29-06-2017

Dat allerlaatste klusje...plinten kopen....

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da’s toch eigenlijk jammer (en stom)? Je vloer ziet er gewoon meteen veel mooier uit als hij helemaal klaar is. Plinten maken je vloer af. Waarom doen we dat dan niet meteen? Ga die plinten kopen maar lees eerst even onderstaande tips, ze kunnen van pas komen bij het kiezen.

Welke plint kies je?

Hoe goed je ook je best doet, het is bijna onmogelijk om een vloer strak tegen de muur te leggen. Er blijft meestal een kier over, zeker bij houten vloeren (die werken). Die kier zie je natuurlijk liever niet, daar zet je dan een mooie plint over en klaar ben je. Daarnaast zorgt een plint ook voor bescherming, je wanden zullen minder snel beschadigen tijdens het stofzuigen bv omdat de plint je er altijd een stukje van weg houdt.

Dat was het praktische deel, de plint heeft natuurlijk ook een esthetisch effect. Pas als je je gaat verdiepen in de wereld van de plinten zul je zien hoe belangrijk een plint is voor de uitstraling van je vloer en welk effect dat dan weer heeft op je interieur. Welke plint kies je? 

-          Hoge plint?
een hoge plint die meteen zichtbaar is zorgt voor een stijlvolle, sjieke uitstraling. Je ziet ze vaak in landelijke interieurs al dan niet met een gefreesde rand.

-          Lage plint?
voor een stoerder en wat subtieler effect kies je een lage plint. De lage plinten zijn vaak wat strakker en passen daardoor prima in een modern/strak interieur.

-          Overzetplint?
als je al plinten hebt zitten en je je bestaande vloer een nieuwe look wilt geven kun je ook overzetplinten. Deze zijn er ook in diverse stijlen. Het is een kwestie van smaak welke sierplint je kiest maar ook hierin moet je goed naar de uitstraling kijken én of het model bij je bestaande vloer past.

plint karwei

plint karwei

plint karwei

 Zelf plinten leggen 

Toegegeven, het is niet de alle moeilijkste klus. Waarom is het dan toch vaak wel de allerlaatste? Plinten kopen en plinten leggen vraagt om even tijd en aandacht.  Je kunt er zelfs online wat filmpjes over vinden die je stap voor stap laten zien hoe je de plinten moet zagen en waar je op moet letten om een strak en mooi resultaat te krijgen. Misschien heb je bijna vakantie, investeer een dagje in het leggen van je plinten en streep weer een klusje van je kluslijst af! 

Waarom zou je kunstgras laten legge...

Leuk hoor, het najaar. Lekker ruig weer, en een tuin die flink wat te verduren krijgt. De bomen en struiken worden kaal, er komt een moslaag op je bestrating en je gazon heeft een zware tijd voor al dat water, de vorst en de sneeuw. Natuurlijk kun je daar niks tegen doen, de winter is wat het is en ...

Lees verder

Warm winters wonen

Ben je nog niet helemaal gewend aan het feit dat het herfst is? (Met de warmste 16e oktober ever is dat best lastig voor te stellen) Dan wil je misschien nog helemaal niet aan de winter denken! Toch komt ook dat seizoen eraan, winter... koud buiten, gezellig en warm binnen. Comfort en huiselijkheid ...

Lees verder

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder