18-09-2017

5 tips bij het inrichten van een zolderkamer tot extra kamer

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkruimte of zelf voor verhuur. Hieronder 5 tips die je kunnen helpen bij het creëren  van een extra zolderkamer.

 

 

1. Creëer licht

Het belangrijkste is het creëren van licht. Aangezien een zolderkamer vaak klein is met schuine daken, is het prettig om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam. Bij Dakraamshop hebben ze mooie dakramen met zonwering die de warmte buiten houdt. Het plaatsen van een dakkapel brengt vaak meer nadelen met zich mee dan bij het plaatsen van een dakraam. Zoals het regelen van een vergunning en de prijs. Eerder hebben we een artikel geplaatst over het plaatsen van een dakraam.

 

2. Lichte kleuren

Mocht het installeren van een dakraam of dakkapel te ingrijpend zijn dan kun je altijd nog licht en sfeer creëren met de inrichting. Zoals bijvoorbeeld de muren een lichte kleur te geven. Niemand wordt er namelijk blij van om in een donker hol te leven. Houdt de inrichting van meubels ook simpel, en gebruik niet te veel poes pas want dit neemt alleen maar meer ruimte in beslag.

 

3. Warmte stijgt naar boven

Een nadeel van een zolderkamer is dat de warmte naar boven stijgt. Iederen kent het wel. Die lange warme zomernachten. Gelukkig zijn er veel manieren om de warmte buiten te houden. Zorg ervoor dat de zolderkamer goed is geisoleerd. Mocht je een dakraam plaatsen, kies dan voor gordijnen die zonwering bieden.

 

4. Inbouwkast hoeken

Om de schuine wanden optimaal te benutten is het ideaal om wandkasten in te bouwen. Op deze manier benut je iedere centimeter van de kamer en bespaar je ruimte én frustratie omdat je niet opzoek hoeft naar een kledingkast die nét niet onder het schuine dak past.

 

5. Plaats een vaste trap

Veiligheid en bereikbaarheid is natuurlijk ook belangrijk. Niemand heeft zin om elke keer bij het betreden van de zolderkamer een trap uit het plafond te trekken. Plaats daarom een vaste trap. Dit beidt tevens veel meer veiligheid. Mocht een vaste rechte  trap in je huis geen optie zijn, kies dan voor een ronde trap. Deze neemt veel minder ruimte in beslag. 

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder

Sfeer in huis met paneeldeuren

Veel mensen dromen van dat jaren ’30 huis, of in elk geval van de sfeer van de woningen uit die tijd. Tegenwoordig worden er ook nieuwe huizen gebouwd in die charmante stijl van toen. Ook andere oudere panden zijn, net als die jaren 30 woningen, vaak nog voorzien van authentieke details die ee...

Lees verder

Koudere nachten? Fijne dekbedden zi...

Wakker worden van de koud? Dat wil je niet! het ultieme ‘thuisgevoel’ krijg je als je ’s avonds lekker in je eigen bed stapt en kunt genieten van een goede nachtrust. Een goede matras, fijn beddengoed en een frisse kamer zijn o.a. vereisten om goed én gezond te kunnen slapen...

Lees verder