25-03-2018

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

De televisie is vaak een centraal punt in de woonkamer. Het vinden van de juiste locatie voor dit apparaat kan de toon in de woning dan ook grotendeels bepalen. Niet iedereen heeft zijn televisie toestel graag aan een grote, witte muur. Voor sommige huishoudens is het juist fijner om de televisie een minder centrale plek te geven. Gelukkig zijn er voldoende originele manieren om de televisie een leuk plekje te geven in de woonkamer.

 

5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 

 1. De televisie in een kast
  Veel mensen kiezen ervoor om de televisie in het interieur op te laten gaan. Hoe kun je dit beter doen dan de televisie in een mooie kast te plaatsen. Het geeft een luxe, ruimtelijk effect en integreert het toestel perfect in de rest van het interieur. Op deze manier kun je ook nog andere items rondom je televisie verzamelen om nog sfeervoller van je digitale tv te kunnen genieten.

  Tip: plaats wat kaarsen of zelfs LED verlichting om de helderheid van de televisie wat tegen te gaan. Op die manier creëer je een mooi, natuurlijk licht.

 2. De televisie op een plank
  Mocht je nu geen grote of mooie kast in de woning hebben of niet voldoende ruimte tot je beschikking hebben, gebruik dan gewoon een mooie plank. De uiteindelijke effecten zijn over het algemeen hetzelfde. Je kan rondom de tv fijne decoratieve items plaatsen die de sfeer verhogen. Daarbij bespaart het je behoorlijk wat ruimte en hoef je echt geen professionele klusser te zijn om dit klusje te klaren.

 3. De televisie in de hoek
  Om de televisie een wat minder centraal punt te maken plaats je het toestel gewoon in een hoek van de woonkamer. In sommige ruimten is dit ook simpelweg een stuk logischer om te doen. Zo kun je het toestel op een hoekplank plaatsen of met beugels monteren.

 4. De televisie inbouwen
  De meest gelikte oplossing is natuurlijk een geheel ingebouwd toestel. Op deze manier gaat het toestel helemaal op in het interieur en creëer je een gestroomlijnde look. Stem ook de ruimte om het toestel zoveel mogelijk af op de grootte van het toestel.

  5 originele manieren om je televisie een plekje te geven in de woonkamer

 5. De televisie op een accentmuur
  Een accentmuur maakt een ruimte al snel een stuk aantrekkelijker en geeft het een vlotte, interessante uitstraling. De accentmuur trekt de aandacht direct naar zich toe en deze aandacht mag ook gerust bevestigd worden door de TV hier te plaatsen.

Zo richt je je huis duurzaam in

Het voorjaar komt eraan, krijg jij ook kriebels om je huis eens een flinke make-over te geven? Of ga je binnenkort verhuizen? Waarom denk je niet een keer aan het milieu? We willen allemaal graag dat de aarde nog een lange tijd meegaat en als je milieubewust bezig bent verklein je je ecologische voe...

Lees verder

Vinden van een huurwoning in de vri...

Ben jij op zoek naar een huurwoning? Misschien heb je het al wel gehoord, maar huren in de vrije sector zorgt ervoor dat je niet op ellelange wachtlijsten terecht komt, maar dat je snel een beschikbare woning in kunt! Als dat niet goed klinkt... Maar hoe vind je dan snel een huurwoning die voldoet a...

Lees verder

Dit zijn de 5 nieuwste trends op he...

De manier van leven veranderd ieder jaar weer een beetje meer. We worden bewuster, duurzamer en tonen steeds meer compassie naar onszelf. De manier van wonen past zich hierop aan. Dit zijn de 5 nieuwste trends op het gebied van wonen.   1. Wanneer je wilt, waar je wiltWij Nederlanders kunnen en...

Lees verder

Ingebroken? Check je inboedelverzek...

Je komt thuis en je ontdekt dat er is ingebroken in je woning. Dat kan enorm heftig zijn. Naast de emotionele schrik heb je ook de schrik van de verdwenen spullen. Gelukkig is meestal diefstal en inbraak gedekt door de inboedelverzekering. Diefstal betekent vanuit een verzekeraar: als er iets zonder...

Lees verder