29-11-2017

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan niet juist handelt, zal je laminaat snel beschadigd raken. Dus geeft FloorHouse graag een paar tips mee voor het juiste onderhoud van je laminaatvloer tijdens het koude seizoen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Met deze handige tips gaat je laminaatvloer extra lang mee:

  • Gesmolten sneeuw, half ingedroogde modder … al deze dingen kunnen een echte uitdaging voor je laminaatvloer vormen en moeten vooral snel verwijderd worden. Wacht dus niet te lang met het schoonmaken. Een microvezeldoek in handbereik naast de ingangsdeur kan hier al wonderen verrichten.
  • Een deurmat vangt al het meeste vuil op als je van buiten komt. Dit is zeker een investering waard.
  • De net buiten gedragen schoenen laat je het best niet rechtstreeks op het laminaat drogen. Gebruik hiervoor een extra matje of kleine karpet. Ook als er een watervast laminaat in je inkomhal geplaatst is, kunnen deze kleine hulpmiddelen al het grootste gedeelte van de schoonmaak overnemen.
  • Gebruik nooit een stoomreiniger voor het reinigen van de laminaatvloer. Door de hete stoom kan de toplaag ernstig beschadigd worden en zal het laminaat al snel niet meer over zijn oorspronkelijke bescherming beschikken.
  • Let goed op als je speciale reinigers voor het laminaat wilt gebruiken. Verkeerde onderhoudsproducten kunnen ook de toplaag van je laminaat beschadigen, met het gevolg dat vocht en vuil in de plank dringen en deze kunnen laten opzwellen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Hoe onderhoud je dus het best je laminaatvloer?

Eerst en vooral is het niet altijd noodzakelijk extra onderhoudsproducten voor je laminaatvloer te kopen. Voor de meeste vlekken is een stofzuiger met parketborstel of een droog elektrostatisch stofdoekje al voldoende. Bij iets meer hardnekkige vlekken, denk aan gesmolten sneeuw en gedroogde modder, kan de laminaatvloer het best met een licht vochtige dweil of microvezeldoek gereinigd worden. Dat kan maar hoeft niet in combinatie met een aangepast onderhoudsproduct. Wanneer je een product wenst toe te voegen aan het dweilwater, let er dan op dat dit product zeker voor laminaatvloeren geschikt is. Veel fabrikanten van laminaatvloeren hebben hun eigen serie onderhoudsproducten.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Wil je ook laminaat in huis?

Laminaat is een zeer onderhoudsvriendelijk product. Want veel van de bovenstaande onderhoudstips zijn eigenlijk vanzelfsprekend. Bovendien hoef je niet te schuren, te oliën of te lakken zoals bij een parket. Laminaat overtuigt vooral met zijn grote variëteit aan natuurgetrouwe decors, formaten en legpatronen en kan heel gemakkelijk zelf geplaatst worden. 

Gordijnen kopen? 5 handige tips

Ben je op zoek naar leuke raamdecoratie om sfeer te creëren, privacy te creëren, of juist om de ruimte te kunnen verduisteren wanneer je hier behoefte aan hebt? Dan is de keuze zo gemaakt: de jacht op de perfecte gordijnen kan beginnen. Maar wat voor gordijnen passen er nu bij jouw interie...

Lees verder

Dé raamdecoratietrends van 2019

Wordt het tijd om jouw interieur een nieuwe uitstraling te geven? Er staan een aantal interessante trends op het gebied van inrichting aan te komen, daarbij mag de aankleding van vensters uiteraard niet ontbreken. Van klassiek en nostalgisch met gordijnen van luxe stoffen, tot een modern en technolo...

Lees verder

Tips voor het inrichten van jouw sl...

Gemiddeld genomen slapen we bijna 1/3e deel van ons leven. De slaapkamer is dus een belangrijke ruimte, je moet er goed tot rust kunnen komen. Sfeer is daarbij van groot belang en bij het creëren daarvan gaan wij je helpen. In dit artikel geven wij je een paar  tips over welke raambekledin...

Lees verder

Je woning warm aankleden voor de wi...

De koude wintermaanden komen er alweer aan. Tijd om weer eens bij andere zaken stil te staan. Sommige gezinnen beginnen vast wat strooizout in te slaan, terwijl anderen juist hun aansprakelijkheidsverzekering nog even dubbelchecken. De winter brengt veel nieuwe situaties met zich mee, maar gelukkig ...

Lees verder