18-09-2017

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeker niet allemaal dezelfde bloempotten en we durven het ‘synchroon-patroon’ los te laten. Toch zijn er nog heel wat mensen die dat moeilijk vinden, die een vensterbank hebben die zich er misschien niet voor leent (te smal, of zelfs helemaal niet aanwezig). Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Vensterbankstyling

Neem je vensterbank niet te serieus, maak er geen halszaak van, zoek niet naar perfectie. Juist die imperfecte perfectie en die nonchalante aanpak werkt vaak het beste bij vensterbankstyling. Heb je toch liever wat tips om mee aan de slag te gaan omdat je het elke keer probeert maar uiteindelijk toch niet tevreden bent? Here we go:

  1. Zorg voor een accent. Als de rest van je woonkamer redelijk neutraal is dan kan het heel verrassend uitpakken als je op je vensterbank iets onverwachts neerzet. Gekleurde accessoires of, voor wie durft, schilder je raamkozijn in een opvallende kleur.
  2. Zet niet alles braaf op een rijtje maar cluster je spulletjes. Maak gerust gebruik van diverse afmetingen maar zorg voor eenheid(groep), dat brengt rust en eenheid.
  3. Hou je helemaal níet van kleur dan is het ook erg mooi (en rustig) als je al je accessoires voor de vensterbank in één kleur kiest.
  4. Vind je een volle vensterbank vreselijk? Kies dan voor één eyecatcher met een ondersteunend item. Bijvoorbeeld een mooie plant en een boek ernaast (wees creatief).
  5. Begin met een goede basis, kies als eerste je raambekleding en werk dan later voor je styling vanuit het sfeertje dat ontstaan is door de keuze van je raamdecoratie. Wil je volop gebruik maken van de ruimte op je vensterbank dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een duo rolgordijn op maat. Dat hoef je niet elke keer omhoog en omlaag te laten, dat blijft hangen én biedt de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken. Vaak zie je dat mooie raamdecoratie weinig extra styling meer nodig heeft, zeker niet als je voor een kleurtje kiest.

Tien voordelen van en vier leuke id...

Led lampen bieden tal van mogelijkheden  Led verlichting heeft veel te bieden. Naast de vele voordelen van dit type lampen, kun je er het interieur ook flink mee opknappen en extra uitstraling geven. In deze blog lichten we tien voordelen van led verlichting uit en vind je ook vier tips over h...

Lees verder

De warmte buiten houden deze zomer:...

Wat is het heerlijk: al weken kunnen we genieten van het warme zomerzonnetje. Erg fijn natuurlijk; gezellig met de familie barbecueën, een dagje met het gezin naar het strand of gewoon lekker pootjebaden in een badje in de achtertuin. Hoe aangenaam het ook is dat het buiten lekker warm is, het ...

Lees verder

Een kookeiland in je keuken? 4 prak...

In steeds meer woningen staat de keuken centraal in het gezinsleven. Gezellig samen zitten voor het ontbijt, de dag bespreken met koffie of thee en ‘s avonds een spelletje spelen met vrienden. Het feit dat de keuken de laatste jaren zo belangrijk is geworden, betekent dat er een flinke verande...

Lees verder

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid o...

Lees verder