27-06-2017

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Natuurlijk, een spiegel heb je waarschijnlijk in eerste instantie in huis als gebruiksvoorwerp. Zit je jasje goed, je dasje goed, staat je haar niet alle kanten op? Klaar om te gaan. Toch kun je een spiegel op meer manieren gebruiken, ter decoratie maar ook om je interieur er voordeliger uit te laten zien. Als je een spiegel op de juiste plek ophangt kan hij echt een verschil maken en een verfraaiing voor je interieur zijn.

 

 Spiegeltje spiegeltje aan de wand

 

Voordelen van spiegels in je interieur

Het is leuk om diverse modellen spiegels te verzamelen en er een collage van te maken, dat staat erg decoratief. Zeker als je op zoek gaat naar mooie oude/vintage/brocante modellen kan dat een mooie verzameling worden. Toch zijn er ook functionele voordelen van spiegels in je interieur.

 

- Laat de ruimte groter lijken

Als je bijvoorbeeld een vrij kleine woonkamer hebt, dan is het een tip om een grote spiegel aan de muur te hangen. De spiegel reflecteert dan een groot deel van je woonkamer die daardoor een stuk groter lijkt.
Je kunt ook een spiegelcollage maken die van plafond tot vloer gaat. Hierdoor lijkt het alsof er nog een ruimte achter je woonkamer zit. Optisch bedrog maar het werkt!

Een spiegel kan het idee van een extra raam wekken en een ‘raam’ betekent ruimte.

 

- Reflecteer het licht

Kijk hoe het licht je kamer binnenkomt en hang dan een spiegel zo op dat dat licht in de spiegel reflecteert. Tegenover een raam bijvoorbeeld. Het reflecterende licht laat je kamer lichter lijken.

 

- Decoreer een ‘moeilijke’muur

Te smal voor iets groots, te breed voor iets klein, gewoon een saai en kaal stukje muur waar je zo snel geen plan voor weet. Als je een kaste hebt dat precies tegen dat ene muurtje past kun je daarboven een mooie spiegel hangen. Kies gerust voor een opvallend exemplaar, een bijzondere spiegel is ook meteen een stukje ‘kunst’ aan je muur. Misschien vind je het juiste model of de juiste kleur niet meteen, laat het muurtje vrij en bezoek wat leuke rommelmarkten (misschien wel op je vakantieadres). Wie weet vind je daar dat ene bijzondere exemplaar!

 

Foto via: RTL Woonmagazine

Hoe creŽer ik de perfecte moderne k...

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven al...

Lees verder

CreŽer je eigen Ďhome Officeí in de...

Steeds meer mensen kiezen ervoor een thuiswerkplek in te richten in de woonkamer. Een voordeel hiervan is dat je tijdens het werken nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de strenge wintermaanden. Let wel op, zo’n home office heeft ...

Lees verder

Badkamerkraan kiezen? Dit moet je w...

De badkamer, toilet en keuken zijn niet af zonder kraan. De kraan is een onmisbaar product. De laatste jaren is het assortiment badkamerkranen enorm gegroeid en tegenwoordig zijn er kranen in alle soorten, maten, kleuren te koop. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste kraan voor...

Lees verder

By-Boo meubelen

Bent u al bekend met By-Boo meubelen? Nog niet? Dan raadt Verouden Wonen u een eerste kennismaking zeker aan. Als u het merk wel kent, dan bent u vast al bekend met de vintage, industriële en trendy woonartikelen en accessoires. In het assortiment van de By-Boo meubelen is er van alles te vinde...

Lees verder