25-03-2018

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

De televisie is vaak een centraal punt in de woonkamer. Het vinden van de juiste locatie voor dit apparaat kan de toon in de woning dan ook grotendeels bepalen. Niet iedereen heeft zijn televisie toestel graag aan een grote, witte muur. Voor sommige huishoudens is het juist fijner om de televisie een minder centrale plek te geven. Gelukkig zijn er voldoende originele manieren om de televisie een leuk plekje te geven in de woonkamer.

 

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 

 1. De televisie in een kast
  Veel mensen kiezen ervoor om de televisie in het interieur op te laten gaan. Hoe kun je dit beter doen dan de televisie in een mooie kast te plaatsen. Het geeft een luxe, ruimtelijk effect en integreert het toestel perfect in de rest van het interieur. Op deze manier kun je ook nog andere items rondom je televisie verzamelen om nog sfeervoller van je digitale tv te kunnen genieten.

  Tip: plaats wat kaarsen of zelfs LED verlichting om de helderheid van de televisie wat tegen te gaan. Op die manier creëer je een mooi, natuurlijk licht.

 2. De televisie op een plank
  Mocht je nu geen grote of mooie kast in de woning hebben of niet voldoende ruimte tot je beschikking hebben, gebruik dan gewoon een mooie plank. De uiteindelijke effecten zijn over het algemeen hetzelfde. Je kan rondom de tv fijne decoratieve items plaatsen die de sfeer verhogen. Daarbij bespaart het je behoorlijk wat ruimte en hoef je echt geen professionele klusser te zijn om dit klusje te klaren.

 3. De televisie in de hoek
  Om de televisie een wat minder centraal punt te maken plaats je het toestel gewoon in een hoek van de woonkamer. In sommige ruimten is dit ook simpelweg een stuk logischer om te doen. Zo kun je het toestel op een hoekplank plaatsen of met beugels monteren.

 4. De televisie inbouwen
  De meest gelikte oplossing is natuurlijk een geheel ingebouwd toestel. Op deze manier gaat het toestel helemaal op in het interieur en creëer je een gestroomlijnde look. Stem ook de ruimte om het toestel zoveel mogelijk af op de grootte van het toestel.

  5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 5. De televisie op een accentmuur
  Een accentmuur maakt een ruimte al snel een stuk aantrekkelijker en geeft het een vlotte, interessante uitstraling. De accentmuur trekt de aandacht direct naar zich toe en deze aandacht mag ook gerust bevestigd worden door de TV hier te plaatsen.

Tien voordelen van en vier leuke id...

Led lampen bieden tal van mogelijkheden  Led verlichting heeft veel te bieden. Naast de vele voordelen van dit type lampen, kun je er het interieur ook flink mee opknappen en extra uitstraling geven. In deze blog lichten we tien voordelen van led verlichting uit en vind je ook vier tips over h...

Lees verder

De warmte buiten houden deze zomer:...

Wat is het heerlijk: al weken kunnen we genieten van het warme zomerzonnetje. Erg fijn natuurlijk; gezellig met de familie barbecueën, een dagje met het gezin naar het strand of gewoon lekker pootjebaden in een badje in de achtertuin. Hoe aangenaam het ook is dat het buiten lekker warm is, het ...

Lees verder

Een kookeiland in je keuken? 4 prak...

In steeds meer woningen staat de keuken centraal in het gezinsleven. Gezellig samen zitten voor het ontbijt, de dag bespreken met koffie of thee en ‘s avonds een spelletje spelen met vrienden. Het feit dat de keuken de laatste jaren zo belangrijk is geworden, betekent dat er een flinke verande...

Lees verder

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid o...

Lees verder