29-11-2017

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan niet juist handelt, zal je laminaat snel beschadigd raken. Dus geeft FloorHouse graag een paar tips mee voor het juiste onderhoud van je laminaatvloer tijdens het koude seizoen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Met deze handige tips gaat je laminaatvloer extra lang mee:

  • Gesmolten sneeuw, half ingedroogde modder … al deze dingen kunnen een echte uitdaging voor je laminaatvloer vormen en moeten vooral snel verwijderd worden. Wacht dus niet te lang met het schoonmaken. Een microvezeldoek in handbereik naast de ingangsdeur kan hier al wonderen verrichten.
  • Een deurmat vangt al het meeste vuil op als je van buiten komt. Dit is zeker een investering waard.
  • De net buiten gedragen schoenen laat je het best niet rechtstreeks op het laminaat drogen. Gebruik hiervoor een extra matje of kleine karpet. Ook als er een watervast laminaat in je inkomhal geplaatst is, kunnen deze kleine hulpmiddelen al het grootste gedeelte van de schoonmaak overnemen.
  • Gebruik nooit een stoomreiniger voor het reinigen van de laminaatvloer. Door de hete stoom kan de toplaag ernstig beschadigd worden en zal het laminaat al snel niet meer over zijn oorspronkelijke bescherming beschikken.
  • Let goed op als je speciale reinigers voor het laminaat wilt gebruiken. Verkeerde onderhoudsproducten kunnen ook de toplaag van je laminaat beschadigen, met het gevolg dat vocht en vuil in de plank dringen en deze kunnen laten opzwellen.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Hoe onderhoud je dus het best je laminaatvloer?

Eerst en vooral is het niet altijd noodzakelijk extra onderhoudsproducten voor je laminaatvloer te kopen. Voor de meeste vlekken is een stofzuiger met parketborstel of een droog elektrostatisch stofdoekje al voldoende. Bij iets meer hardnekkige vlekken, denk aan gesmolten sneeuw en gedroogde modder, kan de laminaatvloer het best met een licht vochtige dweil of microvezeldoek gereinigd worden. Dat kan maar hoeft niet in combinatie met een aangepast onderhoudsproduct. Wanneer je een product wenst toe te voegen aan het dweilwater, let er dan op dat dit product zeker voor laminaatvloeren geschikt is. Veel fabrikanten van laminaatvloeren hebben hun eigen serie onderhoudsproducten.

 

Hoe verzorg je je laminaatvloer het best tijdens de winter?

 

Wil je ook laminaat in huis?

Laminaat is een zeer onderhoudsvriendelijk product. Want veel van de bovenstaande onderhoudstips zijn eigenlijk vanzelfsprekend. Bovendien hoef je niet te schuren, te oliën of te lakken zoals bij een parket. Laminaat overtuigt vooral met zijn grote variëteit aan natuurgetrouwe decors, formaten en legpatronen en kan heel gemakkelijk zelf geplaatst worden. 

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder