18-09-2017

5 tips bij het inrichten van een zolderkamer tot extra kamer

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkruimte of zelf voor verhuur. Hieronder 5 tips die je kunnen helpen bij het creëren  van een extra zolderkamer.

 

 

1. Creëer licht

Het belangrijkste is het creëren van licht. Aangezien een zolderkamer vaak klein is met schuine daken, is het prettig om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam. Bij Dakraamshop hebben ze mooie dakramen met zonwering die de warmte buiten houdt. Het plaatsen van een dakkapel brengt vaak meer nadelen met zich mee dan bij het plaatsen van een dakraam. Zoals het regelen van een vergunning en de prijs. Eerder hebben we een artikel geplaatst over het plaatsen van een dakraam.

 

2. Lichte kleuren

Mocht het installeren van een dakraam of dakkapel te ingrijpend zijn dan kun je altijd nog licht en sfeer creëren met de inrichting. Zoals bijvoorbeeld de muren een lichte kleur te geven. Niemand wordt er namelijk blij van om in een donker hol te leven. Houdt de inrichting van meubels ook simpel, en gebruik niet te veel poes pas want dit neemt alleen maar meer ruimte in beslag.

 

3. Warmte stijgt naar boven

Een nadeel van een zolderkamer is dat de warmte naar boven stijgt. Iederen kent het wel. Die lange warme zomernachten. Gelukkig zijn er veel manieren om de warmte buiten te houden. Zorg ervoor dat de zolderkamer goed is geisoleerd. Mocht je een dakraam plaatsen, kies dan voor gordijnen die zonwering bieden.

 

4. Inbouwkast hoeken

Om de schuine wanden optimaal te benutten is het ideaal om wandkasten in te bouwen. Op deze manier benut je iedere centimeter van de kamer en bespaar je ruimte én frustratie omdat je niet opzoek hoeft naar een kledingkast die nét niet onder het schuine dak past.

 

5. Plaats een vaste trap

Veiligheid en bereikbaarheid is natuurlijk ook belangrijk. Niemand heeft zin om elke keer bij het betreden van de zolderkamer een trap uit het plafond te trekken. Plaats daarom een vaste trap. Dit beidt tevens veel meer veiligheid. Mocht een vaste rechte  trap in je huis geen optie zijn, kies dan voor een ronde trap. Deze neemt veel minder ruimte in beslag. 

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder