07-06-2017

Een wandklok als blikvanger in je huis

Je kunt een wandklok zien als een functioneel object en dat is het ook wel, maar er is meer. Wandklokken zijn zeer geschikt om een woonruimte of kantoorruimte net even iets extra’s te geven. Op die manier wordt de klok een echte blikvanger.

 

Een wandklok als blikvanger in je huis

 

Wandklokken zijn praktisch

Wie heeft er tegenwoordig geen mobieltje op zak? Hebben we dus nog klokken nodig? Als je wilt weten hoe laat het is, kijk je toch gewoon even op je smartphone? Nu is het een feit dat steeds minder mensen op een horloge kijken. Wandklokken zijn echter nog wel redelijk populair. Het is handig om met een blik op de wandklok te zien hoe laat het is. Vaak hang je een klok op een centrale plaats in een ruimte, zodat iedereen snel en eenvoudig de tijd kan checken. Zeker in een gezin is het erg prettig wanneer er ergens een wandklok hangt. Misschien heb jij het ook al meegemaakt dat je ergens op bezoek was en dat je nergens een wandklok kon ontdekken. Best lastig. Wandklokken zijn dus zeker praktisch, maar daarnaast is het ook leuk om een mooi model uit te kiezen. Klokken zijn er in allerlei soorten, modellen, maten en designs. 

 

Grote klok

Jij houdt wel van grote klokken? Een wandklok mag een echte eyecatcher zijn in jouw woning? Maak er dan ook echt iets leuks van. Kies een wand uit in de keuken, de slaapkamer of de woonkamer waar je meer dan genoeg ruimte hebt. Kijk ook even wat praktisch is. Vanuit welke plek wil je gemakkelijk op de wandklok kunnen kijken? Weet je welke muur het gaat worden, zoek dan een mooie grote klok uit. Wat denk je van bijvoorbeeld:

  • Een stickerklok van 60 cm doorsnede. Echt heel gaaf deze wandklok. Hij past het beste bij een vrij moderne, wat minimalistische woninginrichting. De klok bestaat enkel uit een aantal zwarte strepen en een wijzerplaat. Maar je ziet in een oogopslag hoe laat het is. 
  • Een stickerklok met cijfers. Deze wandklok lijkt wel wat op bovenstaande, maar heeft dan in plaats van zwarte strepen zwarte cijfers. Een hele bijzondere klok ook, die echt in je interieur moet passen. Maar als dit jouw stijl is, dan is het een fantastische wandklok. 
  • Retro wandklok van 60 cm doorsnede. Dit soort klokken past precies bij de landelijke stijl die we tegenwoordig in veel woningen tegenkomen. De klok is grijs en wit van kleur en dit past prima bij de natureltinten die in veel huizen te zien zijn. Deze klok geeft echt zo’n nostalgisch sfeertje en past perfect in een woonkeuken of een woonkamer met een wat romantische inrichting. 
  • Moderne wandklok van 50 cm doorsnede. Misschien is het handig om een klok op te hangen in de centrale ruimte van een kantoor of bedrijfspand. Een grote klok is dan wel echt een aanrader. Een moderne klok past in dit geval perfect. Ook mensen die houden van een wat strakkere en modernere stijl in hun woning, zouden prima kunnen kiezen voor zo’n moderne wandklok. 

 

Dubbelzijdige stationsklok

Vroeger zag je dit soort klokken eigenlijk alleen op het station. Nog steeds wordt er op treinstations gebruikgemaakt van deze klokken. Ook wel handig natuurlijk wanneer reizigers aan beide kanten kunnen zien hoe laat het is. Toch zie je deze dubbelzijdige klokken de laatste jaren ook regelmatig in woningen. Nu is het ook daar soms handig wanneer je op twee plaatsen tegelijk de tijd kunt checken, maar de wandklok wordt waarschijnlijk vaker gekozen omdat mensen hem leuk vinden. Deze stationsklok hangt dus maar voor een klein stukje tegen de wand. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde wandbeugel. 

