19-11-2020

5 tips zo style je een bar cart!

Een bar cart tovert een lege hoek in je woonkamer om tot een fancy onderdeel van je interieur. Dankzij de cocktail cultuur is dit een échte musthave geworden. Maar een stijlvolle bar cart vraagt iets meer aandacht dan simpelweg een karretje tegen de muur plaatsen en te vullen met flessen. Wij geven je vijf tips om een bar cart te stylen. Bekijk hieronder snel hoe je jouw cart omtovert tot het leukste hoekje in huis!

 

5 tips zo style je een bar cart!

 

1. Whisky of wijn?

Kies een bar cart die past bij jouw favoriete drank. Voor wijndrinkers is een ingebouwd wijnrek onmisbaar, terwijl whiskydrinkers hun glazen kwijt kunnen op een van de plankjes. Bedenk ook welke flessen en andere accessoires je wilt uitstallen, zoals een kurkentrekker, wijnkoeler of whisky stenen. Voor een luxe uitstraling zet je alleen de mooiste wijn en meest exclusieve flessen whisky op de cart.

 

2. Deel de ruimte in

Gebruik een snijplank, schaal of een mooi dienblad om de ruimte op de bar cart in te delen en af te bakenen. Door flessen en accessoires bij elkaar op een schaal te zetten, komen deze elementen samen beter naar voren. Zet bijvoorbeeld een vaasje bloemen naast de glazen op een schaal zodat ze echt als geheel worden gezien. Speel met de verschillende attributen om erachter te komen welke een ondergrond nodig hebben en welke elementen zelf mooi naar voren komen.

 

3. Ga voor groen! 

Verse bloemen of groen horen in elk interieur thuis. Ook voor een bar cart is groen een mooie aanvulling. Het is de perfecte manier om leven en kleur toe te voegen aan de cart. Kies voor een klein boeket om af te wisselen of maak ruimte voor een vaste plant. Wil je je cocktail ingrediënten altijd bij de hand hebben? Ga dan voor een kruidenplantje, zoals munt of basilicum. Bovendien ruikt zo’n vers kruid heerlijk in huis!

 

4. Haal boeken van de boekenplank

Boeken zijn niet alleen een bron van kennis, maar functioneren ook goed als decoratie. Ze voegen niet alleen kleur, maar ook diepgang toe aan de cart. Stapel een aantal boeken op of gebruik er één als basis om een fles op te zetten. Daarnaast is de schat aan informatie handig voor als je je visite wat kennis wilt bijbrengen over jouw favoriete fles whisky of wijn.

 

5. Er zijn geen regels!

Het leukste aan de styling van een bar cart is dat je de cart helemaal naar je eigen stijl kunt inrichten. Met jouw favoriete drank, mooiste accessoires en lievelingskleur is dit echt een toevoeging aan de persoonlijke inrichting van jouw woonkamer. Bovendien kun je de cart altijd een nieuwe look kunt geven met een paar eenvoudige styling trucjes. Pas de styling aan per seizoen: voeg extra kleurrijke bloemen toe in de zomer en ga voor donkere tinten in de winter. Enjoy!

Een kunststof of stalen dak?

Voor elk gebouw een specifiek dak? Er zijn verschillende manieren om een dak te bekleden. Bij een schuin dak wordt nog steeds het meest gebruik gemaakt van dakpannen. De zijn van beton of gebakken klei. Ofschoon dakpannen op een hellend vlak worden geplaatst kunnen ze ook verticaal worden gelegd. &...

Lees verder

Waarom je voor een verbouwing moet ...

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te de...

Lees verder

Heerlijk douchen zonder waterballet

Het is ‘s ochtends niet altijd makkelijk om wakker te worden. Na een douche begin je opgefrist aan je dag. Zweer jij bij een douche in de avond? Na een lange dag de stress van je af laten spoelen en daarna uitgerust ontspannen op de bank. De meeste mensen douchen dagelijks. Heb jij een doucheg...

Lees verder

4 tips voor een nieuwe complete bad...

  Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer heb je de keuze uit veel verschillende stijlen, elementen, materialen et cetera. Om de beste keuze te maken en inspiratie op te doen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.   Kies jouw stijlDe stijl van jouw complete badkamer...

Lees verder