04-06-2020

5 Tips: maak van je kleine balkon een paradijsje

We kunnen eindelijk weer genieten van de warme zon. Alleen heeft niet iedereen een tuin. Wanneer je een klein balkon hebt, lijkt het misschien moeilijk om hier een lekker plekje van te maken. Je hebt natuurlijk veel minder ruimte dan wanneer je een tuin hebt. Maar dat betekent nog niet dat je hier geen prachtig paradijsje van kan maken! Ikwiltuinmeubelen.nl heeft 5 goede tips voor je op een rij gezet zodat ook jij, met een balkon, kan genieten van de zon! Ben jij van plan je balkon zomer ready te maken? Lees dan snel verder! 

 

5 Tips: maak van je kleine balkon een paradijsje

 

Tip 1: een mooie vloer

Betonnen vloer op je balkon? Weg ermee! Beton straalt een kille sfeer uit en dat is precies wat je niet nodig hebt op je kleine balkon. Omdat je weinig oppervlakte hebt, valt alles op. Dus ook je saaie betonnen vloer! Je balkon krijgt al een hele andere look wanneer je er vlonders of een kunstgras tapijt aanlegt. 

 

Tip 2: speciale balkon producten

Steeds meer tuincentra’s verkopen speciale producten voor op het balkon. Het minimalisme is anno 2020 een echte trend en dat is voor een balkon bezitter goed nieuws! Zo vind je in tuincentra’s bijvoorbeeld een balkon barbecue. Deze barbecue bevestig je aan de reling van je balkon. Hierdoor neemt de barbecue weinig plek in beslag. Dit is natuurlijk ideaal voor de warme zomeravonden, wanneer je lekker buiten wilt eten! Zo bestaat er ook een balkon parasol. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor balkons, dus is het slim om hier ook gebruik van te maken. 

 

Tip 3: passende meubelen

Ook over meubelen op het balkon wordt meer nagedacht. Je kan natuurlijk geen hele loungeset kwijt op je balkon. De meubelen voor je balkon mogen best wel functioneel zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bankje met een lade! Super handig, want je kan erop zitten, maar ook je spullen in opbergen. Zo zijn er ook veel verschillenden kleine tafeltjes waarin je spullen in kunt opbergen. Geen opbergruimte nodig? Dan kan je altijd nog kiezen voor een romantisch bistro setje van een tafeltje en twee kleine stoeltjes. Super schattig en je balkon krijgt een beetje een Parijs sfeertje! Steek wat kaarsen aan, schenk een lekker Frans wijntje in en voilà: jouw paradijsje is af! 

 

Tip 4: werk met de hoogte

Aangezien de vloeroppervlakte van je balkon niet al te groot is, is het slim om gebruik te maken van de hoogte. Je kan erg veel creatieve dingen doen met de muur bijvoorbeeld. In plaats van een pot met planten op de grond zetten, kan je ook kiezen voor hangplanten. Zo zijn verticale tuintjes erg populair. Daarnaast geeft al dat groen tegen je muur ook veel sfeer. Op die manier heb je toch een beetje groen op je balkon en begint het al een stuk meer op een paradijsje te lijken! Ook een hangstoel zorgt voor een ruimere blik op je balkon. Doordat je stoel hangt is de grond vrij, hierdoor lijkt de oppervlakte groter! 

 

Tip 5: kleurrijke accessoires 

Last but not least: accessoires. Accessoires doen heel veel voor je balkon. Zeker als je kleurrijke accessoires kiest. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde bloembakken voor aan de reling van je balkon, sierkussens en een vloerkleed. Vergeet ook zeker de kleedjes niet die je ‘s avonds goed kunt gebruiken wanneer het afkoelt. Ook kan de verlichting niet ontbreken op je balkon. Bij het kiezen van accessoires is het wel belangrijk dat je één bepaalde stijl aanhoudt, anders kan het te druk worden. Op je kleine balkon is het juist goed om een beetje harmonie te houden. 

 

Hopelijk kan je nu aan de slag met jouw kleine balkon en maak je er een echt gezellig paradijsje van, waar je de hele zomer nog van kan genieten. 

 

Waarom zou je kiezen voor een aanbo...

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!     Wat is een aanbouw of een uitbo...

Lees verder

6 dingen die je moet weten over rol...

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. Je ziet ze terug in veel interieurs. Ze zijn namelijk beschikbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Zo is er altijd een rolgordijn dat binnen jouw interieur past. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijne...

Lees verder

5 tips zo style je een bar cart!

Een bar cart tovert een lege hoek in je woonkamer om tot een fancy onderdeel van je interieur. Dankzij de cocktail cultuur is dit een échte musthave geworden. Maar een stijlvolle bar cart vraagt iets meer aandacht dan simpelweg een karretje tegen de muur plaatsen en te vullen met flessen. Wij...

Lees verder

Hoe kies je de geschikte jaloezieen...

Als nu nieuwe raambekleding moet kiezen is de kans groot dat je je alleen focust op de situatie nu. Vergeet niet dat seizoenen wisselen en dat de duisternis van nu eens weer plaats gaat maken voor felle zon in de lente en zomer. Natuurlijk is het heerlijk lekker veel licht naar binnen te laten strom...

Lees verder