder

Nooit meer tuinonderhoud

Een gazon dat er het hele jaar prachtig groen uitziet, bijna geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook erg duurzaam is? Er zijn vele voordelen van kunstgras wat haast niet te onderscheiden is van natuurgras.     Investering De aanleg van een kunstgazon is een investering voor ...

Lees verder

Dit zijn de badkamertrends van 2020

Benieuwd naar de grootste badkamertrends van 2020? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel bespreken we een aantal opvallende trends die je dit jaar zonder twijfel terug ziet komen. Sommige stijlen en materialen kwamen vorig jaar al om de hoek kijken, maar er zijn ook genoeg nieuwe en verr...

Lees verder

Inspiratie voor een moderne slaapka...

Wil je graag een moderne look in je slaapkamer? Dat kan zeker! Sterker nog: het is alleen maar goed om met de tijd mee te gaan in je interieur. Maar hoe pak je de styling van de moderne slaapkamer op de juiste manier aan? In deze blog geven we handige tips!     Een strakke look met ho...

Lees verder