29-11-2017

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan niet juist handelt, zal je laminaat snel beschadigd raken. Dus geeft FloorHouse graag een paar tips mee voor het juiste onderhoud van je laminaatvloer tijdens het koude seizoen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Met deze handige tips gaat je laminaatvloer extra lang mee:

  • Gesmolten sneeuw, half ingedroogde modder … al deze dingen kunnen een echte uitdaging voor je laminaatvloer vormen en moeten vooral snel verwijderd worden. Wacht dus niet te lang met het schoonmaken. Een microvezeldoek in handbereik naast de ingangsdeur kan hier al wonderen verrichten.
  • Een deurmat vangt al het meeste vuil op als je van buiten komt. Dit is zeker een investering waard.
  • De net buiten gedragen schoenen laat je het best niet rechtstreeks op het laminaat drogen. Gebruik hiervoor een extra matje of kleine karpet. Ook als er een watervast laminaat in je inkomhal geplaatst is, kunnen deze kleine hulpmiddelen al het grootste gedeelte van de schoonmaak overnemen.
  • Gebruik nooit een stoomreiniger voor het reinigen van de laminaatvloer. Door de hete stoom kan de toplaag ernstig beschadigd worden en zal het laminaat al snel niet meer over zijn oorspronkelijke bescherming beschikken.
  • Let goed op als je speciale reinigers voor het laminaat wilt gebruiken. Verkeerde onderhoudsproducten kunnen ook de toplaag van je laminaat beschadigen, met het gevolg dat vocht en vuil in de plank dringen en deze kunnen laten opzwellen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Hoe onderhoud je dus het best je laminaatvloer?

Eerst en vooral is het niet altijd noodzakelijk extra onderhoudsproducten voor je laminaatvloer te kopen. Voor de meeste vlekken is een stofzuiger met parketborstel of een droog elektrostatisch stofdoekje al voldoende. Bij iets meer hardnekkige vlekken, denk aan gesmolten sneeuw en gedroogde modder, kan de laminaatvloer het best met een licht vochtige dweil of microvezeldoek gereinigd worden. Dat kan maar hoeft niet in combinatie met een aangepast onderhoudsproduct. Wanneer je een product wenst toe te voegen aan het dweilwater, let er dan op dat dit product zeker voor laminaatvloeren geschikt is. Veel fabrikanten van laminaatvloeren hebben hun eigen serie onderhoudsproducten.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Wil je ook laminaat in huis?

Laminaat is een zeer onderhoudsvriendelijk product. Want veel van de bovenstaande onderhoudstips zijn eigenlijk vanzelfsprekend. Bovendien hoef je niet te schuren, te oliën of te lakken zoals bij een parket. Laminaat overtuigt vooral met zijn grote variëteit aan natuurgetrouwe decors, formaten en legpatronen en kan heel gemakkelijk zelf geplaatst worden. 

HPL: voor een bureau op maat

Wie een bureau wil kopen, kan kiezen uit allerlei ontwerpen in tal van verschillende kleuren. Je koopt zo het bureau waarvan je al heel lang droomde. Behalve dan een bureaublad op maat. En laat juist dat een van de belangrijkste onderdelen van een functioneel bureau zijn.   Natuurlijk, ve...

Lees verder

Waarom een aankoopmakelaar inschake...

Veruit de meeste mensen kopen een woning zonder hulp van een aankoopmakelaar. Toch kan een aankoopmakelaar je een grote dienst bewijzen. Voor veel mensen is de aankoop van een huis iets dat ze slechts een aantal keer in hun keven doen, en er zijn er die graag deskundige hulp hierbij hebben. Zeker nu...

Lees verder

5x tuininspiratie - nu plannen make...

Einde van het jaar, de donkerste periode van het jaar, wie denkt er in hemelsnaam aan de tuin? Wil juist nu niet iedereen lekker binnen bij de kachel zitten, verborgen onder een dekentje, ver weg van alle wind en regen buiten? Het zal je verbazen hoeveel mensen er toch ook in de herfst en de winter ...

Lees verder

Waarom zou je kunstgras laten legge...

Leuk hoor, het najaar. Lekker ruig weer, en een tuin die flink wat te verduren krijgt. De bomen en struiken worden kaal, er komt een moslaag op je bestrating en je gazon heeft een zware tijd voor al dat water, de vorst en de sneeuw. Natuurlijk kun je daar niks tegen doen, de winter is wat het is en ...

Lees verder