24-11-2020

6 dingen die je moet weten over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. Je ziet ze terug in veel interieurs. Ze zijn namelijk beschikbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Zo is er altijd een rolgordijn dat binnen jouw interieur past. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijnen, dus lees snel verder!

 

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijnen, dus lees snel verder!

 

1.    Rolgordijnen zorgen voor privacy in huis

Met rolgordijnen kun je zelf gemakkelijk de mate van privacy in een ruimte bepalen. Heb je geen zin in mensen die naar binnen kunnen kijken? Dan rol je het rolgordijn gewoon omlaag! Juist wat meer zicht op buiten? Dan rol je het rolgordijn toch gewoon wat op!

 

2.    Rolgordijnen hebben een eenvoudige bediening

Rolgordijnen zijn zeer eenvoudig te bedienen. De bediening gaan namelijk vaak door middel van een ketting. Deze ketting hangt niet los, maar zit in een lus. Hierdoor heb je geen last van knopen in de ketting. Ideaal dus!

 

3.    Rolgordijnen hebben een isolerende werking

Rolgordijnen hebben een isolerende werking. Dit komt doordat er stilstaande lucht ontstaat tussen het raam en het rolgordijn. Hierdoor blijft de warmte (of koelte) in de ruimte. Het heeft dus ook een energiebesparende werking!

 

4.    Er zijn veel verschillende soorten rolgordijnen

De rolgordijnen van ilumio zijn verkrijgbaar in 3 verschillende soorten: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Verduisterende rolgordijnen zijn erg handig voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Doordat je je kamer nu volledig kunt verduisteren, kun je optimaal genieten van je nachtrust. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn juist ideaal als je je kamer niet helemaal wilt verduisteren. Dit is juist weer handig voor bijvoorbeeld de woonkamer. Zo kun je genieten van je privacy, maar heb je als nog een beetje natuurlijk licht dat naar binnen schijnt. Als je niet het zicht op buiten wilt verliezen kun je het beste voor transparante rolgordijnen gaan. Dit soort rolgordijn filtert alleen het licht en de doorkijk, maar blijf je het zicht op buiten wel behouden.

 

5.    Rolgordijnen worden op maat gemaakt

De rolgordijnen van ilumio worden op maat gemaakt. Er is dus altijd een rolgordijn dat perfect voor jouw raam past.

 

6.    Rolgordijnen zijn beschikbaar voor bijna alle soorten ramen

Rolgordijnen zijn te plaatsen op veel verschillende soorten ramen. Zo heb je rolgordijnen voor normale ramen, maar zijn ze ook beschikbaar voor bijvoorbeeld draai-kiepramen en voor Velux dakramen. Het maakt dus niet uit welk raam je wilt bekleden in een ruimte, de kans is groot dat er een rolgordijn beschikbaar voor is!

Buiten het feit dat rolgordijnen goed in ieder interieur passen, heb je dus ook kunnen lezen dat er een aantal leuke voordelen zitten aan rolgordijnen. Neem een kijkje op de website van ilumio voor meer informatie en hun aanbod aan rolgordijnen!

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder