18-09-2017

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeker niet allemaal dezelfde bloempotten en we durven het ‘synchroon-patroon’ los te laten. Toch zijn er nog heel wat mensen die dat moeilijk vinden, die een vensterbank hebben die zich er misschien niet voor leent (te smal, of zelfs helemaal niet aanwezig). Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Vensterbankstyling

Neem je vensterbank niet te serieus, maak er geen halszaak van, zoek niet naar perfectie. Juist die imperfecte perfectie en die nonchalante aanpak werkt vaak het beste bij vensterbankstyling. Heb je toch liever wat tips om mee aan de slag te gaan omdat je het elke keer probeert maar uiteindelijk toch niet tevreden bent? Here we go:

  1. Zorg voor een accent. Als de rest van je woonkamer redelijk neutraal is dan kan het heel verrassend uitpakken als je op je vensterbank iets onverwachts neerzet. Gekleurde accessoires of, voor wie durft, schilder je raamkozijn in een opvallende kleur.
  2. Zet niet alles braaf op een rijtje maar cluster je spulletjes. Maak gerust gebruik van diverse afmetingen maar zorg voor eenheid(groep), dat brengt rust en eenheid.
  3. Hou je helemaal níet van kleur dan is het ook erg mooi (en rustig) als je al je accessoires voor de vensterbank in één kleur kiest.
  4. Vind je een volle vensterbank vreselijk? Kies dan voor één eyecatcher met een ondersteunend item. Bijvoorbeeld een mooie plant en een boek ernaast (wees creatief).
  5. Begin met een goede basis, kies als eerste je raambekleding en werk dan later voor je styling vanuit het sfeertje dat ontstaan is door de keuze van je raamdecoratie. Wil je volop gebruik maken van de ruimte op je vensterbank dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een duo rolgordijn op maat. Dat hoef je niet elke keer omhoog en omlaag te laten, dat blijft hangen én biedt de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken. Vaak zie je dat mooie raamdecoratie weinig extra styling meer nodig heeft, zeker niet als je voor een kleurtje kiest.

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder

Sfeer in huis met paneeldeuren

Veel mensen dromen van dat jaren ’30 huis, of in elk geval van de sfeer van de woningen uit die tijd. Tegenwoordig worden er ook nieuwe huizen gebouwd in die charmante stijl van toen. Ook andere oudere panden zijn, net als die jaren 30 woningen, vaak nog voorzien van authentieke details die ee...

Lees verder

Koudere nachten? Fijne dekbedden zi...

Wakker worden van de koud? Dat wil je niet! het ultieme ‘thuisgevoel’ krijg je als je ’s avonds lekker in je eigen bed stapt en kunt genieten van een goede nachtrust. Een goede matras, fijn beddengoed en een frisse kamer zijn o.a. vereisten om goed én gezond te kunnen slapen...

Lees verder