25-03-2018

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

De televisie is vaak een centraal punt in de woonkamer. Het vinden van de juiste locatie voor dit apparaat kan de toon in de woning dan ook grotendeels bepalen. Niet iedereen heeft zijn televisie toestel graag aan een grote, witte muur. Voor sommige huishoudens is het juist fijner om de televisie een minder centrale plek te geven. Gelukkig zijn er voldoende originele manieren om de televisie een leuk plekje te geven in de woonkamer.

 

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 

 1. De televisie in een kast
  Veel mensen kiezen ervoor om de televisie in het interieur op te laten gaan. Hoe kun je dit beter doen dan de televisie in een mooie kast te plaatsen. Het geeft een luxe, ruimtelijk effect en integreert het toestel perfect in de rest van het interieur. Op deze manier kun je ook nog andere items rondom je televisie verzamelen om nog sfeervoller van je digitale tv te kunnen genieten.

  Tip: plaats wat kaarsen of zelfs LED verlichting om de helderheid van de televisie wat tegen te gaan. Op die manier creëer je een mooi, natuurlijk licht.

 2. De televisie op een plank
  Mocht je nu geen grote of mooie kast in de woning hebben of niet voldoende ruimte tot je beschikking hebben, gebruik dan gewoon een mooie plank. De uiteindelijke effecten zijn over het algemeen hetzelfde. Je kan rondom de tv fijne decoratieve items plaatsen die de sfeer verhogen. Daarbij bespaart het je behoorlijk wat ruimte en hoef je echt geen professionele klusser te zijn om dit klusje te klaren.

 3. De televisie in de hoek
  Om de televisie een wat minder centraal punt te maken plaats je het toestel gewoon in een hoek van de woonkamer. In sommige ruimten is dit ook simpelweg een stuk logischer om te doen. Zo kun je het toestel op een hoekplank plaatsen of met beugels monteren.

 4. De televisie inbouwen
  De meest gelikte oplossing is natuurlijk een geheel ingebouwd toestel. Op deze manier gaat het toestel helemaal op in het interieur en creëer je een gestroomlijnde look. Stem ook de ruimte om het toestel zoveel mogelijk af op de grootte van het toestel.

  5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 5. De televisie op een accentmuur
  Een accentmuur maakt een ruimte al snel een stuk aantrekkelijker en geeft het een vlotte, interessante uitstraling. De accentmuur trekt de aandacht direct naar zich toe en deze aandacht mag ook gerust bevestigd worden door de TV hier te plaatsen.

Fotobehang: 4 sferen voor een metam...

Wie bijvoorbeeld de woonkamer, de gang of de slaapkamer een nieuw uiterlijk wil geven, kan hiervoor heel goed fotobehang gebruiken. Door de muur een nieuwe look te geven, krijgt de hele kamer een andere uitstraling. Kies voor een bepaalde sfeer en laat deze zowel op de wand als in de rest van de inr...

Lees verder

6 tips bij het kopen van een geschi...

Vrijwel iedereen heeft een brievenbus. Sommigen hebben nog het standaard groene dat vroeger standaard was. Maar tegenwoordig zijn er ook heel wat mooiere en modernere brievenbussen. Ga jij een nieuwe brievenbus kopen? Check dan eerst deze 6 tips bij het kopen van een geschikte brievenbus!   ...

Lees verder

Welke douchecabine past bij jouw st...

Foto bron: Sanitaireiland   Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar er zijn ontzettend veel verschillende douchecabines te koop. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om het aanschaffen van een nieuwe douche iets makkelijker te maken, hebben wij alle opties voor je o...

Lees verder

Smart home deurbel: Hot or not?

We maken steeds meer gebruik van slimme apparaten, al deze oplossingen samen noemen we een smart home of een domotica woning. Naast slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme gordijnen is er ook de slimme deurbel. Wat maakt een deurbel slimmer dan de rest, en welke voordelen levert dat op? En...

Lees verder