27-06-2017

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Natuurlijk, een spiegel heb je waarschijnlijk in eerste instantie in huis als gebruiksvoorwerp. Zit je jasje goed, je dasje goed, staat je haar niet alle kanten op? Klaar om te gaan. Toch kun je een spiegel op meer manieren gebruiken, ter decoratie maar ook om je interieur er voordeliger uit te laten zien. Als je een spiegel op de juiste plek ophangt kan hij echt een verschil maken en een verfraaiing voor je interieur zijn.

 

 Spiegeltje spiegeltje aan de wand

 

Voordelen van spiegels in je interieur

Het is leuk om diverse modellen spiegels te verzamelen en er een collage van te maken, dat staat erg decoratief. Zeker als je op zoek gaat naar mooie oude/vintage/brocante modellen kan dat een mooie verzameling worden. Toch zijn er ook functionele voordelen van spiegels in je interieur.

 

- Laat de ruimte groter lijken

Als je bijvoorbeeld een vrij kleine woonkamer hebt, dan is het een tip om een grote spiegel aan de muur te hangen. De spiegel reflecteert dan een groot deel van je woonkamer die daardoor een stuk groter lijkt.
Je kunt ook een spiegelcollage maken die van plafond tot vloer gaat. Hierdoor lijkt het alsof er nog een ruimte achter je woonkamer zit. Optisch bedrog maar het werkt!

Een spiegel kan het idee van een extra raam wekken en een ‘raam’ betekent ruimte.

 

- Reflecteer het licht

Kijk hoe het licht je kamer binnenkomt en hang dan een spiegel zo op dat dat licht in de spiegel reflecteert. Tegenover een raam bijvoorbeeld. Het reflecterende licht laat je kamer lichter lijken.

 

- Decoreer een ‘moeilijke’muur

Te smal voor iets groots, te breed voor iets klein, gewoon een saai en kaal stukje muur waar je zo snel geen plan voor weet. Als je een kaste hebt dat precies tegen dat ene muurtje past kun je daarboven een mooie spiegel hangen. Kies gerust voor een opvallend exemplaar, een bijzondere spiegel is ook meteen een stukje ‘kunst’ aan je muur. Misschien vind je het juiste model of de juiste kleur niet meteen, laat het muurtje vrij en bezoek wat leuke rommelmarkten (misschien wel op je vakantieadres). Wie weet vind je daar dat ene bijzondere exemplaar!

 

Foto via: RTL Woonmagazine

Rock that wall unieke wanddecorat...

Vertel eens, hoeveel foto’s heb je tijdens je zomervakantie gemaakt? Of ben je misschien een fervent Instagrammer en puilt je telefoon uit van alle toffe kiekjes die je daarop hebt bewaard? Superleuk om zo nu en dan te scrollen en alles nog eens terug te zien maar waarom ga je er niet wat leuk...

Lees verder

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Na de crises die grote invloed hadden op de huizenmarkt zijn het aantal verhuizingen de afgelopen jaren weer sterk toegenomen. In 2016 verhuisden bijna 1,8 miljoen mensen, het hoogst genoteerde aantal van de afgelopen vier decennia. De stijging heeft dit jaar ook nog doorgezet, aangezien in het eers...

Lees verder

5 tips bij het inrichten van een zo...

De zolderkamer is vaak een kamer die over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting van een huis. Maar na een tijd komen mensen er toch achter dat je deze kamer kan benutten voor veel mooiere dingen dan gewoon maar een zolderkamer. Denk aan het creëren  van een extra slaapkamer, werkrui...

Lees verder

Gezellige ramen, hoe richt je ze in...

Wij als Nederlanders staan erom bekend dat we onze vensterbanken graag leuk decoreren. Daar waar in veel ons omringende landen vaak gekozen wordt voor de traditionele ‘set-styling’ (twee van elk) durven wij gerust out of the box te denken en gebruiken we onze vensterbanken creatief. Zeke...

Lees verder