18-01-2018

Hoe creŽer ik de perfecte moderne keuken?

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven als het gaat om het inrichten van een mooie moderne keuken.

 

 

Het juiste keukenblad

Een aanzienlijk onderdeel van elke keuken is een goed keukenblad van groot belang. Bij een moderne keuken is het belangrijk dat dit keukenblad mooi egaal is, een granieten keukenblad is dan ook echt uit den boze. Andere natuurstenen zoals marmer doen het dan wel weer erg goed in een moderne keuken. Zorg dat je het juiste keukenblad kiest, een die zowel praktisch als mooi is.

 

Steigerhouten kastjes

Steigerhout is tegenwoordig niet meer uit het woonbeeld weg te denken, je ziet het kenmerkende materiaal ook steeds vaker in de hedendaagse keukens terugkomen. Dit stoere hout geeft al snel een wat industriële look maar in combinatie met de juiste manier van inrichten is het ook een echte aanrader voor in een moderne keuken. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer bedrijven die een op maat gemaakte steigerhouten keukens installeren bij jou thuis, dus als je fan bent van de steigerhouttrend is dat zeker een aanrader.

Duurzame LED verlichting

In een moderne keuken mogen mooie moderne lampen natuurlijk niet ontbreken. In een keuken is het belangrijk dat het licht dat geïnstalleerd wordt niet alleen sfeervol maar ook nog eens functioneel is, dit is het beste te bewerkstelligen door middel van aangename LED verlichting. LED verlichting is sowieso een must in hedendaagse huishoudens, het is namelijk zeer duurzaam en goed voor zowel je portemonnee als voor het milieu!

 

Daarnaast gaan LED lampen vele malen langer mee dan gloeilampen (die kunnen echt niet meer) en halogeenlampen (die kunnen eigenlijk ook niet meer). Voorzie je keuken daarom van mooie moderne LED hanglampen, LED wandlampen of extra functionele LED inbouwspots en maak jouw keuken zo helemaal compleet!

 

 

 

Een bar in de keuken

Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, is het installeren van een hoge bar in je keuken. Hier kan aan gegeten worden maar hier kun je uiteraard ook gewoon lekker aan zitten werken of gezelschapsspelletjes doen. Een bar in je keuken is een echte sfeermaker en dit gaat uiteraard gepaard met een paar moderne barkrukken om het helemaal af te maken!

 

De ultieme koelkast

Een keuken is geen keuken zonder een prominent aanwezige, goedgevulde koelkast. Je hebt uiteraard zelf de keuze of je een ingebouwde koelkast gaat of voor een stijlvolle vrijstaande koelkast. Als je voor het laatstgenoemde gaat, is het belangrijk dat je een koelkast kiest die goed aansluit bij de rest van je keuken. In een moderne keuken staan mooie stalen koelkasten vaak erg goed.

 

 

 

Wij hopen met heel ons hart dat wij jou een handje hebben kunnen helpen bij het samenstellen van een mooie moderne keuken. Uiteraard moet je altijd je eigen intuïtie blijven volgen en is het dus zaak dat je vooral doet wat je zelf leuk vindt, het blijft immers jouw (of jullie) keuken! Wij zijn hier alleen voor dat kleine duwtje in de juiste richting. Succes!

 

Creeer een mooie woonkeuken

De keuken is voor de hele familie the place to be! Daar is de koelkast, daar wordt het eten bereidt en daar is altijd wel iemand in voor een praatje. Voor velen is de keuken het hart van het huis. De meesten van ons dromen van een grote keuken. Ruimte genoeg voor een lange tafel met genoeg stoelen v...

Lees verder

Manieren om een ruimtelijk gevoel t...

Met vlagen bekruipt je dat gevoel van ruimtegebrek? Of woon je gewoon gezellig klein maar zoek wat oplossingen om toch zo ‘groot’ mogelijk te wonen? Een klein appartement of huis hoeft je niet meteen van de lijst te schrappen als je op zoek bent naar nieuwe woonruimte want zelfs van de k...

Lees verder

Een traplift aanpassen naar jouw in...

Een huis verkopen is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Een huis kópen daarentegen is andere koek. Het is daarom niet eens zo gek om over de (verre) toekomst na te denken als je een nieuw huis koopt. We weten natuurlijk niet hoe het met de huizenmarkt in de toekomst zal gaan maar daar hoef j...

Lees verder

Tuinplannen maken - zo maak je opti...

Januari te vroeg om over tuinplannen na te denken? Echt niet! Juist nu kun je je buigen deze klus, bepalen wat je écht mooi vindt en keuzes maken waar je de komende jaren blij mee zult zijn. Tuinplannen maken voor 2019 kost tijd, je gaat niet zomaar aan de slag, ook hiervoor kun je het beste ...

Lees verder