17-07-2017

Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te kunnen presteren. Een goede nachtrust is een must! Ontbreekt het daar bij jou aan? Misschien moet je je eens afvragen of je matras nog wel voldoet. Een matras heeft, afhankelijk van de kwaliteit, een levensduur van 5-7 jaar. Hoe lang lig jij al op de jouwe?

Als het tijd wordt voor een nieuw matras kun je niet zomaar een keuze maken. Je zult even op vergelijkend warenonderzoek moeten. Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

 

Een hard of een zacht matras

 

Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras?

Als je op het algemene beeld afgaat kon je weleens bedrogen uitkomen. Er bestaan nogal wat misverstanden over de keuze tussen een hard matras en een zacht matras. De meeste mensen dénken dat een hard matras het beste zou zijn voor mensen met rugklachten. Dat is echter níet zo. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen met rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht dan op een hard matras. Maar wat past er dan bij jou? Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras? Welke aspecten spelen een rol bij de aanschaf van een nieuw matras?

 

- Gewicht en lengte

Op basis van je lengte en je gewicht kan er een advies gegeven worden over de hardheid die waarschijnlijk bij je past. Proefliggen is een voorwaarde want persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.

- Comfort

Een fijn matras moet comfortabel liggen, de hele nacht lang! Als je steeds pijnlijke plekken hebt op bijvoorbeeld heupen en schouders dan betekent dat dat je een te hard matras hebt.

- Vochtafvoer

Als je het gevoel hebt dat je in een kuil ligt of een hangmat dan al er sprake zijn van een te zacht matras. Dat is niet alleen op den duur slecht voor je wervelkolom maar ook je bewegingsvrijheid én vochtafvoer worden beperkt!

- Ondersteuning op de juiste plekken

Als je op je rug gaat liggen is het belangrijk dat zowel je stuitje als je schouders en nek goed ondersteunt worden. Dat is belangrijk voor een goede nachtrust. Daar kom je natuurlijk niet binnen tien minuten achter, daar heb je een paar nachten voor nodig. Een matras waarop je kunt proefslapen is daarom wel prettig. Aan een nieuw matras moet je altijd even wennen maar als je bijvoorbeeld twee maanden mag proefliggen dan kom je er echt wel achter of je de juiste keuze hebt gemaakt.

 

Matras kiezen

Laat je niet wijsmaken dat de duurste matrassen de beste zijn. Laat je ook de verschillen tussen de diverse soorten veringen uitleggen voordat je een matras gaat kiezen. Maak een weloverwogen keuze en laat desnoods een matras op maat maken! Je slaapt er immers elke nacht op en je gezondheid én humeur varen wel bij een goede nachtrust!

 

Bron foto: Interiorsyum.tumblr.com

Waarom zou je kunstgras laten legge...

Leuk hoor, het najaar. Lekker ruig weer, en een tuin die flink wat te verduren krijgt. De bomen en struiken worden kaal, er komt een moslaag op je bestrating en je gazon heeft een zware tijd voor al dat water, de vorst en de sneeuw. Natuurlijk kun je daar niks tegen doen, de winter is wat het is en ...

Lees verder

Warm winters wonen

Ben je nog niet helemaal gewend aan het feit dat het herfst is? (Met de warmste 16e oktober ever is dat best lastig voor te stellen) Dan wil je misschien nog helemaal niet aan de winter denken! Toch komt ook dat seizoen eraan, winter... koud buiten, gezellig en warm binnen. Comfort en huiselijkheid ...

Lees verder

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder