31-05-2021

Deurmat kopen: hier moet je op letten

Een goede deurmat is veel belangrijker dan je denkt. Het zorgt ervoor dat er minder vuil naar binnen komt en dat de schoenen droog worden. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken en gaat de vloer een stuk langer mee. Zand, vocht en vuil kan een vloer namelijk snel beschadigen. Bijvoorbeeld wanneer het onder de poten van een meubelstuk terechtkomt en dus flink gaat schuren. Neem daarom zeker eens de moeite om écht een kwalitatieve deurmat aan te schaffen. In het onderstaande artikel lees je waar je op moet letten.

 

 

1. Binnenmat of buitenmat

Bepaal eerst of je op zoek bent naar een mat voor binnen of buiten. Je kunt een mat niet zomaar op een willekeurige plek neerleggen. Het materiaal moet geschikt zijn voor de omgeving en passen bij de functie. Buitenmatten kunnen bijvoorbeeld goed tegen vocht en zijn gemaakt van een grof materiaal. Binnenmatten zijn vaak wat dunner en zachter.

 

2. Functie van de deurmat

Ga na wat de belangrijkste functie van jouw nieuwe deurmat is. Wil je vooral vuil buiten de deur houden of is vocht het grootste probleem? Per functie kun je een geschikte mat vinden. Zo is een schoonloopmat door de stugge vezels erg geschikt om vuil onder de schoenen vandaag te schrapen. Een droogloopmat is door de zachte vezel juist beter in het absorberen van vocht.

 

3. Geschikt formaat

Let bij het aanschaffen van een deurmat goed op het formaat. Voor het beste resultaat kun je een mat op maat laten maken bij Mattador. Zo weet je zeker dat de deurmat de perfecte afmetingen heeft. Vooral als je de mat in een uitsparing in de vloer wil leggen, is het heel belangrijk om exact het juiste formaat te vinden.

 

4. Verzonken of op de vloer

Zoals je bij punt 3 al las, is het mogelijk om een deurmat in een uitsparing van de vloer te leggen. Dit wordt ook wel een verzonken deurmat genoemd. De mat loopt vrijwel naadloos over in de vloer voor een stijlvol effect. Tip: check ook altijd wat de dikte van de mat is. Je kunt eventueel een rubberen opvulmat bovenop de vloerisolatie leggen om het geheel wat dikker te maken. Natuurlijk is het ook prima om de nieuwe mat simpelweg op je laminaatvloer of gietvloer te leggen.

 

5. Uiterlijk van de deurmat

Ook het uiterlijk van de mat is niet geheel onbelangrijk. Het is nou eenmaal mooier als de kleur aansluit op jouw interieurstijl. Als je gaat voor een vloermat op maat, heb je direct de keuze uit allerlei kleuren. Het is zelfs mogelijk om een deurmat te laten bedrukken met een logo of tekst!

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder