24-11-2020

6 dingen die je moet weten over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. Je ziet ze terug in veel interieurs. Ze zijn namelijk beschikbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Zo is er altijd een rolgordijn dat binnen jouw interieur past. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijnen, dus lees snel verder!

 

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijnen, dus lees snel verder!

 

1.    Rolgordijnen zorgen voor privacy in huis

Met rolgordijnen kun je zelf gemakkelijk de mate van privacy in een ruimte bepalen. Heb je geen zin in mensen die naar binnen kunnen kijken? Dan rol je het rolgordijn gewoon omlaag! Juist wat meer zicht op buiten? Dan rol je het rolgordijn toch gewoon wat op!

 

2.    Rolgordijnen hebben een eenvoudige bediening

Rolgordijnen zijn zeer eenvoudig te bedienen. De bediening gaan namelijk vaak door middel van een ketting. Deze ketting hangt niet los, maar zit in een lus. Hierdoor heb je geen last van knopen in de ketting. Ideaal dus!

 

3.    Rolgordijnen hebben een isolerende werking

Rolgordijnen hebben een isolerende werking. Dit komt doordat er stilstaande lucht ontstaat tussen het raam en het rolgordijn. Hierdoor blijft de warmte (of koelte) in de ruimte. Het heeft dus ook een energiebesparende werking!

 

4.    Er zijn veel verschillende soorten rolgordijnen

De rolgordijnen van ilumio zijn verkrijgbaar in 3 verschillende soorten: verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Verduisterende rolgordijnen zijn erg handig voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Doordat je je kamer nu volledig kunt verduisteren, kun je optimaal genieten van je nachtrust. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn juist ideaal als je je kamer niet helemaal wilt verduisteren. Dit is juist weer handig voor bijvoorbeeld de woonkamer. Zo kun je genieten van je privacy, maar heb je als nog een beetje natuurlijk licht dat naar binnen schijnt. Als je niet het zicht op buiten wilt verliezen kun je het beste voor transparante rolgordijnen gaan. Dit soort rolgordijn filtert alleen het licht en de doorkijk, maar blijf je het zicht op buiten wel behouden.

 

5.    Rolgordijnen worden op maat gemaakt

De rolgordijnen van ilumio worden op maat gemaakt. Er is dus altijd een rolgordijn dat perfect voor jouw raam past.

 

6.    Rolgordijnen zijn beschikbaar voor bijna alle soorten ramen

Rolgordijnen zijn te plaatsen op veel verschillende soorten ramen. Zo heb je rolgordijnen voor normale ramen, maar zijn ze ook beschikbaar voor bijvoorbeeld draai-kiepramen en voor Velux dakramen. Het maakt dus niet uit welk raam je wilt bekleden in een ruimte, de kans is groot dat er een rolgordijn beschikbaar voor is!

Buiten het feit dat rolgordijnen goed in ieder interieur passen, heb je dus ook kunnen lezen dat er een aantal leuke voordelen zitten aan rolgordijnen. Neem een kijkje op de website van ilumio voor meer informatie en hun aanbod aan rolgordijnen!

Een kunststof of stalen dak?

Voor elk gebouw een specifiek dak? Er zijn verschillende manieren om een dak te bekleden. Bij een schuin dak wordt nog steeds het meest gebruik gemaakt van dakpannen. De zijn van beton of gebakken klei. Ofschoon dakpannen op een hellend vlak worden geplaatst kunnen ze ook verticaal worden gelegd. &...

Lees verder

Waarom je voor een verbouwing moet ...

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te de...

Lees verder

Heerlijk douchen zonder waterballet

Het is ‘s ochtends niet altijd makkelijk om wakker te worden. Na een douche begin je opgefrist aan je dag. Zweer jij bij een douche in de avond? Na een lange dag de stress van je af laten spoelen en daarna uitgerust ontspannen op de bank. De meeste mensen douchen dagelijks. Heb jij een doucheg...

Lees verder

4 tips voor een nieuwe complete bad...

  Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer heb je de keuze uit veel verschillende stijlen, elementen, materialen et cetera. Om de beste keuze te maken en inspiratie op te doen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.   Kies jouw stijlDe stijl van jouw complete badkamer...

Lees verder