29-06-2017

Dat allerlaatste klusje...plinten kopen....

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da’s toch eigenlijk jammer (en stom)? Je vloer ziet er gewoon meteen veel mooier uit als hij helemaal klaar is. Plinten maken je vloer af. Waarom doen we dat dan niet meteen? Ga die plinten kopen maar lees eerst even onderstaande tips, ze kunnen van pas komen bij het kiezen.

Welke plint kies je?

Hoe goed je ook je best doet, het is bijna onmogelijk om een vloer strak tegen de muur te leggen. Er blijft meestal een kier over, zeker bij houten vloeren (die werken). Die kier zie je natuurlijk liever niet, daar zet je dan een mooie plint over en klaar ben je. Daarnaast zorgt een plint ook voor bescherming, je wanden zullen minder snel beschadigen tijdens het stofzuigen bv omdat de plint je er altijd een stukje van weg houdt.

Dat was het praktische deel, de plint heeft natuurlijk ook een esthetisch effect. Pas als je je gaat verdiepen in de wereld van de plinten zul je zien hoe belangrijk een plint is voor de uitstraling van je vloer en welk effect dat dan weer heeft op je interieur. Welke plint kies je? 

-          Hoge plint?
een hoge plint die meteen zichtbaar is zorgt voor een stijlvolle, sjieke uitstraling. Je ziet ze vaak in landelijke interieurs al dan niet met een gefreesde rand.

-          Lage plint?
voor een stoerder en wat subtieler effect kies je een lage plint. De lage plinten zijn vaak wat strakker en passen daardoor prima in een modern/strak interieur.

-          Overzetplint?
als je al plinten hebt zitten en je je bestaande vloer een nieuwe look wilt geven kun je ook overzetplinten. Deze zijn er ook in diverse stijlen. Het is een kwestie van smaak welke sierplint je kiest maar ook hierin moet je goed naar de uitstraling kijken én of het model bij je bestaande vloer past.

plint karwei

plint karwei

plint karwei

 Zelf plinten leggen 

Toegegeven, het is niet de alle moeilijkste klus. Waarom is het dan toch vaak wel de allerlaatste? Plinten kopen en plinten leggen vraagt om even tijd en aandacht.  Je kunt er zelfs online wat filmpjes over vinden die je stap voor stap laten zien hoe je de plinten moet zagen en waar je op moet letten om een strak en mooi resultaat te krijgen. Misschien heb je bijna vakantie, investeer een dagje in het leggen van je plinten en streep weer een klusje van je kluslijst af! 

Populaire interieurstijlen, welke p...

Hoe woon jij? Wat is jouw interieurstijl? Kun je jouw interieur onder één noemer schuiven of heb je een mix van diverse stijlen? Als het over wonen gaat, gaat het over smaak en daar valt natuurlijk nooit over te twisten. Niet iedereen vindt het belangrijk om met de laatste woontrends ...

Lees verder

Een hard of een zacht matras, wat i...

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te ...

Lees verder

Duurzaam wonen

Sta je er weleens bij stil, vaker dan alleen bij het ontvangen van de afrekening, hoeveel gas je gebruikt? We geven een slinger aan de kraan en verwachten per direct warm water om te douchen. We schakelen de thermostaat aan en hopen binnen no time ons te kunnen warmen aan de radiator. Dat vinden we ...

Lees verder

Verschillende soorten tafels

Iedereen heeft er wel een, in elk huis kom je er minstens één tegen. De maten en functies kunnen verschillende en zo ook de stijl maar een tafel(tje) hebben we allemaal. De meest populaire tafels zijn de salontafels, eettafels en de bijzettafels. Onmisbaar omdat een tafel natuurlijk he...

Lees verder