17-07-2017

Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te kunnen presteren. Een goede nachtrust is een must! Ontbreekt het daar bij jou aan? Misschien moet je je eens afvragen of je matras nog wel voldoet. Een matras heeft, afhankelijk van de kwaliteit, een levensduur van 5-7 jaar. Hoe lang lig jij al op de jouwe?

Als het tijd wordt voor een nieuw matras kun je niet zomaar een keuze maken. Je zult even op vergelijkend warenonderzoek moeten. Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

 

Een hard of een zacht matras

 

Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras?

Als je op het algemene beeld afgaat kon je weleens bedrogen uitkomen. Er bestaan nogal wat misverstanden over de keuze tussen een hard matras en een zacht matras. De meeste mensen dénken dat een hard matras het beste zou zijn voor mensen met rugklachten. Dat is echter níet zo. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen met rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht dan op een hard matras. Maar wat past er dan bij jou? Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras? Welke aspecten spelen een rol bij de aanschaf van een nieuw matras?

 

- Gewicht en lengte

Op basis van je lengte en je gewicht kan er een advies gegeven worden over de hardheid die waarschijnlijk bij je past. Proefliggen is een voorwaarde want persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.

- Comfort

Een fijn matras moet comfortabel liggen, de hele nacht lang! Als je steeds pijnlijke plekken hebt op bijvoorbeeld heupen en schouders dan betekent dat dat je een te hard matras hebt.

- Vochtafvoer

Als je het gevoel hebt dat je in een kuil ligt of een hangmat dan al er sprake zijn van een te zacht matras. Dat is niet alleen op den duur slecht voor je wervelkolom maar ook je bewegingsvrijheid én vochtafvoer worden beperkt!

- Ondersteuning op de juiste plekken

Als je op je rug gaat liggen is het belangrijk dat zowel je stuitje als je schouders en nek goed ondersteunt worden. Dat is belangrijk voor een goede nachtrust. Daar kom je natuurlijk niet binnen tien minuten achter, daar heb je een paar nachten voor nodig. Een matras waarop je kunt proefslapen is daarom wel prettig. Aan een nieuw matras moet je altijd even wennen maar als je bijvoorbeeld twee maanden mag proefliggen dan kom je er echt wel achter of je de juiste keuze hebt gemaakt.

 

Matras kiezen

Laat je niet wijsmaken dat de duurste matrassen de beste zijn. Laat je ook de verschillen tussen de diverse soorten veringen uitleggen voordat je een matras gaat kiezen. Maak een weloverwogen keuze en laat desnoods een matras op maat maken! Je slaapt er immers elke nacht op en je gezondheid én humeur varen wel bij een goede nachtrust!

 

Bron foto: Interiorsyum.tumblr.com

Hoe creŽer ik de perfecte moderne k...

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven al...

Lees verder

CreŽer je eigen Ďhome Officeí in de...

Steeds meer mensen kiezen ervoor een thuiswerkplek in te richten in de woonkamer. Een voordeel hiervan is dat je tijdens het werken nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de strenge wintermaanden. Let wel op, zo’n home office heeft ...

Lees verder

Badkamerkraan kiezen? Dit moet je w...

De badkamer, toilet en keuken zijn niet af zonder kraan. De kraan is een onmisbaar product. De laatste jaren is het assortiment badkamerkranen enorm gegroeid en tegenwoordig zijn er kranen in alle soorten, maten, kleuren te koop. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste kraan voor...

Lees verder

By-Boo meubelen

Bent u al bekend met By-Boo meubelen? Nog niet? Dan raadt Verouden Wonen u een eerste kennismaking zeker aan. Als u het merk wel kent, dan bent u vast al bekend met de vintage, industriële en trendy woonartikelen en accessoires. In het assortiment van de By-Boo meubelen is er van alles te vinde...

Lees verder