29-09-2017

Koudere nachten? Fijne dekbedden zijn een must

Wakker worden van de koud? Dat wil je niet! het ultieme ‘thuisgevoel’ krijg je als je ’s avonds lekker in je eigen bed stapt en kunt genieten van een goede nachtrust. Een goede matras, fijn beddengoed en een frisse kamer zijn o.a. vereisten om goed én gezond te kunnen slapen. Net als je matras is je dekbed ook op z’n tijd aan vervanging toe en wat is een beter moment dan het begin van de herfst met zijn koudere nachten? Fijne dekbedden zijn een must, maar wat ís een fijn dekbed? Dat is eigenlijk iets heel persoonlijks en mensen die met z’n tweetjes onder één dekbed slapen moeten het dus samen eens zien te worden over de wensen. Liggen jullie wensen erg uit elkaar? Overweeg dan om ieder een eigen dekbed te nemen…scheelt ook een hoop getrek overigens 😉.

 

Fijne dekbedden zijn een must

 

Waar let je op bij het kopen van een dekbed?

Dons, veren, wol, polyester, allemaal vullingen van de dekbedden die nu in de winkels liggen. Keuze genoeg dus. Daarnaast is elk soort ook nog eens in verschillende kwaliteiten en prijsklassen verkrijgbaar. Laat je informeren wat de voor- en nadelen van elk soort vulling zijn want alleen zo kun je bepalen welk dekbed het beste bij jóu past. We hebben nog wat algemene tips, dingen waar je even op moeten letten of moet weten als je een nieuwe dekbed gaat kopen. Want tja, waar let je op bij het kopen van een dekbed?

  • Het is belangrijk en prettig als de vulling van je dekbed gelijkmatig verspreid is én blijft. Dons heeft nogal eens de neiging om te gaan schuiven, hoe groter de vakken hoe groter de kans op verschuivende veren!
  • Om nog even bij die veren te blijven, als je een donzen dekbed koopt moet je erop letten dat het tijk niet te ‘open’ is. Je kent het wel, een veertje dat door de buitenkant steekt? Wil je niet. Bij een wollen en/of synthetisch dekbed mag de tijk juist wel wat meer open zijn. Hierdoor is een betere ventilatie mogelijk.
  • Vierseizoenendekbedden bestaan uit meerdere lossen dekbedden die je d.m.v. knopen/drukkers aan elkaar kunt bevestigen. Zo kun je helemaal zelf bepalen welk dekbed je op bed wilt.
  • Als je graag zelf je dekbed wilt kunnen wassen dan is een wollen dekbed geen goede keuze. Een wollen dekbed moet naar de stomerij. Net als donzen dekbedden overigens, die kun je ook beter door de professional laten reinigen. Zeker als je een dekbed gaat kiezen voor je kind is het de overweging waard om een dekbed te kiezen dat je zelf kunt wassen.

Sfeer in de slaapkamer

Naast die belangrijke benodigdheden om goed te kunnen slapen is sfeer in de slaapkamer ook heel belangrijk. De kleur van je muren moet je een goed gevoel geven, de lucht moet fris (en gezond) zijn, sfeerverlichting is wenselijk zodat je langzaamaan kunt ontspannen voordat je gaat slapen maar een goede lamp om bij te werken of lezen is ook onmisbaar. Welke sfeer zie jij graag in jouw slaapkamer? Zet je je slaapkamer graag vol met leuke spulletjes of zie je je slaapkamer juist liever heel basic en rustig?

Tien voordelen van en vier leuke id...

Led lampen bieden tal van mogelijkheden  Led verlichting heeft veel te bieden. Naast de vele voordelen van dit type lampen, kun je er het interieur ook flink mee opknappen en extra uitstraling geven. In deze blog lichten we tien voordelen van led verlichting uit en vind je ook vier tips over h...

Lees verder

De warmte buiten houden deze zomer:...

Wat is het heerlijk: al weken kunnen we genieten van het warme zomerzonnetje. Erg fijn natuurlijk; gezellig met de familie barbecueën, een dagje met het gezin naar het strand of gewoon lekker pootjebaden in een badje in de achtertuin. Hoe aangenaam het ook is dat het buiten lekker warm is, het ...

Lees verder

Een kookeiland in je keuken? 4 prak...

In steeds meer woningen staat de keuken centraal in het gezinsleven. Gezellig samen zitten voor het ontbijt, de dag bespreken met koffie of thee en ‘s avonds een spelletje spelen met vrienden. Het feit dat de keuken de laatste jaren zo belangrijk is geworden, betekent dat er een flinke verande...

Lees verder

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid o...

Lees verder