13-09-2021

Comfort is luxe! Tips voor het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen.

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen voor bij je ‘oude’ tafel koopt. Alleen, hoe doe je dat nou een beetje slim? Hoe kies je nieuwe eetkamerstoelen? Welke zijn comfortabel en kunnen ze dan nog wel een luxe uitstraling hebben? Je bent op de juiste plek want comfort ís luxe en wij hebben tips voor het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen.

 

Comfort is luxe! Tips voor het kiezen van comfortabele eetkamerstoelen.

 

Welk materiaal is het beste voor een eetkamerstoel?

Wat pást er bij je? Hoe ziet je gezinssamenstelling eruit? Wat doe je zoal aan die eettafel? Als je kinderen hebt dan is het soms wel slim om afneembare eetkamerstoelen te kiezen. Ongelukjes gebeuren en knoeien is een beetje des kinds. Je wil niet als een politieagent rond moeten lopen omdat je zo zuinig bent op je meubels. Kies kunststof of afneembaar (kunst)leer. Comfortabele eetkamerstoelen zijn er in diverse varianten, van verschillende materialen. Allemaal goede stoelen, allemaal mooi. Welke stoel je kiest is echt een kwestie van smaak, stijl en budget. Elk materiaal heeft voordelen en nadelen:

 

  • Houten stoelen hebben een natuurlijke uitstraling en brengen warmte in je interieur. Ze zijn relatief onderhoudsvriendelijk en als er per ongeluk een krasje op komt kun je vaak het hout licht opschuren en opnieuw aflakken. Diepe krassen kun je misschien voorkomen door een kussentje op de houten zitting te leggen. Maar, dat moet je mooi vinden.
  • Leren stoelen hebben vaak een wat luxere uitstraling, je kunt ze meestal wel met een klam doekje afnemen en ook een krasje is vaak wel weg te werken met een leerpolish. Maar, leer slijt. Het vaak altijd wel even voordat je de slijtage gaat zien en sommige slijtplekken maken de stoel alleen maar mooier, maar leer slijt. Ook direct zonlicht kan je stoelen verkleuren.
  • Stoffen stoelen zitten lekker zacht en comfortabel en brengen ook weer een warme sfeer met zich mee. Stof kun je níet afnemen. Althans, een klein vlekje kun je vaak snel wegwerken als er een vlekwerende coating op je stoelen zit maar een flink plakkaat wordt al lastiger. Aan stof kun je blijven hangen met gespen van schoenen van je kinderen en als je huisdieren hebt kunnen hun nagels en tanden voor scheuren zorgen.
  • Kunststof stoelen zijn ideaal met kleine kinderen. Ze zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar en soms kun je ze zelfs stapelen. Een vlekje is snel weggewerkt en met een leuk kussentje erin is dat prima zitten. Op kunststof eetkamerstoelen kunnen ook krassen komen.
  • Metalen stoelen zijn superstoer voor de liefhebber van een industrieel interieur of de liefhebber van een romantisch interieur die op zoek is naar een contrast. Metalen eetkamerstoelen zijn onderhoudsvriendelijke, vlekken verwijder je heel eenvoudig en over krassen hoef je je geen zorgen te maken. De zit? Als je van lang tafelen houdt kan ook hier een zitkussentje weer meer comfort brengen.

 

 

Eetkamerstoelen met armleuning of eetkamerstoelen zonder armleuning?

Het is net wat je wil, en hoeveel ruimte je hebt. Natuurlijk zijn stoelen met armleuningen rond je eetkamertafel erg comfortabel en nodigen ze uit om lekker lang na te tafelen maar, ze nemen ook wel meer ruimte in dan stoelen zónder armleuningen.

Van een stoel zonder armleuning kan je kind zelf wel af, van een stoel mét armleuning moet je kleine kinderen vaak helpen. Ook hier is het dus een kwestie van de beschikbare ruimte rond je tafel, het gemak als je kinderen hebt én je ‘tafelmanieren’.

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder

Zuinig zijn op wat je lief is. Tips...

Je houdt van je huis, de mensen die er wonen én je met zorg samengestelde interieur. Thuis is de plek waar je altijd veilig bent, waar niemand binnenkomt zonder jouw toestemming. Je moet er niet aan dénken dat er bij je ingebroken wordt. Niet als je niet thuis bent en zeker niet als je...

Lees verder