17-06-2020

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Als je in de Randstad woont, is het niet gek dat je leeft op een klein aantal vierkante meters. Vaak is je woonkamer niet heel groot en past er in de slaapkamer net een tweepersoonsbed. Toch vinden wij Nederlanders het prima. Een kleinere woning brengt namelijk ook voordelen met zich mee. Zo is er minder ruimte voor rotzooi, waardoor je minimalistisch leeft en je appartement snel schoonmaakt. Daarnaast kun je een klein appartement vaak leuk indelen. Soms is het even puzzelen, maar door creatief te denken kom je vaak op de leukste, creatieve oplossingen. Badkamerspecialist Mastello geeft je in deze blog de beste tips om een kleine badkamer in te richten. 

 

4 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

 

1. Berg je handdoeken op in een kleine badkamer

Lekkere dikke, grote handdoeken zijn heerlijk om jezelf mee af te drogen. Toch nemen ze vaak veel ruimte in beslag. In een kleine badkamer is het goed om je handdoeken op te bergen. Dit kun je op een leuke manier doen. Door ze bijvoorbeeld op een speciale manier op te rollen zullen ze eerder als style item worden gezien. Zo zorgen ze voor een rustige toevoeging in jouw badkamer. Kies wel voor handdoeken in dezelfde kleur, zodat het niet te druk oogt. 

 

2. Opbergruimte is key 

Door veel spullen in je badkamer neer te zetten, kan het vaak rommelig en kleiner ogen dan dat het eigenlijk is. Daarom is het goed om, vooral in een kleine badkamer, alles goed op te bergen achter deurtjes. Kies in een kleine badkamer voor een badmeubel met deurtjes. Hierin berg je jouw spulletjes op, waardoor ze niet in het zicht staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor opbergruimte in je badmeubel, zoals een badkamermeubel onder je wastafel of een spiegelkast. Een spiegelkast is een spiegel die als deurtje voor een kleiner kastje hangt. Achter dit deurtje kun je spullen bewaren die je dagelijks gebruikt, zoals je tandenborstel, tandpasta en dagcrème. 

 

3. Badkamermeubel op maat

Een badmeubel kun je in veel verschillende maten en materialen vinden. Maar als je een kleine badkamer hebt, wil je deze natuurlijk zo functioneel mogelijk inrichten. In dit geval is een badmeubel op maat wel echt een toevoeging. Hierbij kun je de gewenste opbergruimte kiezen én je weet zeker dat het badkamermeubel niet te veel ruimte in beslag neemt. 

 

4. Kies voor een inloopdouche

Dit is misschien niet de eerste keuze die je maakt, maar een inloopdouche is perfect voor kleine badkamers. Een inloopdouche met luxe zwarte doucheset of zwarte douchekop hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen en oogt daarnaast luxueus. Op Pinterest vind je veel ideeën voor een kleine badkamer met inloopdouche. Kies voor een inloopdouche met glazen wanden, waardoor de douchewand de ruimte niet breekt. 

 

Met deze 4 tips richt je jouw kleine badkamer leuk en functioneel in. Wij hopen dat je met deze tips de badkamer van jouw dromen kunt creëren. 

 

Hoe zorg je voor een echt gevoel va...

Het is een pláátje om naar te kijken: luxe keukens. Eigenlijk raak je er gewoon niet op uitgekeken. Hoe mooi zou het zijn om thuis zo’n luxe keuken te hebben? Gelukkig is dat tegenwoordig steeds toegankelijker. In deze blog lichten we toe: zo kies je voor een chique keuken. &nbs...

Lees verder

Tips voor het kiezen van het perfec...

Een nieuwe laminaatvloer uitkiezen is een belangrijke beslissing. Laminaat gaat lang mee, dus u moet echt voor 100% achter uw keuze staan. Nu, en over een aantal jaar. Met deze tips gaat dat zeker lukken!     De voordelen van laminaat Laminaatvloeren hebben in de afgelopen jaren enor...

Lees verder

Hoe zorg je voor meer licht in het ...

Licht is heel belangrijk in een woning. Vanuit een praktisch oogpunt, maar net zo goed om voor meer sfeer in je interieur te zorgen. In de ene woning is er meer licht aanwezig dan in de andere woning. Gelukkig heb je hier zelf ook invloed op: ontdek hoe dat zit met onze tips!     Glaz...

Lees verder

Slaapkamer verbouwen van kleerkast ...

Is je slaapkamer aan een verbouwing toe en wil je deze veelgebruikte ruimte een nieuwe look geven? Dan is het natuurlijk verstandig om eerst even goed na te denken over wat je wilt, en hoe je dit wilt doen. We hebben dan ook vast wat inspiratie voor je verzameld!     1. Begin bij de b...

Lees verder