31-03-2018

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

Een veilig huis begint bij jezelf. Je zorgt zelf natuurlijk dat de kans klein is dat het misgaat. Je laat de deur bijvoorbeeld niet wijd openstaan als je weggaat. Toch kan er altijd iets gebeuren. Een inboedelverzekering van Centraal Beheer  kan hierbij helpen. Maar het is nog veel beter om inbraak te voorkomen. Dit zijn 3 DIY-tips voor goede inbraakbeveiliging.

 

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

 

1. Veiligheid bij ramen en deuren

Denk als een inbreker en loop rond het huis. Waar zou je naar binnen kunnen? Ramen en deuren zijn kwetsbare plaatsen. Check of ze goed beschermd zijn.

Kleine raampjes

Badkamer- en wc-raampjes zijn bekende toegangen. Ook kelderraampjes staan hierom bekend. Zet er een stevig rooster voor of achter. Zo kunnen de raampjes open blijven, maar kan niemand er doorheen. Check ook je dakraam!

Grote ramen

Grote ramen kunnen beveiligd worden met sloten. Je kunt het beste kiezen voor een sluiting op meerdere punten. Alleen een draaigreep is meestal niet voldoende. Draait het raam naar buiten open? Dan zijn dievenklauwen belangrijk. Het kan helpen om een raamknip met druksluiting te nemen.

Deuren 

Veel mensen denken wel aan de voor- en achterdeur maar niet aan andere deuren. Veel inbrekers komen binnen via de garagedeur. Of bijvoorbeeld via een balkondeur. Zorg er dus voor dat echt elke deur goed beveiligd is.

 

 

2. Elektronica 

Bepaalde elektronica kan goed helpen om je huis te beveiligen. Inbrekers zullen bijvoorbeeld huizen vermijden waar een camera hangt.

Camera met internetverbinding 

Wil je een beveiligingscamera ophangen? Neem er dan één met een internetverbinding. De camera biedt de mogelijkheid om de beelden online op te slaan. Je krijgt een berichtje op je telefoon als er iets gebeurt in beeld. Een camera heeft ook een uitstekende preventieve werking.

Buitenverlichting met sensor

Een buitenlamp met bewegingssensor gaat aan als er iemand langsloopt. Dit schrikt inbrekers af, want die willen niet opvallen. Bovendien is de kans groter dat iemand even kijkt als er licht brandt. Zodoende werkt buitenverlichting met sensor goed om inbrekers tegen te houden.

 

3. Beveiliging in huis 

Je kunt inbrekers buiten al afschrikken. Of je kunt ze tegenhouden met goede sloten op deuren en ramen. Maar een fanatieke inbreker zal toch binnenkomen. Is het dan veilig in huis?

Inbraakalarm

Heb je veel dure spullen in huis? Dan is een inbraakalarm verstandig. Het alarm geeft een signaal als iemand via een raam of deur binnenkomt. Je activeert het met een code als je weggaat of gaat slapen. Zo is de kans groter dat de inbreker wordt gepakt.

Verankerde kluis

In huis is het goed om een verankerde kluis te hebben. Een verankerde kluis kan niet zomaar meegenomen worden. Openbreken kost vaak veel tijd.

 

Conclusie 

Je kunt best veel doen om het inbrekers moeilijk te maken. Door te zorgen voor goede sloten voorkom je al veel gedoe. Een inbreker zal sneller een ander adres zoeken om in te breken. Ook maatregelen buitenshuis zoals lampen en camera’s hebben goede invloed. En als de inbreker toch binnenkomt, heb je ook maatregelen genomen. De kans dat het dan nog misgaat is erg klein. En gebeurt het toch, check dan jouw inboedelverzekering welke schade vergoed wordt.

Fotobehang: 4 sferen voor een metam...

Wie bijvoorbeeld de woonkamer, de gang of de slaapkamer een nieuw uiterlijk wil geven, kan hiervoor heel goed fotobehang gebruiken. Door de muur een nieuwe look te geven, krijgt de hele kamer een andere uitstraling. Kies voor een bepaalde sfeer en laat deze zowel op de wand als in de rest van de inr...

Lees verder

6 tips bij het kopen van een geschi...

Vrijwel iedereen heeft een brievenbus. Sommigen hebben nog het standaard groene dat vroeger standaard was. Maar tegenwoordig zijn er ook heel wat mooiere en modernere brievenbussen. Ga jij een nieuwe brievenbus kopen? Check dan eerst deze 6 tips bij het kopen van een geschikte brievenbus!   ...

Lees verder

Welke douchecabine past bij jouw st...

Foto bron: Sanitaireiland   Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar er zijn ontzettend veel verschillende douchecabines te koop. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om het aanschaffen van een nieuwe douche iets makkelijker te maken, hebben wij alle opties voor je o...

Lees verder

Smart home deurbel: Hot or not?

We maken steeds meer gebruik van slimme apparaten, al deze oplossingen samen noemen we een smart home of een domotica woning. Naast slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme gordijnen is er ook de slimme deurbel. Wat maakt een deurbel slimmer dan de rest, en welke voordelen levert dat op? En...

Lees verder