31-03-2018

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

Een veilig huis begint bij jezelf. Je zorgt zelf natuurlijk dat de kans klein is dat het misgaat. Je laat de deur bijvoorbeeld niet wijd openstaan als je weggaat. Toch kan er altijd iets gebeuren. Een inboedelverzekering van Centraal Beheer  kan hierbij helpen. Maar het is nog veel beter om inbraak te voorkomen. Dit zijn 3 DIY-tips voor goede inbraakbeveiliging.

 

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

 

1. Veiligheid bij ramen en deuren

Denk als een inbreker en loop rond het huis. Waar zou je naar binnen kunnen? Ramen en deuren zijn kwetsbare plaatsen. Check of ze goed beschermd zijn.

Kleine raampjes

Badkamer- en wc-raampjes zijn bekende toegangen. Ook kelderraampjes staan hierom bekend. Zet er een stevig rooster voor of achter. Zo kunnen de raampjes open blijven, maar kan niemand er doorheen. Check ook je dakraam!

Grote ramen

Grote ramen kunnen beveiligd worden met sloten. Je kunt het beste kiezen voor een sluiting op meerdere punten. Alleen een draaigreep is meestal niet voldoende. Draait het raam naar buiten open? Dan zijn dievenklauwen belangrijk. Het kan helpen om een raamknip met druksluiting te nemen.

Deuren 

Veel mensen denken wel aan de voor- en achterdeur maar niet aan andere deuren. Veel inbrekers komen binnen via de garagedeur. Of bijvoorbeeld via een balkondeur. Zorg er dus voor dat echt elke deur goed beveiligd is.

 

 

2. Elektronica 

Bepaalde elektronica kan goed helpen om je huis te beveiligen. Inbrekers zullen bijvoorbeeld huizen vermijden waar een camera hangt.

Camera met internetverbinding 

Wil je een beveiligingscamera ophangen? Neem er dan één met een internetverbinding. De camera biedt de mogelijkheid om de beelden online op te slaan. Je krijgt een berichtje op je telefoon als er iets gebeurt in beeld. Een camera heeft ook een uitstekende preventieve werking.

Buitenverlichting met sensor

Een buitenlamp met bewegingssensor gaat aan als er iemand langsloopt. Dit schrikt inbrekers af, want die willen niet opvallen. Bovendien is de kans groter dat iemand even kijkt als er licht brandt. Zodoende werkt buitenverlichting met sensor goed om inbrekers tegen te houden.

 

3. Beveiliging in huis 

Je kunt inbrekers buiten al afschrikken. Of je kunt ze tegenhouden met goede sloten op deuren en ramen. Maar een fanatieke inbreker zal toch binnenkomen. Is het dan veilig in huis?

Inbraakalarm

Heb je veel dure spullen in huis? Dan is een inbraakalarm verstandig. Het alarm geeft een signaal als iemand via een raam of deur binnenkomt. Je activeert het met een code als je weggaat of gaat slapen. Zo is de kans groter dat de inbreker wordt gepakt.

Verankerde kluis

In huis is het goed om een verankerde kluis te hebben. Een verankerde kluis kan niet zomaar meegenomen worden. Openbreken kost vaak veel tijd.

 

Conclusie 

Je kunt best veel doen om het inbrekers moeilijk te maken. Door te zorgen voor goede sloten voorkom je al veel gedoe. Een inbreker zal sneller een ander adres zoeken om in te breken. Ook maatregelen buitenshuis zoals lampen en camera’s hebben goede invloed. En als de inbreker toch binnenkomt, heb je ook maatregelen genomen. De kans dat het dan nog misgaat is erg klein. En gebeurt het toch, check dan jouw inboedelverzekering welke schade vergoed wordt.

Tips voor het kopen van nieuwe meub...

Yay! Jullie gaan samenwonen! Superleuk én gezellig maar ….waar te beginnen? Los van het zoeken van een huis of appartement gaan jullie natuurlijk meubels nodig hebben. Misschien hadden jullie elk al een eigen interieur, dan kun je het een en ander samenvoegen. Als jullie samen vanaf &l...

Lees verder

Het is zo gek nog niet: een lift in...

Forever young, geen vuiltje aan de lucht en we leven vooral in het hier en nu. Je staat waarschijnlijk zelden bij stil, waarom zou je ook, maar ooit begint de leeftijd te tellen en vind je al die trappen in je monumentale pand niet meer zo leuk. Zo gaat je ook die lage loungebank waarschijnlijk tege...

Lees verder

Een houten plantenbak kopen voor de...

Het heeft een natuurlijke uitstraling, het geeft een warme sfeer en het is duurzaam; dat zijn de kenmerken van een houten plantenbak. Combineer een hardhouten plantenbak met het natuurlijke groen van planten en struiken en daarmee combineer je natuur met natuur. Een bloembak van hout geeft niet alle...

Lees verder

Op zoek naar een nieuwe en duurzame...

Modern, laat het duidelijk zijn, is een ruim begrip. Moderne interieurs zijn niet persé interieurs met alleen maar hippe designmeubels. Een modern huis is een huis waarin bewuste keuzes zijn gemaakt, zowel voor de interieurstijl als voor de materialen en het onderhoud daarvan. Een moderne vlo...

Lees verder