18-09-2017

5 tips bij het inrichten van een zolderkamer tot extra kamer

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkruimte of zelf voor verhuur. Hieronder 5 tips die je kunnen helpen bij het creëren  van een extra zolderkamer.

 

 

1. Creëer licht

Het belangrijkste is het creëren van licht. Aangezien een zolderkamer vaak klein is met schuine daken, is het prettig om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel of een dakraam. Bij Dakraamshop hebben ze mooie dakramen met zonwering die de warmte buiten houdt. Het plaatsen van een dakkapel brengt vaak meer nadelen met zich mee dan bij het plaatsen van een dakraam. Zoals het regelen van een vergunning en de prijs. Eerder hebben we een artikel geplaatst over het plaatsen van een dakraam.

 

2. Lichte kleuren

Mocht het installeren van een dakraam of dakkapel te ingrijpend zijn dan kun je altijd nog licht en sfeer creëren met de inrichting. Zoals bijvoorbeeld de muren een lichte kleur te geven. Niemand wordt er namelijk blij van om in een donker hol te leven. Houdt de inrichting van meubels ook simpel, en gebruik niet te veel poes pas want dit neemt alleen maar meer ruimte in beslag.

 

3. Warmte stijgt naar boven

Een nadeel van een zolderkamer is dat de warmte naar boven stijgt. Iederen kent het wel. Die lange warme zomernachten. Gelukkig zijn er veel manieren om de warmte buiten te houden. Zorg ervoor dat de zolderkamer goed is geisoleerd. Mocht je een dakraam plaatsen, kies dan voor gordijnen die zonwering bieden.

 

4. Inbouwkast hoeken

Om de schuine wanden optimaal te benutten is het ideaal om wandkasten in te bouwen. Op deze manier benut je iedere centimeter van de kamer en bespaar je ruimte én frustratie omdat je niet opzoek hoeft naar een kledingkast die nét niet onder het schuine dak past.

 

5. Plaats een vaste trap

Veiligheid en bereikbaarheid is natuurlijk ook belangrijk. Niemand heeft zin om elke keer bij het betreden van de zolderkamer een trap uit het plafond te trekken. Plaats daarom een vaste trap. Dit beidt tevens veel meer veiligheid. Mocht een vaste rechte  trap in je huis geen optie zijn, kies dan voor een ronde trap. Deze neemt veel minder ruimte in beslag. 

Tien voordelen van en vier leuke id...

Led lampen bieden tal van mogelijkheden  Led verlichting heeft veel te bieden. Naast de vele voordelen van dit type lampen, kun je er het interieur ook flink mee opknappen en extra uitstraling geven. In deze blog lichten we tien voordelen van led verlichting uit en vind je ook vier tips over h...

Lees verder

De warmte buiten houden deze zomer:...

Wat is het heerlijk: al weken kunnen we genieten van het warme zomerzonnetje. Erg fijn natuurlijk; gezellig met de familie barbecueën, een dagje met het gezin naar het strand of gewoon lekker pootjebaden in een badje in de achtertuin. Hoe aangenaam het ook is dat het buiten lekker warm is, het ...

Lees verder

Een kookeiland in je keuken? 4 prak...

In steeds meer woningen staat de keuken centraal in het gezinsleven. Gezellig samen zitten voor het ontbijt, de dag bespreken met koffie of thee en ‘s avonds een spelletje spelen met vrienden. Het feit dat de keuken de laatste jaren zo belangrijk is geworden, betekent dat er een flinke verande...

Lees verder

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid o...

Lees verder