11-10-2017

Je complete huis bedienen vanaf je iPhone X!

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en de radio speelt. Althans, als je telefoon hiervoor goed uitgerust is. Een van de telefoons die hier zeker goed voor uitgerust is, is de nieuwe iPhone X. Welke apps je daarvoor nodig hebt? Dat lees je hier. 

 

 

Google Home

Een van de grootste en meest populaire apps voor home controlling is uiteraard de Google Home. Het is de opvolger van de Google Cast en deze nieuwe versie heeft nog meer functies. Zo connect je met de versie van nu al je Google Home apparatuur én je televisie aan deze app. Overigens is er ook een snel populairder wordende speakerversie van Google Home op de markt.

 

HomeKit

HomeKit is voor Apple wat Google Home voor Google is, maar dan iets flexibeler. HomeKit is een soort framework dat je smart apparaten laat verbinden met een app, die je kunt downloaden op je iPhone 7, 8 of iPhone X, en nieuwere versies van de iPad, iWatch en HomePod. Heb je dat gedaan, dan kun je via de app je lichten aanzetten op een afstand, de oven alvast warm laten worden of de thermostaat aanzetten. Overigens hoef je er – net als bij de Google Home – niet per se voor te navigeren: je kunt het ook gewoon tegen Siri zeggen en zij doet de rest!

 

KlikAanKlikUit

Dit framework is niet gelieerd aan een groot mediabedrijf, maar is begonnen met applicaties voor IoT in je huis. Je kunt de applicatie eenvoudig zelf aanleggen in je huis, waardoor je in het bezit komt van een Smart Home systeem waarin zelfgekozen apparaten met elkaar verbonden zijn.

 

App van je televisie

Zou je weleens kennis willen maken met de mogelijkheden van the Internet of Things, zonder het direct in je hele huis te installeren? Dan kun je ook eens een smarttelevisie verbinden met een app op je iPhone. Bij je digitale abonnement zit vaak ook een decoder of settopbox. Deze kun je verbinden met je mobiele apparatuur. Dit is per aanbieder wel verschillend, dus wil je weten hoe het bij jouw smarttelevisie werkt, kijk dan even in de gebruiksaanwijzing.

 

The future is now

Met de steeds slimmer wordende huizen, apparatuur en apps, is de toekomst echt begonnen. De bovenstaand beschreven apps helpen je op een eenvoudige manier gebruik te maken van deze nieuwe technologie. Uiteraard moet je telefoon of tablet uitgerust zijn om er apps op te kunnen downloaden die je huis van een afstand besturen. Nieuwe modellen telefoons of tablets passen vrijwel altijd in een Smart systeem. De Samsung Galaxy S8 of de iPhone X specificaties zijn er bijvoorbeeld sowieso op uitgerust!

 

Tien voordelen van en vier leuke id...

Led lampen bieden tal van mogelijkheden  Led verlichting heeft veel te bieden. Naast de vele voordelen van dit type lampen, kun je er het interieur ook flink mee opknappen en extra uitstraling geven. In deze blog lichten we tien voordelen van led verlichting uit en vind je ook vier tips over h...

Lees verder

De warmte buiten houden deze zomer:...

Wat is het heerlijk: al weken kunnen we genieten van het warme zomerzonnetje. Erg fijn natuurlijk; gezellig met de familie barbecueën, een dagje met het gezin naar het strand of gewoon lekker pootjebaden in een badje in de achtertuin. Hoe aangenaam het ook is dat het buiten lekker warm is, het ...

Lees verder

Een kookeiland in je keuken? 4 prak...

In steeds meer woningen staat de keuken centraal in het gezinsleven. Gezellig samen zitten voor het ontbijt, de dag bespreken met koffie of thee en ‘s avonds een spelletje spelen met vrienden. Het feit dat de keuken de laatste jaren zo belangrijk is geworden, betekent dat er een flinke verande...

Lees verder

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid o...

Lees verder