27-06-2017

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Natuurlijk, een spiegel heb je waarschijnlijk in eerste instantie in huis als gebruiksvoorwerp. Zit je jasje goed, je dasje goed, staat je haar niet alle kanten op? Klaar om te gaan. Toch kun je een spiegel op meer manieren gebruiken, ter decoratie maar ook om je interieur er voordeliger uit te laten zien. Als je een spiegel op de juiste plek ophangt kan hij echt een verschil maken en een verfraaiing voor je interieur zijn.

 

 Spiegeltje spiegeltje aan de wand

 

Voordelen van spiegels in je interieur

Het is leuk om diverse modellen spiegels te verzamelen en er een collage van te maken, dat staat erg decoratief. Zeker als je op zoek gaat naar mooie oude/vintage/brocante modellen kan dat een mooie verzameling worden. Toch zijn er ook functionele voordelen van spiegels in je interieur.

 

- Laat de ruimte groter lijken

Als je bijvoorbeeld een vrij kleine woonkamer hebt, dan is het een tip om een grote spiegel aan de muur te hangen. De spiegel reflecteert dan een groot deel van je woonkamer die daardoor een stuk groter lijkt.
Je kunt ook een spiegelcollage maken die van plafond tot vloer gaat. Hierdoor lijkt het alsof er nog een ruimte achter je woonkamer zit. Optisch bedrog maar het werkt!

Een spiegel kan het idee van een extra raam wekken en een ‘raam’ betekent ruimte.

 

- Reflecteer het licht

Kijk hoe het licht je kamer binnenkomt en hang dan een spiegel zo op dat dat licht in de spiegel reflecteert. Tegenover een raam bijvoorbeeld. Het reflecterende licht laat je kamer lichter lijken.

 

- Decoreer een ‘moeilijke’muur

Te smal voor iets groots, te breed voor iets klein, gewoon een saai en kaal stukje muur waar je zo snel geen plan voor weet. Als je een kaste hebt dat precies tegen dat ene muurtje past kun je daarboven een mooie spiegel hangen. Kies gerust voor een opvallend exemplaar, een bijzondere spiegel is ook meteen een stukje ‘kunst’ aan je muur. Misschien vind je het juiste model of de juiste kleur niet meteen, laat het muurtje vrij en bezoek wat leuke rommelmarkten (misschien wel op je vakantieadres). Wie weet vind je daar dat ene bijzondere exemplaar!

 

Foto via: RTL Woonmagazine

Mooie tuin aanleggen met grind

Een weelderige tuin of juist een tuin met strakke lijnen? Een cottagetuin of een moderne tuin met geometrische vlakken? Elke tuin kun je helemaal naar eigen smaak inrichten, het kan écht een verlengstuk van je huis worden als je ‘m durft in te delen zoals jij dat wilt. Het is natuurlijk...

Lees verder

Woontrend: ronde spiegels met leren...

Je ziet de ronde spiegel voorzien van leren riem steeds vaker in de huishoudens terugkomen. In de woonkamer, de hal, in de slaapkamer of op het toilet; de ronde spiegel met leren riem is terug van weggeweest. Je creëert met deze spiegel een stoere setting en de leren riem maakt het helemaal af....

Lees verder

5 tips bij het kopen van verlichtin...

Verlichting speelt een grote rol in de sfeerbepaling van onze woning. De gekozen verlichting kan de sfeer namelijk ten goede komen, maar ook teniet doen. Laten we ook niet vergeten dat iedere soort lamp zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. Om er zeker van te zijn dat je de goede keuze maakt houdt j...

Lees verder

De voordelen van zonneschermdoeken

Misschien heb je er al eens van gehoord: zonneschermdoeken. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en kunnen op heel veel manieren worden gebruikt. Zo zijn er allerlei typen zonweringen die zonneschermdoeken hebben. Maar ook een losse schaduwdoek is van hetzelfde materiaal gemaakt en veel par...

Lees verder