31-03-2018

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

Een veilig huis begint bij jezelf. Je zorgt zelf natuurlijk dat de kans klein is dat het misgaat. Je laat de deur bijvoorbeeld niet wijd openstaan als je weggaat. Toch kan er altijd iets gebeuren. Een inboedelverzekering van Centraal Beheer  kan hierbij helpen. Maar het is nog veel beter om inbraak te voorkomen. Dit zijn 3 DIY-tips voor goede inbraakbeveiliging.

 

Inbraakbeveiliging voor een veilig huis: 3 DIY-tips

 

1. Veiligheid bij ramen en deuren

Denk als een inbreker en loop rond het huis. Waar zou je naar binnen kunnen? Ramen en deuren zijn kwetsbare plaatsen. Check of ze goed beschermd zijn.

Kleine raampjes

Badkamer- en wc-raampjes zijn bekende toegangen. Ook kelderraampjes staan hierom bekend. Zet er een stevig rooster voor of achter. Zo kunnen de raampjes open blijven, maar kan niemand er doorheen. Check ook je dakraam!

Grote ramen

Grote ramen kunnen beveiligd worden met sloten. Je kunt het beste kiezen voor een sluiting op meerdere punten. Alleen een draaigreep is meestal niet voldoende. Draait het raam naar buiten open? Dan zijn dievenklauwen belangrijk. Het kan helpen om een raamknip met druksluiting te nemen.

Deuren 

Veel mensen denken wel aan de voor- en achterdeur maar niet aan andere deuren. Veel inbrekers komen binnen via de garagedeur. Of bijvoorbeeld via een balkondeur. Zorg er dus voor dat echt elke deur goed beveiligd is.

 

 

2. Elektronica 

Bepaalde elektronica kan goed helpen om je huis te beveiligen. Inbrekers zullen bijvoorbeeld huizen vermijden waar een camera hangt.

Camera met internetverbinding 

Wil je een beveiligingscamera ophangen? Neem er dan één met een internetverbinding. De camera biedt de mogelijkheid om de beelden online op te slaan. Je krijgt een berichtje op je telefoon als er iets gebeurt in beeld. Een camera heeft ook een uitstekende preventieve werking.

Buitenverlichting met sensor

Een buitenlamp met bewegingssensor gaat aan als er iemand langsloopt. Dit schrikt inbrekers af, want die willen niet opvallen. Bovendien is de kans groter dat iemand even kijkt als er licht brandt. Zodoende werkt buitenverlichting met sensor goed om inbrekers tegen te houden.

 

3. Beveiliging in huis 

Je kunt inbrekers buiten al afschrikken. Of je kunt ze tegenhouden met goede sloten op deuren en ramen. Maar een fanatieke inbreker zal toch binnenkomen. Is het dan veilig in huis?

Inbraakalarm

Heb je veel dure spullen in huis? Dan is een inbraakalarm verstandig. Het alarm geeft een signaal als iemand via een raam of deur binnenkomt. Je activeert het met een code als je weggaat of gaat slapen. Zo is de kans groter dat de inbreker wordt gepakt.

Verankerde kluis

In huis is het goed om een verankerde kluis te hebben. Een verankerde kluis kan niet zomaar meegenomen worden. Openbreken kost vaak veel tijd.

 

Conclusie 

Je kunt best veel doen om het inbrekers moeilijk te maken. Door te zorgen voor goede sloten voorkom je al veel gedoe. Een inbreker zal sneller een ander adres zoeken om in te breken. Ook maatregelen buitenshuis zoals lampen en camera’s hebben goede invloed. En als de inbreker toch binnenkomt, heb je ook maatregelen genomen. De kans dat het dan nog misgaat is erg klein. En gebeurt het toch, check dan jouw inboedelverzekering welke schade vergoed wordt.

Zo richt je je huis duurzaam in

Het voorjaar komt eraan, krijg jij ook kriebels om je huis eens een flinke make-over te geven? Of ga je binnenkort verhuizen? Waarom denk je niet een keer aan het milieu? We willen allemaal graag dat de aarde nog een lange tijd meegaat en als je milieubewust bezig bent verklein je je ecologische voe...

Lees verder

Vinden van een huurwoning in de vri...

Ben jij op zoek naar een huurwoning? Misschien heb je het al wel gehoord, maar huren in de vrije sector zorgt ervoor dat je niet op ellelange wachtlijsten terecht komt, maar dat je snel een beschikbare woning in kunt! Als dat niet goed klinkt... Maar hoe vind je dan snel een huurwoning die voldoet a...

Lees verder

Dit zijn de 5 nieuwste trends op he...

De manier van leven veranderd ieder jaar weer een beetje meer. We worden bewuster, duurzamer en tonen steeds meer compassie naar onszelf. De manier van wonen past zich hierop aan. Dit zijn de 5 nieuwste trends op het gebied van wonen.   1. Wanneer je wilt, waar je wiltWij Nederlanders kunnen en...

Lees verder

Ingebroken? Check je inboedelverzek...

Je komt thuis en je ontdekt dat er is ingebroken in je woning. Dat kan enorm heftig zijn. Naast de emotionele schrik heb je ook de schrik van de verdwenen spullen. Gelukkig is meestal diefstal en inbraak gedekt door de inboedelverzekering. Diefstal betekent vanuit een verzekeraar: als er iets zonder...

Lees verder