18-01-2018

Hoe creŽer ik de perfecte moderne keuken?

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven als het gaat om het inrichten van een mooie moderne keuken.

 

 

Het juiste keukenblad

Een aanzienlijk onderdeel van elke keuken is een goed keukenblad van groot belang. Bij een moderne keuken is het belangrijk dat dit keukenblad mooi egaal is, een granieten keukenblad is dan ook echt uit den boze. Andere natuurstenen zoals marmer doen het dan wel weer erg goed in een moderne keuken. Zorg dat je het juiste keukenblad kiest, een die zowel praktisch als mooi is.

 

Steigerhouten kastjes

Steigerhout is tegenwoordig niet meer uit het woonbeeld weg te denken, je ziet het kenmerkende materiaal ook steeds vaker in de hedendaagse keukens terugkomen. Dit stoere hout geeft al snel een wat industriële look maar in combinatie met de juiste manier van inrichten is het ook een echte aanrader voor in een moderne keuken. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer bedrijven die een op maat gemaakte steigerhouten keukens installeren bij jou thuis, dus als je fan bent van de steigerhouttrend is dat zeker een aanrader.

Duurzame LED verlichting

In een moderne keuken mogen mooie moderne lampen natuurlijk niet ontbreken. In een keuken is het belangrijk dat het licht dat geïnstalleerd wordt niet alleen sfeervol maar ook nog eens functioneel is, dit is het beste te bewerkstelligen door middel van aangename LED verlichting. LED verlichting is sowieso een must in hedendaagse huishoudens, het is namelijk zeer duurzaam en goed voor zowel je portemonnee als voor het milieu!

 

Daarnaast gaan LED lampen vele malen langer mee dan gloeilampen (die kunnen echt niet meer) en halogeenlampen (die kunnen eigenlijk ook niet meer). Voorzie je keuken daarom van mooie moderne LED hanglampen, LED wandlampen of extra functionele LED inbouwspots en maak jouw keuken zo helemaal compleet!

 

 

 

Een bar in de keuken

Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, is het installeren van een hoge bar in je keuken. Hier kan aan gegeten worden maar hier kun je uiteraard ook gewoon lekker aan zitten werken of gezelschapsspelletjes doen. Een bar in je keuken is een echte sfeermaker en dit gaat uiteraard gepaard met een paar moderne barkrukken om het helemaal af te maken!

 

De ultieme koelkast

Een keuken is geen keuken zonder een prominent aanwezige, goedgevulde koelkast. Je hebt uiteraard zelf de keuze of je een ingebouwde koelkast gaat of voor een stijlvolle vrijstaande koelkast. Als je voor het laatstgenoemde gaat, is het belangrijk dat je een koelkast kiest die goed aansluit bij de rest van je keuken. In een moderne keuken staan mooie stalen koelkasten vaak erg goed.

 

 

 

Wij hopen met heel ons hart dat wij jou een handje hebben kunnen helpen bij het samenstellen van een mooie moderne keuken. Uiteraard moet je altijd je eigen intuïtie blijven volgen en is het dus zaak dat je vooral doet wat je zelf leuk vindt, het blijft immers jouw (of jullie) keuken! Wij zijn hier alleen voor dat kleine duwtje in de juiste richting. Succes!

 

De toepassingen van spanplafonds

Een spanplafond wordt door velen als de ideale oplossing voor tal van interieur problemen gezien. Spanplafonds worden dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt. Ben je nog niet bekend met spanplafonds of wil je wat inspiratie opdoen? Lees dan vooral verder, hier vind je namelijk verschillende t...

Lees verder

Handige tips om zelf meubels te mak...

Als creatieve klusser is er natuurlijk niets leuker dan zelf je meubels maken. Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om een paar punten voor jezelf op een rij te zetten. Weet je bijvoorbeeld al welk materiaal je gaat gebruiken? En denk je wel aan de afwerking? Wij geven je graag nog wat han...

Lees verder

Transformeer jouw woning eenvoudig ...

Jouw huis is je basis en reflecteert jouw unieke persoonlijkheid. Natuurlijk kun je door het kiezen van jouw favoriete kleuren en meubels invulling geven aan jouw persoonlijke omgeving. We zien dat er in de laatste jaren steeds meer bijzondere soorten verlichting voor in huis en in de tuin op de mar...

Lees verder

Gebruik alle ruimte in huis optimaa...

Een paar flodderjurkjes en wat shorts. Shirtjes met korte mouwen en wat polo’s voor de heren. Slippers, vooral veel slippers, elke dag…de hele dag! Dat is zo’n beetje de opsomming van de gemiddelde zomergarderobe. Uitspoelen, drogen en weer aan, niet moeilijk doen. In de winter is...

Lees verder