19-11-2020

Hoe kies je de geschikte jaloezieen uit

Als nu nieuwe raambekleding moet kiezen is de kans groot dat je je alleen focust op de situatie nu. Vergeet niet dat seizoenen wisselen en dat de duisternis van nu eens weer plaats gaat maken voor felle zon in de lente en zomer. Natuurlijk is het heerlijk lekker veel licht naar binnen te laten stromen door je ramen maar er zijn ook momenten dat het allemaal wel wat minder kan. Of momenten dat je gewoon wat meer privacy wil en dus wat minder inkijk in je huis. Jaloezieën zijn een hele fijne optie voor vrijwel elke interieurstijl. De voordelen en hóe je de juiste jaloezieën kiest voor jouw huis lees je hieronder.

 

Welke jaloezieën zijn er?

Het aanbod is inmiddels enorm. Er zijn verschillende materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. Er zijn jaloezieën voor een landelijk interieur maar zeker ook voor een basic, een industrieel of een klassiek interieur. Het ligt voor de hand dat je voor een landelijk interieur kiest voor houten jaloezieën. Deze zorgen voor en warme look & feel. In een industrieel interieur passen aluminium jaloezieën heel mooi maar…..kom je zeker ook met houten weg als je iets meer warmte én een stoer look wil toevoegen. Je ziet dat het vooral een kwestie van smaak is en dat er geen 100% voorgeschreven richtlijnen zijn. Dát maakt het nog toffer om te experimenteren.

 

Het grote voordeel van jaloezieën

Het zijn lichtbrengers en inkijkweerders. Met jaloezieën kun je elk moment van de dag zelf bepalen hoeveel licht en hoe weinig inkijk je wil. Daarnaast hebben jaloezieën een strak uiterlijk en zijn ze ook erg mooi in je werkkamer, slaapkamer en badkamer. Het grote voordeel van jaloezieën is misschien wel dat als je de lamellen een beetje draait je voorkomt dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken zonder dat jouw uitzicht helemaal beperkt wordt. In vergelijking met gordijnen is dat een dikke plus.

 

 

Hoe kies je de geschikte jaloezieen uit

 

Gekleurde jaloezieën

Kleur in je interieur is een sfeerbepalend aspect. Als je eenheid in je huis wil dan is het slim om de kleuren uit je interieur (bijvoorbeeld de kleur van je bank of vloer) terug te laten komen in je raamdecoratie. Eenheid brengt sfeer, het kan de ruimte strakker, ruimtelijker, spannender én warmer maken. Een knus en geborgen gevoel krijg je bij wat donkerdere kleuren, een ruimtelijk effect door een lichte kleur. Jaloezieën zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar en wat bij je past bepaal je zelf. Er zijn mensen die bij witte kozijnen alleen witte jaloezieën willen en mensen die bij zwarte kozijnen kiezen voor zwarte jaloezieën.

Bij welke categorie hoor jij? Durf je kleur te bekennen in je raambekleding of kies je voor onopvallend en vooral functioneel?

 

Hoe meet je nieuwe jaloezieën op?

Als je ze op maat gaat bestellen is het zaak dat je nauwkeurig de maten van je raampartij opneemt, dat spreekt voor zich. Wat óók heel belangrijk is om vooraf te bepalen is het feit of je de jaloezieën in de dag (in het kozijn) of op de dag (vóór het kozijn) wil gaan bevestigen. Tip: mee grote raampartijen op verschillende punten. Zeker bij wat oudere huizen kan er links en rechts nogal eens verschil in zitten.

Kies je voor in de dag dan is het raadzaam om 1 cm van de breedte af te halen. Kies je voor op de dag dan moet de jaloezie dus uiteindelijk groter zijn dan het raam.

Kom je er niet helemaal uit dan kun je bij bijna elke leverancier, ook online, hulp vragen om samen tot het mooiste resultaat te komen. Maak gerust die inmeetafspraak! Maatwerk jaloezieën zijn stiekem net dat beetje mooier dan de standaardmaten die je zelf nog moet inkorten of zelfs zagen!

 

Een kunststof of stalen dak?

Voor elk gebouw een specifiek dak? Er zijn verschillende manieren om een dak te bekleden. Bij een schuin dak wordt nog steeds het meest gebruik gemaakt van dakpannen. De zijn van beton of gebakken klei. Ofschoon dakpannen op een hellend vlak worden geplaatst kunnen ze ook verticaal worden gelegd. &...

Lees verder

Waarom je voor een verbouwing moet ...

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te de...

Lees verder

Heerlijk douchen zonder waterballet

Het is ‘s ochtends niet altijd makkelijk om wakker te worden. Na een douche begin je opgefrist aan je dag. Zweer jij bij een douche in de avond? Na een lange dag de stress van je af laten spoelen en daarna uitgerust ontspannen op de bank. De meeste mensen douchen dagelijks. Heb jij een doucheg...

Lees verder

4 tips voor een nieuwe complete bad...

  Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer heb je de keuze uit veel verschillende stijlen, elementen, materialen et cetera. Om de beste keuze te maken en inspiratie op te doen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.   Kies jouw stijlDe stijl van jouw complete badkamer...

Lees verder