18-09-2017

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeker niet allemaal dezelfde bloempotten en we durven het ‘synchroon-patroon’ los te laten. Toch zijn er nog heel wat mensen die dat moeilijk vinden, die een vensterbank hebben die zich er misschien niet voor leent (te smal, of zelfs helemaal niet aanwezig). Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Gezellige ramen, hoe richt je ze in?

 

Vensterbankstyling

Neem je vensterbank niet te serieus, maak er geen halszaak van, zoek niet naar perfectie. Juist die imperfecte perfectie en die nonchalante aanpak werkt vaak het beste bij vensterbankstyling. Heb je toch liever wat tips om mee aan de slag te gaan omdat je het elke keer probeert maar uiteindelijk toch niet tevreden bent? Here we go:

  1. Zorg voor een accent. Als de rest van je woonkamer redelijk neutraal is dan kan het heel verrassend uitpakken als je op je vensterbank iets onverwachts neerzet. Gekleurde accessoires of, voor wie durft, schilder je raamkozijn in een opvallende kleur.
  2. Zet niet alles braaf op een rijtje maar cluster je spulletjes. Maak gerust gebruik van diverse afmetingen maar zorg voor eenheid(groep), dat brengt rust en eenheid.
  3. Hou je helemaal níet van kleur dan is het ook erg mooi (en rustig) als je al je accessoires voor de vensterbank in één kleur kiest.
  4. Vind je een volle vensterbank vreselijk? Kies dan voor één eyecatcher met een ondersteunend item. Bijvoorbeeld een mooie plant en een boek ernaast (wees creatief).
  5. Begin met een goede basis, kies als eerste je raambekleding en werk dan later voor je styling vanuit het sfeertje dat ontstaan is door de keuze van je raamdecoratie. Wil je volop gebruik maken van de ruimte op je vensterbank dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een duo rolgordijn op maat. Dat hoef je niet elke keer omhoog en omlaag te laten, dat blijft hangen én biedt de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken. Vaak zie je dat mooie raamdecoratie weinig extra styling meer nodig heeft, zeker niet als je voor een kleurtje kiest.

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder