29-06-2017

Dat allerlaatste klusje...plinten kopen....

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da’s toch eigenlijk jammer (en stom)? Je vloer ziet er gewoon meteen veel mooier uit als hij helemaal klaar is. Plinten maken je vloer af. Waarom doen we dat dan niet meteen? Ga die plinten kopen maar lees eerst even onderstaande tips, ze kunnen van pas komen bij het kiezen.

Welke plint kies je?

Hoe goed je ook je best doet, het is bijna onmogelijk om een vloer strak tegen de muur te leggen. Er blijft meestal een kier over, zeker bij houten vloeren (die werken). Die kier zie je natuurlijk liever niet, daar zet je dan een mooie plint over en klaar ben je. Daarnaast zorgt een plint ook voor bescherming, je wanden zullen minder snel beschadigen tijdens het stofzuigen bv omdat de plint je er altijd een stukje van weg houdt.

Dat was het praktische deel, de plint heeft natuurlijk ook een esthetisch effect. Pas als je je gaat verdiepen in de wereld van de plinten zul je zien hoe belangrijk een plint is voor de uitstraling van je vloer en welk effect dat dan weer heeft op je interieur. Welke plint kies je? 

-          Hoge plint?
een hoge plint die meteen zichtbaar is zorgt voor een stijlvolle, sjieke uitstraling. Je ziet ze vaak in landelijke interieurs al dan niet met een gefreesde rand.

-          Lage plint?
voor een stoerder en wat subtieler effect kies je een lage plint. De lage plinten zijn vaak wat strakker en passen daardoor prima in een modern/strak interieur.

-          Overzetplint?
als je al plinten hebt zitten en je je bestaande vloer een nieuwe look wilt geven kun je ook overzetplinten. Deze zijn er ook in diverse stijlen. Het is een kwestie van smaak welke sierplint je kiest maar ook hierin moet je goed naar de uitstraling kijken én of het model bij je bestaande vloer past.

plint karwei

plint karwei

plint karwei

 Zelf plinten leggen 

Toegegeven, het is niet de alle moeilijkste klus. Waarom is het dan toch vaak wel de allerlaatste? Plinten kopen en plinten leggen vraagt om even tijd en aandacht.  Je kunt er zelfs online wat filmpjes over vinden die je stap voor stap laten zien hoe je de plinten moet zagen en waar je op moet letten om een strak en mooi resultaat te krijgen. Misschien heb je bijna vakantie, investeer een dagje in het leggen van je plinten en streep weer een klusje van je kluslijst af! 

Mooie tuin aanleggen met grind

Een weelderige tuin of juist een tuin met strakke lijnen? Een cottagetuin of een moderne tuin met geometrische vlakken? Elke tuin kun je helemaal naar eigen smaak inrichten, het kan écht een verlengstuk van je huis worden als je ‘m durft in te delen zoals jij dat wilt. Het is natuurlijk...

Lees verder

Woontrend: ronde spiegels met leren...

Je ziet de ronde spiegel voorzien van leren riem steeds vaker in de huishoudens terugkomen. In de woonkamer, de hal, in de slaapkamer of op het toilet; de ronde spiegel met leren riem is terug van weggeweest. Je creëert met deze spiegel een stoere setting en de leren riem maakt het helemaal af....

Lees verder

5 tips bij het kopen van verlichtin...

Verlichting speelt een grote rol in de sfeerbepaling van onze woning. De gekozen verlichting kan de sfeer namelijk ten goede komen, maar ook teniet doen. Laten we ook niet vergeten dat iedere soort lamp zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Om er zeker van te zijn dat je de goede keuze maakt houdt j...

Lees verder

De voordelen van zonneschermdoeken

Misschien heb je er al eens van gehoord: zonneschermdoeken. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en kunnen op heel veel manieren worden gebruikt. Zo zijn er allerlei typen zonweringen die zonneschermdoeken hebben. Maar ook een losse schaduwdoek is van hetzelfde materiaal gemaakt en veel par...

Lees verder