18-09-2017

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeker niet allemaal dezelfde bloempotten en we durven het ‘synchroon-patroon’ los te laten. Toch zijn er nog heel wat mensen die dat moeilijk vinden, die een vensterbank hebben die zich er misschien niet voor leent (te smal, of zelfs helemaal niet aanwezig). Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Vensterbankstyling

Neem je vensterbank niet te serieus, maak er geen halszaak van, zoek niet naar perfectie. Juist die imperfecte perfectie en die nonchalante aanpak werkt vaak het beste bij vensterbankstyling. Heb je toch liever wat tips om mee aan de slag te gaan omdat je het elke keer probeert maar uiteindelijk toch niet tevreden bent? Here we go:

  1. Zorg voor een accent. Als de rest van je woonkamer redelijk neutraal is dan kan het heel verrassend uitpakken als je op je vensterbank iets onverwachts neerzet. Gekleurde accessoires of, voor wie durft, schilder je raamkozijn in een opvallende kleur.
  2. Zet niet alles braaf op een rijtje maar cluster je spulletjes. Maak gerust gebruik van diverse afmetingen maar zorg voor eenheid(groep), dat brengt rust en eenheid.
  3. Hou je helemaal níet van kleur dan is het ook erg mooi (en rustig) als je al je accessoires voor de vensterbank in één kleur kiest.
  4. Vind je een volle vensterbank vreselijk? Kies dan voor één eyecatcher met een ondersteunend item. Bijvoorbeeld een mooie plant en een boek ernaast (wees creatief).
  5. Begin met een goede basis, kies als eerste je raambekleding en werk dan later voor je styling vanuit het sfeertje dat ontstaan is door de keuze van je raamdecoratie. Wil je volop gebruik maken van de ruimte op je vensterbank dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een duo rolgordijn op maat. Dat hoef je niet elke keer omhoog en omlaag te laten, dat blijft hangen én biedt de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken. Vaak zie je dat mooie raamdecoratie weinig extra styling meer nodig heeft, zeker niet als je voor een kleurtje kiest.

HPL: voor een bureau op maat

Wie een bureau wil kopen, kan kiezen uit allerlei ontwerpen in tal van verschillende kleuren. Je koopt zo het bureau waarvan je al heel lang droomde. Behalve dan een bureaublad op maat. En laat juist dat een van de belangrijkste onderdelen van een functioneel bureau zijn.   Natuurlijk, ve...

Lees verder

Waarom een aankoopmakelaar inschake...

Veruit de meeste mensen kopen een woning zonder hulp van een aankoopmakelaar. Toch kan een aankoopmakelaar je een grote dienst bewijzen. Voor veel mensen is de aankoop van een huis iets dat ze slechts een aantal keer in hun keven doen, en er zijn er die graag deskundige hulp hierbij hebben. Zeker nu...

Lees verder

Hoe verzorg je je laminaatvloer het...

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan...

Lees verder

5x tuininspiratie - nu plannen make...

Einde van het jaar, de donkerste periode van het jaar, wie denkt er in hemelsnaam aan de tuin? Wil juist nu niet iedereen lekker binnen bij de kachel zitten, verborgen onder een dekentje, ver weg van alle wind en regen buiten? Het zal je verbazen hoeveel mensen er toch ook in de herfst en de winter ...

Lees verder