29-11-2017

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan niet juist handelt, zal je laminaat snel beschadigd raken. Dus geeft FloorHouse graag een paar tips mee voor het juiste onderhoud van je laminaatvloer tijdens het koude seizoen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Met deze handige tips gaat je laminaatvloer extra lang mee:

  • Gesmolten sneeuw, half ingedroogde modder … al deze dingen kunnen een echte uitdaging voor je laminaatvloer vormen en moeten vooral snel verwijderd worden. Wacht dus niet te lang met het schoonmaken. Een microvezeldoek in handbereik naast de ingangsdeur kan hier al wonderen verrichten.
  • Een deurmat vangt al het meeste vuil op als je van buiten komt. Dit is zeker een investering waard.
  • De net buiten gedragen schoenen laat je het best niet rechtstreeks op het laminaat drogen. Gebruik hiervoor een extra matje of kleine karpet. Ook als er een watervast laminaat in je inkomhal geplaatst is, kunnen deze kleine hulpmiddelen al het grootste gedeelte van de schoonmaak overnemen.
  • Gebruik nooit een stoomreiniger voor het reinigen van de laminaatvloer. Door de hete stoom kan de toplaag ernstig beschadigd worden en zal het laminaat al snel niet meer over zijn oorspronkelijke bescherming beschikken.
  • Let goed op als je speciale reinigers voor het laminaat wilt gebruiken. Verkeerde onderhoudsproducten kunnen ook de toplaag van je laminaat beschadigen, met het gevolg dat vocht en vuil in de plank dringen en deze kunnen laten opzwellen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Hoe onderhoud je dus het best je laminaatvloer?

Eerst en vooral is het niet altijd noodzakelijk extra onderhoudsproducten voor je laminaatvloer te kopen. Voor de meeste vlekken is een stofzuiger met parketborstel of een droog elektrostatisch stofdoekje al voldoende. Bij iets meer hardnekkige vlekken, denk aan gesmolten sneeuw en gedroogde modder, kan de laminaatvloer het best met een licht vochtige dweil of microvezeldoek gereinigd worden. Dat kan maar hoeft niet in combinatie met een aangepast onderhoudsproduct. Wanneer je een product wenst toe te voegen aan het dweilwater, let er dan op dat dit product zeker voor laminaatvloeren geschikt is. Veel fabrikanten van laminaatvloeren hebben hun eigen serie onderhoudsproducten.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Wil je ook laminaat in huis?

Laminaat is een zeer onderhoudsvriendelijk product. Want veel van de bovenstaande onderhoudstips zijn eigenlijk vanzelfsprekend. Bovendien hoef je niet te schuren, te oliën of te lakken zoals bij een parket. Laminaat overtuigt vooral met zijn grote variëteit aan natuurgetrouwe decors, formaten en legpatronen en kan heel gemakkelijk zelf geplaatst worden. 

Tien voordelen van en vier leuke id...

Led lampen bieden tal van mogelijkheden  Led verlichting heeft veel te bieden. Naast de vele voordelen van dit type lampen, kun je er het interieur ook flink mee opknappen en extra uitstraling geven. In deze blog lichten we tien voordelen van led verlichting uit en vind je ook vier tips over h...

Lees verder

De warmte buiten houden deze zomer:...

Wat is het heerlijk: al weken kunnen we genieten van het warme zomerzonnetje. Erg fijn natuurlijk; gezellig met de familie barbecueën, een dagje met het gezin naar het strand of gewoon lekker pootjebaden in een badje in de achtertuin. Hoe aangenaam het ook is dat het buiten lekker warm is, het ...

Lees verder

Een kookeiland in je keuken? 4 prak...

In steeds meer woningen staat de keuken centraal in het gezinsleven. Gezellig samen zitten voor het ontbijt, de dag bespreken met koffie of thee en ‘s avonds een spelletje spelen met vrienden. Het feit dat de keuken de laatste jaren zo belangrijk is geworden, betekent dat er een flinke verande...

Lees verder

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid o...

Lees verder