18-09-2017

5 tips bij het inrichten van een zolderkamer tot extra kamer

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkruimte of zelf voor verhuur. Hieronder 5 tips die je kunnen helpen bij het creëren  van een extra zolderkamer.

 

 

1. Creëer licht

Het belangrijkste is het creëren van licht. Aangezien een zolderkamer vaak klein is met schuine daken, is het prettig om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam. Bij Dakraamshop hebben ze mooie dakramen met zonwering die de warmte buiten houdt. Het plaatsen van een dakkapel brengt vaak meer nadelen met zich mee dan bij het plaatsen van een dakraam. Zoals het regelen van een vergunning en de prijs. Eerder hebben we een artikel geplaatst over het plaatsen van een dakraam.

 

2. Lichte kleuren

Mocht het installeren van een dakraam of dakkapel te ingrijpend zijn dan kun je altijd nog licht en sfeer creëren met de inrichting. Zoals bijvoorbeeld de muren een lichte kleur te geven. Niemand wordt er namelijk blij van om in een donker hol te leven. Houdt de inrichting van meubels ook simpel, en gebruik niet te veel poes pas want dit neemt alleen maar meer ruimte in beslag.

 

3. Warmte stijgt naar boven

Een nadeel van een zolderkamer is dat de warmte naar boven stijgt. Iederen kent het wel. Die lange warme zomernachten. Gelukkig zijn er veel manieren om de warmte buiten te houden. Zorg ervoor dat de zolderkamer goed is geisoleerd. Mocht je een dakraam plaatsen, kies dan voor gordijnen die zonwering bieden.

 

4. Inbouwkast hoeken

Om de schuine wanden optimaal te benutten is het ideaal om wandkasten in te bouwen. Op deze manier benut je iedere centimeter van de kamer en bespaar je ruimte én frustratie omdat je niet opzoek hoeft naar een kledingkast die nét niet onder het schuine dak past.

 

5. Plaats een vaste trap

Veiligheid en bereikbaarheid is natuurlijk ook belangrijk. Niemand heeft zin om elke keer bij het betreden van de zolderkamer een trap uit het plafond te trekken. Plaats daarom een vaste trap. Dit beidt tevens veel meer veiligheid. Mocht een vaste rechte  trap in je huis geen optie zijn, kies dan voor een ronde trap. Deze neemt veel minder ruimte in beslag. 

HPL: voor een bureau op maat

Wie een bureau wil kopen, kan kiezen uit allerlei ontwerpen in tal van verschillende kleuren. Je koopt zo het bureau waarvan je al heel lang droomde. Behalve dan een bureaublad op maat. En laat juist dat een van de belangrijkste onderdelen van een functioneel bureau zijn.   Natuurlijk, ve...

Lees verder

Waarom een aankoopmakelaar inschake...

Veruit de meeste mensen kopen een woning zonder hulp van een aankoopmakelaar. Toch kan een aankoopmakelaar je een grote dienst bewijzen. Voor veel mensen is de aankoop van een huis iets dat ze slechts een aantal keer in hun keven doen, en er zijn er die graag deskundige hulp hierbij hebben. Zeker nu...

Lees verder

Hoe verzorg je je laminaatvloer het...

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan...

Lees verder

5x tuininspiratie - nu plannen make...

Einde van het jaar, de donkerste periode van het jaar, wie denkt er in hemelsnaam aan de tuin? Wil juist nu niet iedereen lekker binnen bij de kachel zitten, verborgen onder een dekentje, ver weg van alle wind en regen buiten? Het zal je verbazen hoeveel mensen er toch ook in de herfst en de winter ...

Lees verder