25-03-2018

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

De televisie is vaak een centraal punt in de woonkamer. Het vinden van de juiste locatie voor dit apparaat kan de toon in de woning dan ook grotendeels bepalen. Niet iedereen heeft zijn televisie toestel graag aan een grote, witte muur. Voor sommige huishoudens is het juist fijner om de televisie een minder centrale plek te geven. Gelukkig zijn er voldoende originele manieren om de televisie een leuk plekje te geven in de woonkamer.

 

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 

 1. De televisie in een kast
  Veel mensen kiezen ervoor om de televisie in het interieur op te laten gaan. Hoe kun je dit beter doen dan de televisie in een mooie kast te plaatsen. Het geeft een luxe, ruimtelijk effect en integreert het toestel perfect in de rest van het interieur. Op deze manier kun je ook nog andere items rondom je televisie verzamelen om nog sfeervoller van je digitale tv te kunnen genieten.

  Tip: plaats wat kaarsen of zelfs LED verlichting om de helderheid van de televisie wat tegen te gaan. Op die manier creëer je een mooi, natuurlijk licht.

 2. De televisie op een plank
  Mocht je nu geen grote of mooie kast in de woning hebben of niet voldoende ruimte tot je beschikking hebben, gebruik dan gewoon een mooie plank. De uiteindelijke effecten zijn over het algemeen hetzelfde. Je kan rondom de tv fijne decoratieve items plaatsen die de sfeer verhogen. Daarbij bespaart het je behoorlijk wat ruimte en hoef je echt geen professionele klusser te zijn om dit klusje te klaren.

 3. De televisie in de hoek
  Om de televisie een wat minder centraal punt te maken plaats je het toestel gewoon in een hoek van de woonkamer. In sommige ruimten is dit ook simpelweg een stuk logischer om te doen. Zo kun je het toestel op een hoekplank plaatsen of met beugels monteren.

 4. De televisie inbouwen
  De meest gelikte oplossing is natuurlijk een geheel ingebouwd toestel. Op deze manier gaat het toestel helemaal op in het interieur en creëer je een gestroomlijnde look. Stem ook de ruimte om het toestel zoveel mogelijk af op de grootte van het toestel.

  5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 5. De televisie op een accentmuur
  Een accentmuur maakt een ruimte al snel een stuk aantrekkelijker en geeft het een vlotte, interessante uitstraling. De accentmuur trekt de aandacht direct naar zich toe en deze aandacht mag ook gerust bevestigd worden door de TV hier te plaatsen.

Tips voor het kopen van nieuwe meub...

Yay! Jullie gaan samenwonen! Superleuk én gezellig maar ….waar te beginnen? Los van het zoeken van een huis of appartement gaan jullie natuurlijk meubels nodig hebben. Misschien hadden jullie elk al een eigen interieur, dan kun je het een en ander samenvoegen. Als jullie samen vanaf &l...

Lees verder

Het is zo gek nog niet: een lift in...

Forever young, geen vuiltje aan de lucht en we leven vooral in het hier en nu. Je staat waarschijnlijk zelden bij stil, waarom zou je ook, maar ooit begint de leeftijd te tellen en vind je al die trappen in je monumentale pand niet meer zo leuk. Zo gaat je ook die lage loungebank waarschijnlijk tege...

Lees verder

Een houten plantenbak kopen voor de...

Het heeft een natuurlijke uitstraling, het geeft een warme sfeer en het is duurzaam; dat zijn de kenmerken van een houten plantenbak. Combineer een hardhouten plantenbak met het natuurlijke groen van planten en struiken en daarmee combineer je natuur met natuur. Een bloembak van hout geeft niet alle...

Lees verder

Op zoek naar een nieuwe en duurzame...

Modern, laat het duidelijk zijn, is een ruim begrip. Moderne interieurs zijn niet persé interieurs met alleen maar hippe designmeubels. Een modern huis is een huis waarin bewuste keuzes zijn gemaakt, zowel voor de interieurstijl als voor de materialen en het onderhoud daarvan. Een moderne vlo...

Lees verder