25-03-2018

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

De televisie is vaak een centraal punt in de woonkamer. Het vinden van de juiste locatie voor dit apparaat kan de toon in de woning dan ook grotendeels bepalen. Niet iedereen heeft zijn televisie toestel graag aan een grote, witte muur. Voor sommige huishoudens is het juist fijner om de televisie een minder centrale plek te geven. Gelukkig zijn er voldoende originele manieren om de televisie een leuk plekje te geven in de woonkamer.

 

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 

 1. De televisie in een kast
  Veel mensen kiezen ervoor om de televisie in het interieur op te laten gaan. Hoe kun je dit beter doen dan de televisie in een mooie kast te plaatsen. Het geeft een luxe, ruimtelijk effect en integreert het toestel perfect in de rest van het interieur. Op deze manier kun je ook nog andere items rondom je televisie verzamelen om nog sfeervoller van je digitale tv te kunnen genieten.

  Tip: plaats wat kaarsen of zelfs LED verlichting om de helderheid van de televisie wat tegen te gaan. Op die manier creëer je een mooi, natuurlijk licht.

 2. De televisie op een plank
  Mocht je nu geen grote of mooie kast in de woning hebben of niet voldoende ruimte tot je beschikking hebben, gebruik dan gewoon een mooie plank. De uiteindelijke effecten zijn over het algemeen hetzelfde. Je kan rondom de tv fijne decoratieve items plaatsen die de sfeer verhogen. Daarbij bespaart het je behoorlijk wat ruimte en hoef je echt geen professionele klusser te zijn om dit klusje te klaren.

 3. De televisie in de hoek
  Om de televisie een wat minder centraal punt te maken plaats je het toestel gewoon in een hoek van de woonkamer. In sommige ruimten is dit ook simpelweg een stuk logischer om te doen. Zo kun je het toestel op een hoekplank plaatsen of met beugels monteren.

 4. De televisie inbouwen
  De meest gelikte oplossing is natuurlijk een geheel ingebouwd toestel. Op deze manier gaat het toestel helemaal op in het interieur en creëer je een gestroomlijnde look. Stem ook de ruimte om het toestel zoveel mogelijk af op de grootte van het toestel.

  5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 5. De televisie op een accentmuur
  Een accentmuur maakt een ruimte al snel een stuk aantrekkelijker en geeft het een vlotte, interessante uitstraling. De accentmuur trekt de aandacht direct naar zich toe en deze aandacht mag ook gerust bevestigd worden door de TV hier te plaatsen.

Tips voor het inrichten van een zol...

Woon je in een huis waar een zolder bovenop zit dan ben je eigenlijk best een geluksvogel. Niet omdat je dan extra opslagruimte hebt maar omdat je van die zolderkamer een prachtige extra leefruimte kunt maken. Inclusief balkenplafond en schuine wanden als die er zijn. Het zou toch zonde zijn om er a...

Lees verder

Je woonkamer persoonlijker maken: 5...

Lange tijd was het gebruikelijk om de woonkamer wel mooi, maar niet persoonlijk in te richten. Foto’s van jezelf waren eigenlijk niet meer ‘in’ en ook persoonlijke teksten of herinneringen werden niet in de woonkamer opgehangen. Gelukkig is de trend nu weer omgedraaid en zijn perso...

Lees verder

Dak renoveren: 5 tips

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Dit zorgt ervoor dat je lekker droog blijft als het regent. Bovendien houdt een dak in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed dak op je huis hebt. Is jouw dak verouderd, zijn er probl...

Lees verder

Welke stijl loungeset past het best...

Een loungeset kopen voor de allermooiste zomerdagen Het is logisch dat je overweegt om een loungeset te kopen. Is er iets heerlijkers dan de dag doorbrengen in de zon, met lunch, tijdschriften en alle rust die je nodig hebt? En merk je dat je minder vaak buiten komt vanwege het gesjouw met zware en...

Lees verder