14-10-2018

D raamdecoratietrends van 2019

Wordt het tijd om jouw interieur een nieuwe uitstraling te geven? Er staan een aantal interessante trends op het gebied van inrichting aan te komen, daarbij mag de aankleding van vensters uiteraard niet ontbreken. Van klassiek en nostalgisch met gordijnen van luxe stoffen, tot een modern en technologisch geavanceerd automatisch vouwgordijn, hier zijn dé raamdecoratietrends van 2019!

 

raamdeco 

 

Raamdecoratie trend: Jaloezieën blijven populair

In 2018 zagen we steeds meer jaloezieën in huis, in 2019 zal deze trend doorzetten. De nieuwe generatie jaloezieën zijn allang niet meer die saaie Luxaflexen van vroeger. Niets ten nadele van het bekende merk die dit type raamdecoratie op de kaart heeft gezet, maar de Luxaflex had toch een beetje stoffig imago gekregen. Ook letterlijk, want het reinigen van jaloezieën vereist wel een klein beetje inspanning. Je kunt tegenwoordig modellen vinden in allerlei prachtige kleuren, materialen en afwerking, zo zijn houten latten prachtig om een natuurlijke uitstraling aan deze raamdecoratie te geven. Ook in 2019 kun je kiezen uit een geheel vernieuwde collectie jaloezieën met verrassende kleuren en materialen.

 

Raamdecoratie trend: Neutrale kleuren

De tijd van felle en contrasterende kleuren als raambekleding zijn voorbij, in 2019 zul je veel neutrale kleuren zien. Als je dus echt niet zonder hard rode of fel groene gordijnen kunt is het verstandig om dit jaar nog jouw slag te slaan! Of je kunt ze vanaf volgend jaar in de koopjeshoek vinden... De trends bij kleurgebruik voor raamdecoratie gaan in cycli; de laatste jaren mochten gordijnen opvallend en fel zijn, met als gevolg dat je in de rest van het interieur beter een meer behouden kleurstelling kunt kiezen om balans te brengen in het geheel. In 2019 gaat de trend echt naar meer uitgesproken kleuren in het meubilair, en daar past raamdecoratie in neutrale kleuren dan weer beter bij. Denk aan zacht beige, of een warme oranje die tegen bruin aan neigt. Subtiele aardetinten dus, wanneer je grote vensters hebt in een kamer met een kleinere oppervlakte, kies dan voor lichtere tinten die in lijn liggen met de wanden. Zo lijkt de kamer direct een stuk groter.

 

Raamdecoratie trend: Automatisch vouwgordijn

Dit is een trend die enkele jaren geleden is begonnen en ook in 2019 door zal zetten; het automatisch vouwgordijn. In 2018 waren het nog vaak rolgordijnen die werden voorzien van een motor om deze op afstand te bedienen, volgend jaar zullen vooral vouwgordijnen uitgerust worden met een elektrische motor. Je kunt deze raamdecoratie draadloos bedienen met je smartphone of tablet, het is zelfs mogelijk om een automatisch vouwgordijn te koppelen aan de verlichting. Wanneer de gordijnen sluiten zal de verlichting tegelijkertijd aangaan. Dit noemen we huisautomatisering, en dat is ook zeker een interieurtrend voor 2019.

 

Raamdecoratie trend: Rolgordijnen met luxe stoffen

Zoals we net al hebben genoemd zien we steeds vaker rolgordijnen die uitgerust zijn met een elektrische motor voor een eenvoudige bediening. Er zijn mensen die er nog niet aan willen omdat ze niet houden van het geluid dat de motoren in de gordijnrails maken. Dan is het goed om te weten dat er ook fluisterstille motoren zijn die uitstekend geschikt zijn voor de slaapkamer, informeer bij de leverancier naar de mogelijkheden. En vraag dan ook meteen naar de nieuwe collectie luxe stoffen die in 2019 voor het voetlicht zullen treden. Rolgordijnen worden met steeds luxere stoffen uitgevoerd, van lichtdoorlatend tot aan geheel verduisterend. De kwaliteit van de materialen, de manier van weven en de luxueuze kleuren zorgen ervoor dat strakke rolgordijnen ook in een meer klassiek interieur perfect tot hun recht komen.

 

Raamdecoratie trend: Meerdere gordijnen

Wanneer je een rolgordijn toch net iets té strak vindt, is deze trend voor 2019 wellicht meer iets voor jou; meerdere gordijnen die elkaar overlappen. Door halftransparante gordijn stoffen over elkaar heen te laten vallen creëer je een prachtig geheel, Je kunt ook kiezen om meer of minder gordijnen tegelijkertijd te sluiten. Daarmee heb je veel controle over het invallend licht. De combi van vitrage en overgordijnen kennen we uiteraard al, maar we zullen in 2019 drie, vier en zelfs vijf overlappende gordijnen gaan zien in het interieur. Een bijkomend voordeel van al deze lappen stof is een uitstekende akoestische demping, wanneer de ruimte momenteel hol klinkt kun je met meerdere gordijnen over elkaar die nare echo wegnemen. We adviseren deze vorm van raamdecoratie vooral in huishoudens waar niet teveel stof in de lucht hangt vanwege de vervuiling, en met katten in huis kan moet je ook opletten!

 

Bonus tip: Laat je niet teveel leiden door trends

Hoewel er in 2019 behoorlijk wat vernieuwende trends aankomen, moet je uiteindelijk kiezen wat mooi staat in jouw interieur, en waar je zelf een goed gevoel van krijgt. In tegenstelling tot een kussentje of kleedje zul je de raamdecoratie waarschijnlijk niet ieder seizoen vervangen. Stem de keuze voor gordijnen altijd af op de rest van het interieur, wanneer je ook van plan bent de komende jaren het meubilair te vervangen kun je daar met jouw nieuwe raamdecoratie al een beetje rekening mee houden.

Kies een moderne vloer met een stij...

In een modern huishouden heeft een vloer veel te lijden. Kinderen, huisdieren, vriendjes en vriendinnetjes, familie, rolschaatsen, driewielers, vieze schoenen, alles gaat eroverheen. En wees eerlijk; het zou ook best gewoon moeten kunnen (dat fietsen en rolschaatsen natuurlijk liever buiten blijven,...

Lees verder

Tips voor het inrichten van je huis...

Hoera! Je hebt dan éindelijk dat ene fijne huis weten te bemachtigen! Als het je eerste huur- of koopwoning is dan heb je misschien wel al een hele tijd in gedachte hoe je het graag in zou richten maar nu je dan eindelijk de sleutel hebt... kun je wel wat tips gebruiken! Een huis inrichten li...

Lees verder

Snel je huis verkopen? Maak het ins...

Een gékkenhuis is het, what’s in a word, de huizenmarkt is tegenwoordig één grote loterij. Prijsschieten waarbij het vooral op snelheid én geluk aankomt. Vaak zijn de huizen al verkocht voordat jij op de link op de verkoopsite hebt geklikt. Dat is voor verkopers nat...

Lees verder

Welk dekbed past het best bij jou? ...

Dat valt nog niet mee, een bed kopen is één, de beste onderdelen voor erop twee. Een goede nachtrust valt of staat natuurlijk met een goed bed, de beste matras voor jou én een hoofdkussen dat bij jouw slaappatroon aansluit. Bovenop dat alles lig jij, mét je dekbed. Alleen...

Lees verder