19-11-2020

Hoe kies je de geschikte jaloezieen uit

Als nu nieuwe raambekleding moet kiezen is de kans groot dat je je alleen focust op de situatie nu. Vergeet niet dat seizoenen wisselen en dat de duisternis van nu eens weer plaats gaat maken voor felle zon in de lente en zomer. Natuurlijk is het heerlijk lekker veel licht naar binnen te laten stromen door je ramen maar er zijn ook momenten dat het allemaal wel wat minder kan. Of momenten dat je gewoon wat meer privacy wil en dus wat minder inkijk in je huis. Jaloezieën zijn een hele fijne optie voor vrijwel elke interieurstijl. De voordelen en hóe je de juiste jaloezieën kiest voor jouw huis lees je hieronder.

 

Welke jaloezieën zijn er?

Het aanbod is inmiddels enorm. Er zijn verschillende materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Er zijn jaloezieën voor een landelijk interieur maar zeker ook voor een basic, een industrieel of een klassiek interieur. Het ligt voor de hand dat je voor een landelijk interieur kiest voor houten jaloezieën. Deze zorgen voor en warme look & feel. In een industrieel interieur passen aluminium jaloezieën heel mooi maar…..kom je zeker ook met houten weg als je iets meer warmte én een stoer look wil toevoegen. Je ziet dat het vooral een kwestie van smaak is en dat er geen 100% voorgeschreven richtlijnen zijn. Dát maakt het nog toffer om te experimenteren.

 

Het grote voordeel van jaloezieën

Het zijn lichtbrengers en inkijkweerders. Met jaloezieën kun je elk moment van de dag zelf bepalen hoeveel licht en hoe weinig inkijk je wil. Daarnaast hebben jaloezieën een strak uiterlijk en zijn ze ook erg mooi in je werkkamer, slaapkamer en badkamer. Het grote voordeel van jaloezieën is misschien wel dat als je de lamellen een beetje draait je voorkomt dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken zonder dat jouw uitzicht helemaal beperkt wordt. In vergelijking met gordijnen is dat een dikke plus.

 

 

Hoe kies je de geschikte jaloezieen uit

 

Gekleurde jaloezieën

Kleur in je interieur is een sfeerbepalend aspect. Als je eenheid in je huis wil dan is het slim om de kleuren uit je interieur (bijvoorbeeld de kleur van je bank of vloer) terug te laten komen in je raamdecoratie. Eenheid brengt sfeer, het kan de ruimte strakker, ruimtelijker, spannender én warmer maken. Een knus en geborgen gevoel krijg je bij wat donkerdere kleuren, een ruimtelijk effect door een lichte kleur. Jaloezieën zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar en wat bij je past bepaal je zelf. Er zijn mensen die bij witte kozijnen alleen witte jaloezieën willen en mensen die bij zwarte kozijnen kiezen voor zwarte jaloezieën.

Bij welke categorie hoor jij? Durf je kleur te bekennen in je raambekleding of kies je voor onopvallend en vooral functioneel?

 

Hoe meet je nieuwe jaloezieën op?

Als je ze op maat gaat bestellen is het zaak dat je nauwkeurig de maten van je raampartij opneemt, dat spreekt voor zich. Wat óók heel belangrijk is om vooraf te bepalen is het feit of je de jaloezieën in de dag (in het kozijn) of op de dag (vóór het kozijn) wil gaan bevestigen. Tip: mee grote raampartijen op verschillende punten. Zeker bij wat oudere huizen kan er links en rechts nogal eens verschil in zitten.

Kies je voor in de dag dan is het raadzaam om 1 cm van de breedte af te halen. Kies je voor op de dag dan moet de jaloezie dus uiteindelijk groter zijn dan het raam.

Kom je er niet helemaal uit dan kun je bij bijna elke leverancier, ook online, hulp vragen om samen tot het mooiste resultaat te komen. Maak gerust die inmeetafspraak! Maatwerk jaloezieën zijn stiekem net dat beetje mooier dan de standaardmaten die je zelf nog moet inkorten of zelfs zagen!

 

Hoe creeer je een luxe moderne badk...

Wil jij jouw huidige badkamer omtoveren tot een luxe moderne badkamer? Zelfs als de ruimte aan de kleine kant is, zijn er veel manieren waarop je met eenvoudige wijzigingen een luxe gevoel in huis kunt creëren. Van hoogwaardige badkameraccessoires tot luxe badkamerdouches, wij kunnen je alles v...

Lees verder

6 stylingtips om je terras lentekla...

  Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!  ...

Lees verder

Zo belangrijk is een huis dat bij j...

Een huis, dat is je veilige haven. Een plek waar je je op je gemak voelt, en relaxed. Waar je blij van wordt als je er weer binnenkomt, waar je echt thuis bent en helemaal jezelf kan zijn. Een huis dat bij je past, dat is belangrijk. Dat betekent niet alleen dat het huis in een buurt staat waar je g...

Lees verder

Nieuwe meubels kopen - waar let je ...

Door al dat thuiszitten borrelt de veranderdrang enorm. Zeker nu het lente is, dan kriebelt het toch altijd wel al, zijn we toe aan wat nieuws. Een nieuwe kleur op de muren, nieuwe raamdecoratie, wat veranderingen in de tuin of zelfs gewoon allemaal nieuwe meubels! Een interieurliefhebber kun je bij...

Lees verder