17-07-2017

Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te kunnen presteren. Een goede nachtrust is een must! Ontbreekt het daar bij jou aan? Misschien moet je je eens afvragen of je matras nog wel voldoet. Een matras heeft, afhankelijk van de kwaliteit, een levensduur van 5-7 jaar. Hoe lang lig jij al op de jouwe?

Als het tijd wordt voor een nieuw matras kun je niet zomaar een keuze maken. Je zult even op vergelijkend warenonderzoek moeten. Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

 

Een hard of een zacht matras

 

Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras?

Als je op het algemene beeld afgaat kon je weleens bedrogen uitkomen. Er bestaan nogal wat misverstanden over de keuze tussen een hard matras en een zacht matras. De meeste mensen dénken dat een hard matras het beste zou zijn voor mensen met rugklachten. Dat is echter níet zo. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen met rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht dan op een hard matras. Maar wat past er dan bij jou? Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras? Welke aspecten spelen een rol bij de aanschaf van een nieuw matras?

 

- Gewicht en lengte

Op basis van je lengte en je gewicht kan er een advies gegeven worden over de hardheid die waarschijnlijk bij je past. Proefliggen is een voorwaarde want persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.

- Comfort

Een fijn matras moet comfortabel liggen, de hele nacht lang! Als je steeds pijnlijke plekken hebt op bijvoorbeeld heupen en schouders dan betekent dat dat je een te hard matras hebt.

- Vochtafvoer

Als je het gevoel hebt dat je in een kuil ligt of een hangmat dan al er sprake zijn van een te zacht matras. Dat is niet alleen op den duur slecht voor je wervelkolom maar ook je bewegingsvrijheid én vochtafvoer worden beperkt!

- Ondersteuning op de juiste plekken

Als je op je rug gaat liggen is het belangrijk dat zowel je stuitje als je schouders en nek goed ondersteunt worden. Dat is belangrijk voor een goede nachtrust. Daar kom je natuurlijk niet binnen tien minuten achter, daar heb je een paar nachten voor nodig. Een matras waarop je kunt proefslapen is daarom wel prettig. Aan een nieuw matras moet je altijd even wennen maar als je bijvoorbeeld twee maanden mag proefliggen dan kom je er echt wel achter of je de juiste keuze hebt gemaakt.

 

Matras kiezen

Laat je niet wijsmaken dat de duurste matrassen de beste zijn. Laat je ook de verschillen tussen de diverse soorten veringen uitleggen voordat je een matras gaat kiezen. Maak een weloverwogen keuze en laat desnoods een matras op maat maken! Je slaapt er immers elke nacht op en je gezondheid én humeur varen wel bij een goede nachtrust!

 

Bron foto: Interiorsyum.tumblr.com

Mooie tuin aanleggen met grind

Een weelderige tuin of juist een tuin met strakke lijnen? Een cottagetuin of een moderne tuin met geometrische vlakken? Elke tuin kun je helemaal naar eigen smaak inrichten, het kan écht een verlengstuk van je huis worden als je ‘m durft in te delen zoals jij dat wilt. Het is natuurlijk...

Lees verder

Woontrend: ronde spiegels met leren...

Je ziet de ronde spiegel voorzien van leren riem steeds vaker in de huishoudens terugkomen. In de woonkamer, de hal, in de slaapkamer of op het toilet; de ronde spiegel met leren riem is terug van weggeweest. Je creëert met deze spiegel een stoere setting en de leren riem maakt het helemaal af....

Lees verder

5 tips bij het kopen van verlichtin...

Verlichting speelt een grote rol in de sfeerbepaling van onze woning. De gekozen verlichting kan de sfeer namelijk ten goede komen, maar ook teniet doen. Laten we ook niet vergeten dat iedere soort lamp zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Om er zeker van te zijn dat je de goede keuze maakt houdt j...

Lees verder

De voordelen van zonneschermdoeken

Misschien heb je er al eens van gehoord: zonneschermdoeken. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en kunnen op heel veel manieren worden gebruikt. Zo zijn er allerlei typen zonweringen die zonneschermdoeken hebben. Maar ook een losse schaduwdoek is van hetzelfde materiaal gemaakt en veel par...

Lees verder