04-06-2020

5 Tips: maak van je kleine balkon een paradijsje

We kunnen eindelijk weer genieten van de warme zon. Alleen heeft niet iedereen een tuin. Wanneer je een klein balkon hebt, lijkt het misschien moeilijk om hier een lekker plekje van te maken. Je hebt natuurlijk veel minder ruimte dan wanneer je een tuin hebt. Maar dat betekent nog niet dat je hier geen prachtig paradijsje van kan maken! Ikwiltuinmeubelen.nl heeft 5 goede tips voor je op een rij gezet zodat ook jij, met een balkon, kan genieten van de zon! Ben jij van plan je balkon zomer ready te maken? Lees dan snel verder! 

 

5 Tips: maak van je kleine balkon een paradijsje

 

Tip 1: een mooie vloer

Betonnen vloer op je balkon? Weg ermee! Beton straalt een kille sfeer uit en dat is precies wat je niet nodig hebt op je kleine balkon. Omdat je weinig oppervlakte hebt, valt alles op. Dus ook je saaie betonnen vloer! Je balkon krijgt al een hele andere look wanneer je er vlonders of een kunstgras tapijt aanlegt. 

 

Tip 2: speciale balkon producten

Steeds meer tuincentra’s verkopen speciale producten voor op het balkon. Het minimalisme is anno 2020 een echte trend en dat is voor een balkon bezitter goed nieuws! Zo vind je in tuincentra’s bijvoorbeeld een balkon barbecue. Deze barbecue bevestig je aan de reling van je balkon. Hierdoor neemt de barbecue weinig plek in beslag. Dit is natuurlijk ideaal voor de warme zomeravonden, wanneer je lekker buiten wilt eten! Zo bestaat er ook een balkon parasol. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor balkons, dus is het slim om hier ook gebruik van te maken. 

 

Tip 3: passende meubelen

Ook over meubelen op het balkon wordt meer nagedacht. Je kan natuurlijk geen hele loungeset kwijt op je balkon. De meubelen voor je balkon mogen best wel functioneel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bankje met een lade! Super handig, want je kan erop zitten, maar ook je spullen in opbergen. Zo zijn er ook veel verschillenden kleine tafeltjes waarin je spullen in kunt opbergen. Geen opbergruimte nodig? Dan kan je altijd nog kiezen voor een romantisch bistro setje van een tafeltje en twee kleine stoeltjes. Super schattig en je balkon krijgt een beetje een Parijs sfeertje! Steek wat kaarsen aan, schenk een lekker Frans wijntje in en voilà: jouw paradijsje is af! 

 

Tip 4: werk met de hoogte

Aangezien de vloeroppervlakte van je balkon niet al te groot is, is het slim om gebruik te maken van de hoogte. Je kan erg veel creatieve dingen doen met de muur bijvoorbeeld. In plaats van een pot met planten op de grond zetten, kan je ook kiezen voor hangplanten. Zo zijn verticale tuintjes erg populair. Daarnaast geeft al dat groen tegen je muur ook veel sfeer. Op die manier heb je toch een beetje groen op je balkon en begint het al een stuk meer op een paradijsje te lijken! Ook een hangstoel zorgt voor een ruimere blik op je balkon. Doordat je stoel hangt is de grond vrij, hierdoor lijkt de oppervlakte groter! 

 

Tip 5: kleurrijke accessoires 

Last but not least: accessoires. Accessoires doen heel veel voor je balkon. Zeker als je kleurrijke accessoires kiest. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde bloembakken voor aan de reling van je balkon, sierkussens en een vloerkleed. Vergeet ook zeker de kleedjes niet die je ‘s avonds goed kunt gebruiken wanneer het afkoelt. Ook kan de verlichting niet ontbreken op je balkon. Bij het kiezen van accessoires is het wel belangrijk dat je één bepaalde stijl aanhoudt, anders kan het te druk worden. Op je kleine balkon is het juist goed om een beetje harmonie te houden. 

 

Hopelijk kan je nu aan de slag met jouw kleine balkon en maak je er een echt gezellig paradijsje van, waar je de hele zomer nog van kan genieten. 

 

Lichtbronnen

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk lichtbronnen zijn. Naast de lamp bepaalt een lichtbron grotendeels de sfeer. Wij hebben een aantal tips voor je uitgeschreven die van belang zijn bij de keuze uit lichtbronnen.    Waarom een juiste lichtbron belangrijk is? Dan kun je nog een mooie hang...

Lees verder

Nooit meer tuinonderhoud

Een gazon dat er het hele jaar prachtig groen uitziet, bijna geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook erg duurzaam is? Er zijn vele voordelen van kunstgras wat haast niet te onderscheiden is van natuurgras.     Investering De aanleg van een kunstgazon is een investering voor ...

Lees verder

Dit zijn de badkamertrends van 2020

Benieuwd naar de grootste badkamertrends van 2020? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel bespreken we een aantal opvallende trends die je dit jaar zonder twijfel terug ziet komen. Sommige stijlen en materialen kwamen vorig jaar al om de hoek kijken, maar er zijn ook genoeg nieuwe en verr...

Lees verder

Inspiratie voor een moderne slaapka...

Wil je graag een moderne look in je slaapkamer? Dat kan zeker! Sterker nog: het is alleen maar goed om met de tijd mee te gaan in je interieur. Maar hoe pak je de styling van de moderne slaapkamer op de juiste manier aan? In deze blog geven we handige tips!     Een strakke look met ho...

Lees verder