24-11-2020

6 dingen die je moet weten over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. Je ziet ze terug in veel interieurs. Ze zijn namelijk beschikbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Zo is er altijd een rolgordijn dat binnen jouw interieur past. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijnen, dus lees snel verder!

 

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijnen, dus lees snel verder!

 

1.    Rolgordijnen zorgen voor privacy in huis

Met rolgordijnen kun je zelf gemakkelijk de mate van privacy in een ruimte bepalen. Heb je geen zin in mensen die naar binnen kunnen kijken? Dan rol je het rolgordijn gewoon omlaag! Juist wat meer zicht op buiten? Dan rol je het rolgordijn toch gewoon wat op!

 

2.    Rolgordijnen hebben een eenvoudige bediening

Rolgordijnen zijn zeer eenvoudig te bedienen. De bediening gaan namelijk vaak door middel van een ketting. Deze ketting hangt niet los, maar zit in een lus. Hierdoor heb je geen last van knopen in de ketting. Ideaal dus!

 

3.    Rolgordijnen hebben een isolerende werking

Rolgordijnen hebben een isolerende werking. Dit komt doordat er stilstaande lucht ontstaat tussen het raam en het rolgordijn. Hierdoor blijft de warmte (of koelte) in de ruimte. Het heeft dus ook een energiebesparende werking!

 

4.    Er zijn veel verschillende soorten rolgordijnen

De rolgordijnen van ilumio zijn verkrijgbaar in 3 verschillende soorten: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Verduisterende rolgordijnen zijn erg handig voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Doordat je je kamer nu volledig kunt verduisteren, kun je optimaal genieten van je nachtrust. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn juist ideaal als je je kamer niet helemaal wilt verduisteren. Dit is juist weer handig voor bijvoorbeeld de woonkamer. Zo kun je genieten van je privacy, maar heb je als nog een beetje natuurlijk licht dat naar binnen schijnt. Als je niet het zicht op buiten wilt verliezen kun je het beste voor transparante rolgordijnen gaan. Dit soort rolgordijn filtert alleen het licht en de doorkijk, maar blijf je het zicht op buiten wel behouden.

 

5.    Rolgordijnen worden op maat gemaakt

De rolgordijnen van ilumio worden op maat gemaakt. Er is dus altijd een rolgordijn dat perfect voor jouw raam past.

 

6.    Rolgordijnen zijn beschikbaar voor bijna alle soorten ramen

Rolgordijnen zijn te plaatsen op veel verschillende soorten ramen. Zo heb je rolgordijnen voor normale ramen, maar zijn ze ook beschikbaar voor bijvoorbeeld draai-kiepramen en voor Velux dakramen. Het maakt dus niet uit welk raam je wilt bekleden in een ruimte, de kans is groot dat er een rolgordijn beschikbaar voor is!

Buiten het feit dat rolgordijnen goed in ieder interieur passen, heb je dus ook kunnen lezen dat er een aantal leuke voordelen zitten aan rolgordijnen. Neem een kijkje op de website van ilumio voor meer informatie en hun aanbod aan rolgordijnen!

Hoe creeer je een luxe moderne badk...

Wil jij jouw huidige badkamer omtoveren tot een luxe moderne badkamer? Zelfs als de ruimte aan de kleine kant is, zijn er veel manieren waarop je met eenvoudige wijzigingen een luxe gevoel in huis kunt creëren. Van hoogwaardige badkameraccessoires tot luxe badkamerdouches, wij kunnen je alles v...

Lees verder

6 stylingtips om je terras lentekla...

  Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!  ...

Lees verder

Zo belangrijk is een huis dat bij j...

Een huis, dat is je veilige haven. Een plek waar je je op je gemak voelt, en relaxed. Waar je blij van wordt als je er weer binnenkomt, waar je echt thuis bent en helemaal jezelf kan zijn. Een huis dat bij je past, dat is belangrijk. Dat betekent niet alleen dat het huis in een buurt staat waar je g...

Lees verder

Nieuwe meubels kopen - waar let je ...

Door al dat thuiszitten borrelt de veranderdrang enorm. Zeker nu het lente is, dan kriebelt het toch altijd wel al, zijn we toe aan wat nieuws. Een nieuwe kleur op de muren, nieuwe raamdecoratie, wat veranderingen in de tuin of zelfs gewoon allemaal nieuwe meubels! Een interieurliefhebber kun je bij...

Lees verder