17-07-2017

Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te kunnen presteren. Een goede nachtrust is een must! Ontbreekt het daar bij jou aan? Misschien moet je je eens afvragen of je matras nog wel voldoet. Een matras heeft, afhankelijk van de kwaliteit, een levensduur van 5-7 jaar. Hoe lang lig jij al op de jouwe?

Als het tijd wordt voor een nieuw matras kun je niet zomaar een keuze maken. Je zult even op vergelijkend warenonderzoek moeten. Een hard of een zacht matras, wat is het beste?

 

Een hard of een zacht matras

 

Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras?

Als je op het algemene beeld afgaat kon je weleens bedrogen uitkomen. Er bestaan nogal wat misverstanden over de keuze tussen een hard matras en een zacht matras. De meeste mensen dénken dat een hard matras het beste zou zijn voor mensen met rugklachten. Dat is echter níet zo. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen met rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht dan op een hard matras. Maar wat past er dan bij jou? Wat heeft jouw voorkeur, een hard of zacht matras? Welke aspecten spelen een rol bij de aanschaf van een nieuw matras?

 

- Gewicht en lengte

Op basis van je lengte en je gewicht kan er een advies gegeven worden over de hardheid die waarschijnlijk bij je past. Proefliggen is een voorwaarde want persoonlijke voorkeur speelt ook een rol.

- Comfort

Een fijn matras moet comfortabel liggen, de hele nacht lang! Als je steeds pijnlijke plekken hebt op bijvoorbeeld heupen en schouders dan betekent dat dat je een te hard matras hebt.

- Vochtafvoer

Als je het gevoel hebt dat je in een kuil ligt of een hangmat dan al er sprake zijn van een te zacht matras. Dat is niet alleen op den duur slecht voor je wervelkolom maar ook je bewegingsvrijheid én vochtafvoer worden beperkt!

- Ondersteuning op de juiste plekken

Als je op je rug gaat liggen is het belangrijk dat zowel je stuitje als je schouders en nek goed ondersteunt worden. Dat is belangrijk voor een goede nachtrust. Daar kom je natuurlijk niet binnen tien minuten achter, daar heb je een paar nachten voor nodig. Een matras waarop je kunt proefslapen is daarom wel prettig. Aan een nieuw matras moet je altijd even wennen maar als je bijvoorbeeld twee maanden mag proefliggen dan kom je er echt wel achter of je de juiste keuze hebt gemaakt.

 

Matras kiezen

Laat je niet wijsmaken dat de duurste matrassen de beste zijn. Laat je ook de verschillen tussen de diverse soorten veringen uitleggen voordat je een matras gaat kiezen. Maak een weloverwogen keuze en laat desnoods een matras op maat maken! Je slaapt er immers elke nacht op en je gezondheid én humeur varen wel bij een goede nachtrust!

 

Bron foto: Interiorsyum.tumblr.com

Populaire interieurstijlen, welke p...

Hoe woon jij? Wat is jouw interieurstijl? Kun je jouw interieur onder één noemer schuiven of heb je een mix van diverse stijlen? Als het over wonen gaat, gaat het over smaak en daar valt natuurlijk nooit over te twisten. Niet iedereen vindt het belangrijk om met de laatste woontrends ...

Lees verder

Duurzaam wonen

Sta je er weleens bij stil, vaker dan alleen bij het ontvangen van de afrekening, hoeveel gas je gebruikt? We geven een slinger aan de kraan en verwachten per direct warm water om te douchen. We schakelen de thermostaat aan en hopen binnen no time ons te kunnen warmen aan de radiator. Dat vinden we ...

Lees verder

Dat allerlaatste klusje...plinten k...

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da&r...

Lees verder

Verschillende soorten tafels

Iedereen heeft er wel een, in elk huis kom je er minstens één tegen. De maten en functies kunnen verschillende en zo ook de stijl maar een tafel(tje) hebben we allemaal. De meest populaire tafels zijn de salontafels, eettafels en de bijzettafels. Onmisbaar omdat een tafel natuurlijk he...

Lees verder