11-10-2017

Je complete huis bedienen vanaf je iPhone X!

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en de radio speelt. Althans, als je telefoon hiervoor goed uitgerust is. Een van de telefoons die hier zeker goed voor uitgerust is, is de nieuwe iPhone X. Welke apps je daarvoor nodig hebt? Dat lees je hier. 

 

 

Google Home

Een van de grootste en meest populaire apps voor home controlling is uiteraard de Google Home. Het is de opvolger van de Google Cast en deze nieuwe versie heeft nog meer functies. Zo connect je met de versie van nu al je Google Home apparatuur én je televisie aan deze app. Overigens is er ook een snel populairder wordende speakerversie van Google Home op de markt.

 

HomeKit

HomeKit is voor Apple wat Google Home voor Google is, maar dan iets flexibeler. HomeKit is een soort framework dat je smart apparaten laat verbinden met een app, die je kunt downloaden op je iPhone 7, 8 of iPhone X, en nieuwere versies van de iPad, iWatch en HomePod. Heb je dat gedaan, dan kun je via de app je lichten aanzetten op een afstand, de oven alvast warm laten worden of de thermostaat aanzetten. Overigens hoef je er – net als bij de Google Home – niet per se voor te navigeren: je kunt het ook gewoon tegen Siri zeggen en zij doet de rest!

 

KlikAanKlikUit

Dit framework is niet gelieerd aan een groot mediabedrijf, maar is begonnen met applicaties voor IoT in je huis. Je kunt de applicatie eenvoudig zelf aanleggen in je huis, waardoor je in het bezit komt van een Smart Home systeem waarin zelfgekozen apparaten met elkaar verbonden zijn.

 

App van je televisie

Zou je weleens kennis willen maken met de mogelijkheden van the Internet of Things, zonder het direct in je hele huis te installeren? Dan kun je ook eens een smarttelevisie verbinden met een app op je iPhone. Bij je digitale abonnement zit vaak ook een decoder of settopbox. Deze kun je verbinden met je mobiele apparatuur. Dit is per aanbieder wel verschillend, dus wil je weten hoe het bij jouw smarttelevisie werkt, kijk dan even in de gebruiksaanwijzing.

 

The future is now

Met de steeds slimmer wordende huizen, apparatuur en apps, is de toekomst echt begonnen. De bovenstaand beschreven apps helpen je op een eenvoudige manier gebruik te maken van deze nieuwe technologie. Uiteraard moet je telefoon of tablet uitgerust zijn om er apps op te kunnen downloaden die je huis van een afstand besturen. Nieuwe modellen telefoons of tablets passen vrijwel altijd in een Smart systeem. De Samsung Galaxy S8 of de iPhone X specificaties zijn er bijvoorbeeld sowieso op uitgerust!

 

HPL: voor een bureau op maat

Wie een bureau wil kopen, kan kiezen uit allerlei ontwerpen in tal van verschillende kleuren. Je koopt zo het bureau waarvan je al heel lang droomde. Behalve dan een bureaublad op maat. En laat juist dat een van de belangrijkste onderdelen van een functioneel bureau zijn.   Natuurlijk, ve...

Lees verder

Waarom een aankoopmakelaar inschake...

Veruit de meeste mensen kopen een woning zonder hulp van een aankoopmakelaar. Toch kan een aankoopmakelaar je een grote dienst bewijzen. Voor veel mensen is de aankoop van een huis iets dat ze slechts een aantal keer in hun keven doen, en er zijn er die graag deskundige hulp hierbij hebben. Zeker nu...

Lees verder

Hoe verzorg je je laminaatvloer het...

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan...

Lees verder

5x tuininspiratie - nu plannen make...

Einde van het jaar, de donkerste periode van het jaar, wie denkt er in hemelsnaam aan de tuin? Wil juist nu niet iedereen lekker binnen bij de kachel zitten, verborgen onder een dekentje, ver weg van alle wind en regen buiten? Het zal je verbazen hoeveel mensen er toch ook in de herfst en de winter ...

Lees verder