19-11-2020

5 tips zo style je een bar cart!

Een bar cart tovert een lege hoek in je woonkamer om tot een fancy onderdeel van je interieur. Dankzij de cocktail cultuur is dit een échte musthave geworden. Maar een stijlvolle bar cart vraagt iets meer aandacht dan simpelweg een karretje tegen de muur plaatsen en te vullen met flessen. Wij geven je vijf tips om een bar cart te stylen. Bekijk hieronder snel hoe je jouw cart omtovert tot het leukste hoekje in huis!

 

5 tips zo style je een bar cart!

 

1. Whisky of wijn?

Kies een bar cart die past bij jouw favoriete drank. Voor wijndrinkers is een ingebouwd wijnrek onmisbaar, terwijl whiskydrinkers hun glazen kwijt kunnen op een van de plankjes. Bedenk ook welke flessen en andere accessoires je wilt uitstallen, zoals een kurkentrekker, wijnkoeler of whisky stenen. Voor een luxe uitstraling zet je alleen de mooiste wijn en meest exclusieve flessen whisky op de cart.

 

2. Deel de ruimte in

Gebruik een snijplank, schaal of een mooi dienblad om de ruimte op de bar cart in te delen en af te bakenen. Door flessen en accessoires bij elkaar op een schaal te zetten, komen deze elementen samen beter naar voren. Zet bijvoorbeeld een vaasje bloemen naast de glazen op een schaal zodat ze echt als geheel worden gezien. Speel met de verschillende attributen om erachter te komen welke een ondergrond nodig hebben en welke elementen zelf mooi naar voren komen.

 

3. Ga voor groen! 

Verse bloemen of groen horen in elk interieur thuis. Ook voor een bar cart is groen een mooie aanvulling. Het is de perfecte manier om leven en kleur toe te voegen aan de cart. Kies voor een klein boeket om af te wisselen of maak ruimte voor een vaste plant. Wil je je cocktail ingrediënten altijd bij de hand hebben? Ga dan voor een kruidenplantje, zoals munt of basilicum. Bovendien ruikt zo’n vers kruid heerlijk in huis!

 

4. Haal boeken van de boekenplank

Boeken zijn niet alleen een bron van kennis, maar functioneren ook goed als decoratie. Ze voegen niet alleen kleur, maar ook diepgang toe aan de cart. Stapel een aantal boeken op of gebruik er één als basis om een fles op te zetten. Daarnaast is de schat aan informatie handig voor als je je visite wat kennis wilt bijbrengen over jouw favoriete fles whisky of wijn.

 

5. Er zijn geen regels!

Het leukste aan de styling van een bar cart is dat je de cart helemaal naar je eigen stijl kunt inrichten. Met jouw favoriete drank, mooiste accessoires en lievelingskleur is dit echt een toevoeging aan de persoonlijke inrichting van jouw woonkamer. Bovendien kun je de cart altijd een nieuwe look kunt geven met een paar eenvoudige styling trucjes. Pas de styling aan per seizoen: voeg extra kleurrijke bloemen toe in de zomer en ga voor donkere tinten in de winter. Enjoy!

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder