22-06-2021

Checklist voor het verbouwen van de badkamer met slimme tips en tricks

Je doet het niet zomaar even: de badkamer verbouwen. Er komt de nodige voorbereiding bij kijken. Pak het dan ook het liefst meteen goed aan, met een slim stappenplan om je aan te houden! We delen onze handige checklist met je: zó maak je de badkamerverbouwing tot een succes.

 

Checklist voor het verbouwen van de badkamer met slimme tips en tricks

 

Plan van aanpak

Bedenk allereerst hoe je de badkamerrenovatie praktisch voor je ziet. Hoeveel tijd wil je eraan kwijt zijn? Welke weken of maanden komen goed uit qua timing? Zo kun je alvast in je agenda noteren wanneer je ermee wilt beginnen. Nog een belangrijke praktische vraag: ga je zelf aan de slag met de verbouwing of besteed je het liever uit aan professionals? Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, kies je voor een complete badkamer inclusief montage. Ideaal bijvoorbeeld als je zelf twee linkerhanden hebt, of geen tijd hebt om de renovatie grondig aan te pakken.

 

Grote verbouwing: tijdelijke badkamer

Nog zo’n praktische zaak om aan te denken: waar ga je douchen tijdens de verbouwing? Zeker als je een grote renovatie van de badkamer voor ogen hebt en je wekenlang de badkamer niet in kunt komen, is het toch wel prettig om dit te hebben geregeld. Zet bijvoorbeeld een tijdelijk douchehokje in de tuin. Of vraag of je bij je buren, familieleden of vrienden mag douchen. Grote kans dat dit prima is! Als je dit steeds een beetje afwisselt, hoef je ook niet dagelijks bij dezelfde persoon binnen te vallen voor een douchebeurt. En vraag het in ieder geval op tijd!

 

Budget bepalen

Stel ook vooraf een budget op voor de verbouwing van de badkamer. Het is belangrijk dat het een haalbaar budget is, waar je je aan kunt houden. Reken daarom het liefst zorgvuldig de kosten uit, om te weten te komen waar je aan moet denken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar je gewenste sanitair, en noteer de prijs ervan. Je kunt verder rekening houden met de volgende zaken: 

 • Materiaalkosten (tegels, etc.)
 • Sanitair
 • Sloopwerk en opruimen van puin
 • Verlichting
 • Werkzaamheden vakmensen (montage, etc.)

 

Basis van de badkamer

 

Als het aankomt op de nieuwe inrichting van de badkamer, doe je er goed aan om allereerst naar de basis te kijken. Zijn de leidingen bijvoorbeeld nog in orde? Moet de elektra worden aangepakt? Kun je de huidige materialen in je badkamer eventueel hergebruiken? Dat laatste scheelt weer in de kosten.

 

Jouw droombadkamer samenstellen

 

Dan is het tijd voor het mooie werk: stel jouw droombadkamer samen! Die ziet er natuurlijk voor iedereen weer anders uit. Dat is nu ook zo tof aan een grote badkamerverbouwing – je kunt de ruimte helemaal naar smaak inrichten. Doe dat ook vooral! Om alvast wat ideeën op te doen, ga je naar de badkamer inspiratie van Baden+ voor uiteenlopende voorbeelden. Let op het kleurgebruik dat je aanspreekt. Kijk zowel naar het grote plaatje als de details. Aan de volgende onderdelen van de badkamer kun je denken bij de verbouwing:

 • Muren
 • Vloer
 • Douche
 • Bad
 • Wastafel
 • Toilet
 • Radiator
 • Kastruimte
 • Spiegel
 • Verlichting

 

Ga bij alle elementen na wat jij het mooist zou vinden, qua stijl en uitwerking. Denk aan de toevoeging van moderne en comfortabele designs, zoals een regendouchekop of een whirlpool bad. Deze ideeën kun je samenvoegen en laten uittekenen, om een precies beeld te vormen voor de totstandkoming van jouw ideale badkamer!

 

Dit blogartikel is in samenwerking met Baden+ geschreven.

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder