31-03-2018

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

Een veilig huis begint bij jezelf. Je zorgt zelf natuurlijk dat de kans klein is dat het misgaat. Je laat de deur bijvoorbeeld niet wijd openstaan als je weggaat. Toch kan er altijd iets gebeuren. Een inboedelverzekering van Centraal Beheer  kan hierbij helpen. Maar het is nog veel beter om inbraak te voorkomen. Dit zijn 3 DIY-tips voor goede inbraakbeveiliging.

 

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

 

1. Veiligheid bij ramen en deuren

Denk als een inbreker en loop rond het huis. Waar zou je naar binnen kunnen? Ramen en deuren zijn kwetsbare plaatsen. Check of ze goed beschermd zijn.

Kleine raampjes

Badkamer- en wc-raampjes zijn bekende toegangen. Ook kelderraampjes staan hierom bekend. Zet er een stevig rooster voor of achter. Zo kunnen de raampjes open blijven, maar kan niemand er doorheen. Check ook je dakraam!

Grote ramen

Grote ramen kunnen beveiligd worden met sloten. Je kunt het beste kiezen voor een sluiting op meerdere punten. Alleen een draaigreep is meestal niet voldoende. Draait het raam naar buiten open? Dan zijn dievenklauwen belangrijk. Het kan helpen om een raamknip met druksluiting te nemen.

Deuren 

Veel mensen denken wel aan de voor- en achterdeur maar niet aan andere deuren. Veel inbrekers komen binnen via de garagedeur. Of bijvoorbeeld via een balkondeur. Zorg er dus voor dat echt elke deur goed beveiligd is.

 

 

2. Elektronica 

Bepaalde elektronica kan goed helpen om je huis te beveiligen. Inbrekers zullen bijvoorbeeld huizen vermijden waar een camera hangt.

Camera met internetverbinding 

Wil je een beveiligingscamera ophangen? Neem er dan één met een internetverbinding. De camera biedt de mogelijkheid om de beelden online op te slaan. Je krijgt een berichtje op je telefoon als er iets gebeurt in beeld. Een camera heeft ook een uitstekende preventieve werking.

Buitenverlichting met sensor

Een buitenlamp met bewegingssensor gaat aan als er iemand langsloopt. Dit schrikt inbrekers af, want die willen niet opvallen. Bovendien is de kans groter dat iemand even kijkt als er licht brandt. Zodoende werkt buitenverlichting met sensor goed om inbrekers tegen te houden.

 

3. Beveiliging in huis 

Je kunt inbrekers buiten al afschrikken. Of je kunt ze tegenhouden met goede sloten op deuren en ramen. Maar een fanatieke inbreker zal toch binnenkomen. Is het dan veilig in huis?

Inbraakalarm

Heb je veel dure spullen in huis? Dan is een inbraakalarm verstandig. Het alarm geeft een signaal als iemand via een raam of deur binnenkomt. Je activeert het met een code als je weggaat of gaat slapen. Zo is de kans groter dat de inbreker wordt gepakt.

Verankerde kluis

In huis is het goed om een verankerde kluis te hebben. Een verankerde kluis kan niet zomaar meegenomen worden. Openbreken kost vaak veel tijd.

 

Conclusie 

Je kunt best veel doen om het inbrekers moeilijk te maken. Door te zorgen voor goede sloten voorkom je al veel gedoe. Een inbreker zal sneller een ander adres zoeken om in te breken. Ook maatregelen buitenshuis zoals lampen en camera’s hebben goede invloed. En als de inbreker toch binnenkomt, heb je ook maatregelen genomen. De kans dat het dan nog misgaat is erg klein. En gebeurt het toch, check dan jouw inboedelverzekering welke schade vergoed wordt.

Tips voor het inrichten van een zol...

Woon je in een huis waar een zolder bovenop zit dan ben je eigenlijk best een geluksvogel. Niet omdat je dan extra opslagruimte hebt maar omdat je van die zolderkamer een prachtige extra leefruimte kunt maken. Inclusief balkenplafond en schuine wanden als die er zijn. Het zou toch zonde zijn om er a...

Lees verder

Je woonkamer persoonlijker maken: 5...

Lange tijd was het gebruikelijk om de woonkamer wel mooi, maar niet persoonlijk in te richten. Foto’s van jezelf waren eigenlijk niet meer ‘in’ en ook persoonlijke teksten of herinneringen werden niet in de woonkamer opgehangen. Gelukkig is de trend nu weer omgedraaid en zijn perso...

Lees verder

Dak renoveren: 5 tips

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Dit zorgt ervoor dat je lekker droog blijft als het regent. Bovendien houdt een dak in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed dak op je huis hebt. Is jouw dak verouderd, zijn er probl...

Lees verder

Welke stijl loungeset past het best...

Een loungeset kopen voor de allermooiste zomerdagen Het is logisch dat je overweegt om een loungeset te kopen. Is er iets heerlijkers dan de dag doorbrengen in de zon, met lunch, tijdschriften en alle rust die je nodig hebt? En merk je dat je minder vaak buiten komt vanwege het gesjouw met zware en...

Lees verder