29-06-2017

Dat allerlaatste klusje...plinten kopen....

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da’s toch eigenlijk jammer (en stom)? Je vloer ziet er gewoon meteen veel mooier uit als hij helemaal klaar is. Plinten maken je vloer af. Waarom doen we dat dan niet meteen? Ga die plinten kopen maar lees eerst even onderstaande tips, ze kunnen van pas komen bij het kiezen.

Welke plint kies je?

Hoe goed je ook je best doet, het is bijna onmogelijk om een vloer strak tegen de muur te leggen. Er blijft meestal een kier over, zeker bij houten vloeren (die werken). Die kier zie je natuurlijk liever niet, daar zet je dan een mooie plint over en klaar ben je. Daarnaast zorgt een plint ook voor bescherming, je wanden zullen minder snel beschadigen tijdens het stofzuigen bv omdat de plint je er altijd een stukje van weg houdt.

Dat was het praktische deel, de plint heeft natuurlijk ook een esthetisch effect. Pas als je je gaat verdiepen in de wereld van de plinten zul je zien hoe belangrijk een plint is voor de uitstraling van je vloer en welk effect dat dan weer heeft op je interieur. Welke plint kies je? 

-          Hoge plint?
een hoge plint die meteen zichtbaar is zorgt voor een stijlvolle, sjieke uitstraling. Je ziet ze vaak in landelijke interieurs al dan niet met een gefreesde rand.

-          Lage plint?
voor een stoerder en wat subtieler effect kies je een lage plint. De lage plinten zijn vaak wat strakker en passen daardoor prima in een modern/strak interieur.

-          Overzetplint?
als je al plinten hebt zitten en je je bestaande vloer een nieuwe look wilt geven kun je ook overzetplinten. Deze zijn er ook in diverse stijlen. Het is een kwestie van smaak welke sierplint je kiest maar ook hierin moet je goed naar de uitstraling kijken én of het model bij je bestaande vloer past.

plint karwei

plint karwei

plint karwei

 Zelf plinten leggen 

Toegegeven, het is niet de alle moeilijkste klus. Waarom is het dan toch vaak wel de allerlaatste? Plinten kopen en plinten leggen vraagt om even tijd en aandacht.  Je kunt er zelfs online wat filmpjes over vinden die je stap voor stap laten zien hoe je de plinten moet zagen en waar je op moet letten om een strak en mooi resultaat te krijgen. Misschien heb je bijna vakantie, investeer een dagje in het leggen van je plinten en streep weer een klusje van je kluslijst af! 

Rock that wall unieke wanddecorat...

Vertel eens, hoeveel foto’s heb je tijdens je zomervakantie gemaakt? Of ben je misschien een fervent Instagrammer en puilt je telefoon uit van alle toffe kiekjes die je daarop hebt bewaard? Superleuk om zo nu en dan te scrollen en alles nog eens terug te zien maar waarom ga je er niet wat leuk...

Lees verder

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Na de crises die grote invloed hadden op de huizenmarkt zijn het aantal verhuizingen de afgelopen jaren weer sterk toegenomen. In 2016 verhuisden bijna 1,8 miljoen mensen, het hoogst genoteerde aantal van de afgelopen vier decennia. De stijging heeft dit jaar ook nog doorgezet, aangezien in het eers...

Lees verder

5 tips bij het inrichten van een zo...

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkrui...

Lees verder

Gezellige ramen, hoe richt je ze in...

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeke...

Lees verder