 

Projectieklok

Een apart soort wandklok is de projectieklok. In eerste instantie zou je misschien niet eens bedenken dat het hier om een klok gaat. Houd je van apart, dan is dit dus misschien een goede optie. De klok projecteert de tijd op de muur en dit geeft een vrij bijzonder effect. Deze analoge klok heeft een doorsnede van zo’n 35 cm en is dus niet al te groot. De kleur zilver maakt de wandklok passend in vrijwel ieder interieur. 

 

Elk kind zijn eigen kinderklok

Welk kind vindt dat nu niet leuk: een eigen klok op de slaapkamer. Soms hebben peuters en kleuters al wel een wekkertje op hun nachtkastje, maar nog geen klok. Vaak wordt bij kinderen toch eerder voor wekkers dan voor wandklokken gekozen. Toch is het ontzettend gaaf om zo’n echte klok op de kinderslaapkamer te hangen. In de eerste plaats is het leuk voor de decoratie, want kinderklokken fleuren een kamer vaak heel erg op. Daarnaast is het ook handig voor papa en mama. Je hoeft nu niet meer bang te zijn dat je kleine kleuter je ’s morgens voor dag en dauw wakker maakt. Je vertelt gewoon waar de grote en de kleine wijzer moeten staan voordat je kleine schat uit bed mag komen. Tenslotte leren kinderen zelf ook heel veel van zo’n klok op de eigen kamer. Spelenderwijs herkennen ze op deze manier de verschillende cijfers en na verloop van tijd ook al een beetje echt klok kijken. Het assortiment aan kinderklokken is heel groot. Er is dus vast en zeker wel een kinderklok die mooi is op de slaapkamer van jouw zoon of dochter. Heel leuk zijn bijvoorbeeld de volgende wandklokken voor kinderen:

  • Kinderklok Disney Princess. Welk klein prinsesje vindt dat nu niet leuk? Zo’n geweldige roze klok op je eigen kamer. Misschien heeft je dochtertje ook wel verkleedkleren, zodat ze zelf ook op deze mooie prinses kan lijken. 
  • Klok Disney Planes. Een ideale klok voor stoere jongens. Welke boy droomt er nu niet van om later piloot te worden? Fantastisch dan toch om iedere morgen als je wakker wordt dit prachtige vliegtuig op je klok te zien?

Welke soorten raamdecoratie zijn er...

Nederlanders staan erom bekend dat ze hun ramen lang ‘open’ open hebben. We sluiten de gordijnen pas laat, een passant kan lekker lang naar binnen kijken zeg maar. Sowieso vinden wij het heel belangrijk hoe onze ramen eruitzien. Onze vensterbanken krijgen heel veel aandacht en ook daarin...

Lees verder

Grote woonkamer? Dankzij deze tips ...

Een grote woonkamer inrichten kan soms een ware opgave zijn. Nou denk je misschien hoezo? Het is toch vele malen eenvoudiger dan een kleine woonkamer? Maar niet is minder waar, want als je het niet goed aanpakt kan een grote woonkamer al snel ongezellig ogen en zelfs galmen. Daarom hieronder 4 tips ...

Lees verder

By-boo meubels: net even anders!

By-Boo is een jong merk van Hollandse bodem dat sinds 2013 behoorlijk aan de 'interieurweg' timmert. Bij By-Boo zeggen ze over zichzelf dat hun producten niet in een hokje te plaatsen zijn. Dat hebben ze goed gezien, want het is inderdaad haast onmogelijk om deze bijzondere items onder een noemer te...

Lees verder

Sanibroyeur kopen? Gemak dient de m...

Je bedje ligt zo lekker en de dekens zijn zo warm om je heen geslagen. De nacht is donker. Naast je slaapt je partner en op je voeten ligt de poes te spinnen. De ideale situatie, maar dan voel je het. Een volle blaas. Je baalt op voorhand want je weet dat jouw warme voeten op een ijskoude vloer bela...

Lees verder