11-10-2017

Je complete huis bedienen vanaf je iPhone X!

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en de radio speelt. Althans, als je telefoon hiervoor goed uitgerust is. Een van de telefoons die hier zeker goed voor uitgerust is, is de nieuwe iPhone X. Welke apps je daarvoor nodig hebt? Dat lees je hier. 

 

 

Google Home

Een van de grootste en meest populaire apps voor home controlling is uiteraard de Google Home. Het is de opvolger van de Google Cast en deze nieuwe versie heeft nog meer functies. Zo connect je met de versie van nu al je Google Home apparatuur én je televisie aan deze app. Overigens is er ook een snel populairder wordende speakerversie van Google Home op de markt.

 

HomeKit

HomeKit is voor Apple wat Google Home voor Google is, maar dan iets flexibeler. HomeKit is een soort framework dat je smart apparaten laat verbinden met een app, die je kunt downloaden op je iPhone 7, 8 of iPhone X, en nieuwere versies van de iPad, iWatch en HomePod. Heb je dat gedaan, dan kun je via de app je lichten aanzetten op een afstand, de oven alvast warm laten worden of de thermostaat aanzetten. Overigens hoef je er – net als bij de Google Home – niet per se voor te navigeren: je kunt het ook gewoon tegen Siri zeggen en zij doet de rest!

 

KlikAanKlikUit

Dit framework is niet gelieerd aan een groot mediabedrijf, maar is begonnen met applicaties voor IoT in je huis. Je kunt de applicatie eenvoudig zelf aanleggen in je huis, waardoor je in het bezit komt van een Smart Home systeem waarin zelfgekozen apparaten met elkaar verbonden zijn.

 

App van je televisie

Zou je weleens kennis willen maken met de mogelijkheden van the Internet of Things, zonder het direct in je hele huis te installeren? Dan kun je ook eens een smarttelevisie verbinden met een app op je iPhone. Bij je digitale abonnement zit vaak ook een decoder of settopbox. Deze kun je verbinden met je mobiele apparatuur. Dit is per aanbieder wel verschillend, dus wil je weten hoe het bij jouw smarttelevisie werkt, kijk dan even in de gebruiksaanwijzing.

 

The future is now

Met de steeds slimmer wordende huizen, apparatuur en apps, is de toekomst echt begonnen. De bovenstaand beschreven apps helpen je op een eenvoudige manier gebruik te maken van deze nieuwe technologie. Uiteraard moet je telefoon of tablet uitgerust zijn om er apps op te kunnen downloaden die je huis van een afstand besturen. Nieuwe modellen telefoons of tablets passen vrijwel altijd in een Smart systeem. De Samsung Galaxy S8 of de iPhone X specificaties zijn er bijvoorbeeld sowieso op uitgerust!

 

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder