19-11-2020

5 tips zo style je een bar cart!

Een bar cart tovert een lege hoek in je woonkamer om tot een fancy onderdeel van je interieur. Dankzij de cocktail cultuur is dit een échte musthave geworden. Maar een stijlvolle bar cart vraagt iets meer aandacht dan simpelweg een karretje tegen de muur plaatsen en te vullen met flessen. Wij geven je vijf tips om een bar cart te stylen. Bekijk hieronder snel hoe je jouw cart omtovert tot het leukste hoekje in huis!

 

5 tips zo style je een bar cart!

 

1. Whisky of wijn?

Kies een bar cart die past bij jouw favoriete drank. Voor wijndrinkers is een ingebouwd wijnrek onmisbaar, terwijl whiskydrinkers hun glazen kwijt kunnen op een van de plankjes. Bedenk ook welke flessen en andere accessoires je wilt uitstallen, zoals een kurkentrekker, wijnkoeler of whisky stenen. Voor een luxe uitstraling zet je alleen de mooiste wijn en meest exclusieve flessen whisky op de cart.

 

2. Deel de ruimte in

Gebruik een snijplank, schaal of een mooi dienblad om de ruimte op de bar cart in te delen en af te bakenen. Door flessen en accessoires bij elkaar op een schaal te zetten, komen deze elementen samen beter naar voren. Zet bijvoorbeeld een vaasje bloemen naast de glazen op een schaal zodat ze echt als geheel worden gezien. Speel met de verschillende attributen om erachter te komen welke een ondergrond nodig hebben en welke elementen zelf mooi naar voren komen.

 

3. Ga voor groen! 

Verse bloemen of groen horen in elk interieur thuis. Ook voor een bar cart is groen een mooie aanvulling. Het is de perfecte manier om leven en kleur toe te voegen aan de cart. Kies voor een klein boeket om af te wisselen of maak ruimte voor een vaste plant. Wil je je cocktail ingrediënten altijd bij de hand hebben? Ga dan voor een kruidenplantje, zoals munt of basilicum. Bovendien ruikt zo’n vers kruid heerlijk in huis!

 

4. Haal boeken van de boekenplank

Boeken zijn niet alleen een bron van kennis, maar functioneren ook goed als decoratie. Ze voegen niet alleen kleur, maar ook diepgang toe aan de cart. Stapel een aantal boeken op of gebruik er één als basis om een fles op te zetten. Daarnaast is de schat aan informatie handig voor als je je visite wat kennis wilt bijbrengen over jouw favoriete fles whisky of wijn.

 

5. Er zijn geen regels!

Het leukste aan de styling van een bar cart is dat je de cart helemaal naar je eigen stijl kunt inrichten. Met jouw favoriete drank, mooiste accessoires en lievelingskleur is dit echt een toevoeging aan de persoonlijke inrichting van jouw woonkamer. Bovendien kun je de cart altijd een nieuwe look kunt geven met een paar eenvoudige styling trucjes. Pas de styling aan per seizoen: voeg extra kleurrijke bloemen toe in de zomer en ga voor donkere tinten in de winter. Enjoy!

Hoe creeer je een luxe moderne badk...

Wil jij jouw huidige badkamer omtoveren tot een luxe moderne badkamer? Zelfs als de ruimte aan de kleine kant is, zijn er veel manieren waarop je met eenvoudige wijzigingen een luxe gevoel in huis kunt creëren. Van hoogwaardige badkameraccessoires tot luxe badkamerdouches, wij kunnen je alles v...

Lees verder

6 stylingtips om je terras lentekla...

  Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!  ...

Lees verder

Zo belangrijk is een huis dat bij j...

Een huis, dat is je veilige haven. Een plek waar je je op je gemak voelt, en relaxed. Waar je blij van wordt als je er weer binnenkomt, waar je echt thuis bent en helemaal jezelf kan zijn. Een huis dat bij je past, dat is belangrijk. Dat betekent niet alleen dat het huis in een buurt staat waar je g...

Lees verder

Nieuwe meubels kopen - waar let je ...

Door al dat thuiszitten borrelt de veranderdrang enorm. Zeker nu het lente is, dan kriebelt het toch altijd wel al, zijn we toe aan wat nieuws. Een nieuwe kleur op de muren, nieuwe raamdecoratie, wat veranderingen in de tuin of zelfs gewoon allemaal nieuwe meubels! Een interieurliefhebber kun je bij...

Lees verder