29-06-2017

Dat allerlaatste klusje...plinten kopen....

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da’s toch eigenlijk jammer (en stom)? Je vloer ziet er gewoon meteen veel mooier uit als hij helemaal klaar is. Plinten maken je vloer af. Waarom doen we dat dan niet meteen? Ga die plinten kopen maar lees eerst even onderstaande tips, ze kunnen van pas komen bij het kiezen.

Welke plint kies je?

Hoe goed je ook je best doet, het is bijna onmogelijk om een vloer strak tegen de muur te leggen. Er blijft meestal een kier over, zeker bij houten vloeren (die werken). Die kier zie je natuurlijk liever niet, daar zet je dan een mooie plint over en klaar ben je. Daarnaast zorgt een plint ook voor bescherming, je wanden zullen minder snel beschadigen tijdens het stofzuigen bv omdat de plint je er altijd een stukje van weg houdt.

Dat was het praktische deel, de plint heeft natuurlijk ook een esthetisch effect. Pas als je je gaat verdiepen in de wereld van de plinten zul je zien hoe belangrijk een plint is voor de uitstraling van je vloer en welk effect dat dan weer heeft op je interieur. Welke plint kies je? 

-          Hoge plint?
een hoge plint die meteen zichtbaar is zorgt voor een stijlvolle, sjieke uitstraling. Je ziet ze vaak in landelijke interieurs al dan niet met een gefreesde rand.

-          Lage plint?
voor een stoerder en wat subtieler effect kies je een lage plint. De lage plinten zijn vaak wat strakker en passen daardoor prima in een modern/strak interieur.

-          Overzetplint?
als je al plinten hebt zitten en je je bestaande vloer een nieuwe look wilt geven kun je ook overzetplinten. Deze zijn er ook in diverse stijlen. Het is een kwestie van smaak welke sierplint je kiest maar ook hierin moet je goed naar de uitstraling kijken én of het model bij je bestaande vloer past.

plint karwei

plint karwei

plint karwei

 Zelf plinten leggen 

Toegegeven, het is niet de alle moeilijkste klus. Waarom is het dan toch vaak wel de allerlaatste? Plinten kopen en plinten leggen vraagt om even tijd en aandacht.  Je kunt er zelfs online wat filmpjes over vinden die je stap voor stap laten zien hoe je de plinten moet zagen en waar je op moet letten om een strak en mooi resultaat te krijgen. Misschien heb je bijna vakantie, investeer een dagje in het leggen van je plinten en streep weer een klusje van je kluslijst af! 

Hoe creŽer ik de perfecte moderne k...

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven al...

Lees verder

CreŽer je eigen Ďhome Officeí in de...

Steeds meer mensen kiezen ervoor een thuiswerkplek in te richten in de woonkamer. Een voordeel hiervan is dat je tijdens het werken nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de strenge wintermaanden. Let wel op, zo’n home office heeft ...

Lees verder

Badkamerkraan kiezen? Dit moet je w...

De badkamer, toilet en keuken zijn niet af zonder kraan. De kraan is een onmisbaar product. De laatste jaren is het assortiment badkamerkranen enorm gegroeid en tegenwoordig zijn er kranen in alle soorten, maten, kleuren te koop. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste kraan voor...

Lees verder

By-Boo meubelen

Bent u al bekend met By-Boo meubelen? Nog niet? Dan raadt Verouden Wonen u een eerste kennismaking zeker aan. Als u het merk wel kent, dan bent u vast al bekend met de vintage, industriële en trendy woonartikelen en accessoires. In het assortiment van de By-Boo meubelen is er van alles te vinde...

Lees verder