04-06-2020

5 Tips: maak van je kleine balkon een paradijsje

We kunnen eindelijk weer genieten van de warme zon. Alleen heeft niet iedereen een tuin. Wanneer je een klein balkon hebt, lijkt het misschien moeilijk om hier een lekker plekje van te maken. Je hebt natuurlijk veel minder ruimte dan wanneer je een tuin hebt. Maar dat betekent nog niet dat je hier geen prachtig paradijsje van kan maken! Ikwiltuinmeubelen.nl heeft 5 goede tips voor je op een rij gezet zodat ook jij, met een balkon, kan genieten van de zon! Ben jij van plan je balkon zomer ready te maken? Lees dan snel verder! 

 

5 Tips: maak van je kleine balkon een paradijsje

 

Tip 1: een mooie vloer

Betonnen vloer op je balkon? Weg ermee! Beton straalt een kille sfeer uit en dat is precies wat je niet nodig hebt op je kleine balkon. Omdat je weinig oppervlakte hebt, valt alles op. Dus ook je saaie betonnen vloer! Je balkon krijgt al een hele andere look wanneer je er vlonders of een kunstgras tapijt aanlegt. 

 

Tip 2: speciale balkon producten

Steeds meer tuincentra’s verkopen speciale producten voor op het balkon. Het minimalisme is anno 2020 een echte trend en dat is voor een balkon bezitter goed nieuws! Zo vind je in tuincentra’s bijvoorbeeld een balkon barbecue. Deze barbecue bevestig je aan de reling van je balkon. Hierdoor neemt de barbecue weinig plek in beslag. Dit is natuurlijk ideaal voor de warme zomeravonden, wanneer je lekker buiten wilt eten! Zo bestaat er ook een balkon parasol. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor balkons, dus is het slim om hier ook gebruik van te maken. 

 

Tip 3: passende meubelen

Ook over meubelen op het balkon wordt meer nagedacht. Je kan natuurlijk geen hele loungeset kwijt op je balkon. De meubelen voor je balkon mogen best wel functioneel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bankje met een lade! Super handig, want je kan erop zitten, maar ook je spullen in opbergen. Zo zijn er ook veel verschillenden kleine tafeltjes waarin je spullen in kunt opbergen. Geen opbergruimte nodig? Dan kan je altijd nog kiezen voor een romantisch bistro setje van een tafeltje en twee kleine stoeltjes. Super schattig en je balkon krijgt een beetje een Parijs sfeertje! Steek wat kaarsen aan, schenk een lekker Frans wijntje in en voilà: jouw paradijsje is af! 

 

Tip 4: werk met de hoogte

Aangezien de vloeroppervlakte van je balkon niet al te groot is, is het slim om gebruik te maken van de hoogte. Je kan erg veel creatieve dingen doen met de muur bijvoorbeeld. In plaats van een pot met planten op de grond zetten, kan je ook kiezen voor hangplanten. Zo zijn verticale tuintjes erg populair. Daarnaast geeft al dat groen tegen je muur ook veel sfeer. Op die manier heb je toch een beetje groen op je balkon en begint het al een stuk meer op een paradijsje te lijken! Ook een hangstoel zorgt voor een ruimere blik op je balkon. Doordat je stoel hangt is de grond vrij, hierdoor lijkt de oppervlakte groter! 

 

Tip 5: kleurrijke accessoires 

Last but not least: accessoires. Accessoires doen heel veel voor je balkon. Zeker als je kleurrijke accessoires kiest. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde bloembakken voor aan de reling van je balkon, sierkussens en een vloerkleed. Vergeet ook zeker de kleedjes niet die je ‘s avonds goed kunt gebruiken wanneer het afkoelt. Ook kan de verlichting niet ontbreken op je balkon. Bij het kiezen van accessoires is het wel belangrijk dat je één bepaalde stijl aanhoudt, anders kan het te druk worden. Op je kleine balkon is het juist goed om een beetje harmonie te houden. 

 

Hopelijk kan je nu aan de slag met jouw kleine balkon en maak je er een echt gezellig paradijsje van, waar je de hele zomer nog van kan genieten. 

 

4 handige tips voor een mooi interi...

Ga je binnenkort in een nieuw pand trekken, maar heb je geen idee hoe je deze gaat inrichten? Dit is een vraag die bij meerdere mensen speelt die gaan verhuizen. Of je nu samen met iemand gaat wonen of alleen; je wilt een fijn huis dat voelt als thuis. Dit begint vaak met de juiste inrichting. Met d...

Lees verder

4 tips om wespen uit jouw buurt te ...

  Heb je iedere zomer weer last van wespen als je in de tuin geniet van het mooie weer? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Mogelijk ga je de wespen te lijf met een vliegenmepper. Dit kan, maar hier wordt het ongedierte agressief van. In dat geval kun je gestoken worden. Daa...

Lees verder

Tips voor een warme sfeer in de woo...

Wil je de woonkamer graag wat extra warmte en gezelligheid meegeven, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Maak je geen zorgen – met dit artikel helpen we je graag een handje. We hebben 6 praktische tips op een rij gezet die je eenvoudig kunt toepassen. Natuurlijk niet alleen in de woon...

Lees verder

De belangrijkste kantoor elementen ...

Het hebben van een kantoor is voor veel ondernemingen een uitkomst. In het kantoor kunnen alle medewerkers van het kantoor op een rustige en gefocuste manier werken. Om het kantoor optimaal te laten functioneren dient het kantoor gevuld te zijn met verschillende kantoor elementen. In deze blog verte...

Lees verder