02-09-2012

over Wit

 

Wit is de kleur van ijs en sneeuw, het symbool voor reinheid, deugd, onschuld, medische zaken, neutraliteit en helderheid. In de kerk zelfs voor heiligheid. In Azië is wit de kleur van de rouw.

Wit kan echter óók staan voor ontoegankelijkheid, gereserveerdheid, kilheid en overgevoeligheid.

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen WIT associëren met oa:

 • Attractiviteit
 • Eerlijkheid
 • Functionaliteit
 • Hoop
 • Ideaal
 • Intellect
 • Moderniteit
 • Vertrouwen
 • Vernieuwing
 • Voorspoed
 • Waarheid
 • Zakelijkheid
 • Zekerheid

 

Om er maar eens een paar te noemen…..

 

Witte interieurs zijn al een tijdje mateloos populair, denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische interieurs waar wij veel inspiratie uit halen!

Wit laat elke andere kleur stralen (zwart zwakt elke andere kleur af). Dus in combinatie met bijvoorbeelde primaire kleuren ( "knal"kleuren) zal de aandacht vooral uitgaan naar de toegevoegde kleur, in combinatie met zwart is er perfect contrast, inderdaad, yin yang zeg maar ;)!Balance, wit versterkt, zwart zwakt af.

Mensen die kiezen voor een zwart en/of wit stellen prijs op eenvoud en zuiverheid, maar omdat kleur ontbreekt zijn vormen en texturen belangrijk om rekening mee te houden tijdens het inrichten. Kies dus niet alléén voor gladden en glanzende oppervlakten maar combineer met mat/ruw/zacht.

 

Voordat je een “wit”kiest is het belangrijk te weten of je met een warme of koude wit te maken hebt. Welk effect wil je bereiken en wat is de ligging van de ruimte(lichtinval).
Wit is een perfecte kleur voor je raamkozijnen, het weerkaatst namelijk als geen ander het licht dus zorgt voor een mooiere lichtinval.

Zo zijn er bijvoorbeeld “witten”met een blauwige schijn, een roze gloed, een gelige tint, beige schijn etc. Opletten geblazen dus want anders pakt het heel anders uit dan je bedoeling is en dat zou zonde van je tijd, geld en moeite zijn. Bij twijfel? Laat je adviseren! Wit is niet zomaar wit!

  houten eettafel met witte eamesstoelen       witte keuken met houten stoelen

wit interieur met grijs

wit interieur met pastels

zwarte trap       wit zwart naturel

Diverse interieurs in wit, dat wit je ruimte groter laat lijken door de lichtweerkaatsing ....dát wisten jullie natuurlijk al ;)

* alle foto's hebben we gevonden op Pinterest, waar diverse bronnen hun foto's delen

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder