31-08-2015

De perfecte tuin voor de nazomer

De zomer loopt op zijn eind. De dagen worden korter, de temperaturen lager en de vakantiegangers keren langzaam aan weer naar huis. Nog even en we zien de eerste pepernoten weer liggen in de schappen van onze plaatselijke supermarkt. Ben je nog niet klaar voor de koude winter? Geniet dan optimaal van de nazomer met onderstaande tuin musthaves.

 

Tuinhaard

De nazomers in Nederland kunnen nog heerlijk warm zijn. Toch moet je er rekening mee houden dat het ‘s avonds behoorlijk snel af kan koelen. Wil je zoveel mogelijk avonden doorbrengen in je tuin, maar ben je stiekem een behoorlijke koukleum? Kijk eens naar de mogelijkheden voor een tuinhaard. Met een tuinhaard breng je in de nazomer heerlijke avonden in je tuin door. De tuinhaard zorgt namelijk niet alleen voor warmte, maar ook voor enorm veel sfeer. Is een tuinhaard geen optie? Voorzie je tuinmeubels dan van warme plaids. Deze staan gezellig en zeg nu zelf, wat is er fijner dan ‘s avonds heerlijk onder een warm kleedje kruipen?

 

Verlichting

In de nazomer moeten we de zon wat eerder gedag zeggen, iedere avond wordt het weer een stukje eerder donker. Dit betekent natuurlijk niet dat je afscheid hoeft te nemen van je terras. Met wat sfeervolle verlichting geniet je van de perfecte nazomeravond. Klassieke lantaarns, hippe verlichte plantenbakken, leuke lampionnen of kleine lampjes in je bomen en struiken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met verlichting maak je jouw terras niet alleen extra sfeervol, maar ook een stuk veiliger. Door je tuin ‘s avonds te verlichten komt geen inbreker ongezien je tuin binnenwandelen.

 

De perfecte tuin voor de nazomer
 Free-stock-illustration.com

 

Zonnescherm

De temperaturen kunnen in de nazomer nog behoorlijk oplopen. Een zonnescherm is dan ook onmisbaar. Op een warme dag draai je het zonnescherm uit om volop te ontspannen in een comfortabel schaduwplekje. Wil je ook ‘s avonds genieten van een sfeervol terras? Zonneschermen zijn tegenwoordig verkrijgbaar met ingebouwde verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een knikarmscherm met LED-lampjes in de cassette of voorlijst. ‘S avonds relaxen met een goed boek of genieten van een lekker drankje met je visite, het kan allemaal. Een zonnescherm laten plaatsen in de nazomer kan daarnaast behoorlijk voordelig zijn. Zonwering specialisten hebben in deze periode vaak minder werk, waardoor je wellicht een leuke korting kunt afspreken.

 

De perfecte tuin voor de nazomer
 Hillarysblindspress.co.uk

 

Bloemen en planten

Bloemen en planten alleen geschikt voor de zomer? Nee hoor, ook in de nazomer en herfst kunnen planten hun bloemen tonen. Kies dan voor nazomerbloeiers, als sieruien, klokjesbloemen, herfstanemonen of Dahlia’s. Deze planten zijn juist in de nazomer op hun mooist en geven je tuin veel kleur. Zo houd je dat zomerse gevoel extra lang vast.

 

Klaar voor de nazomer

Is jouw tuin helemaal klaar voor de nazomer? Geniet dan volop van de, hopelijk veel, mooie dagen die we nog tegoed hebben en ga met een zonnig humeur de herfst tegemoet.

Het hele jaar van je tuin genieten, ook als het wat frisser is? Ja graag, er zijn tegenwoordig oplossingen genoeg om warmte toe te voegen aan je tuin. In elk seizoen zijn er frisse dagen/avonden maar laat je je daardoor naar binnen jagen? Waarom niet een vuurtafel van hardhout of steigerhout open, welke kies jij? Sfeervol én lekker warm, zitten in je tuin het hele jaar door!

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder