27-06-2017

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Natuurlijk, een spiegel heb je waarschijnlijk in eerste instantie in huis als gebruiksvoorwerp. Zit je jasje goed, je dasje goed, staat je haar niet alle kanten op? Klaar om te gaan. Toch kun je een spiegel op meer manieren gebruiken, ter decoratie maar ook om je interieur er voordeliger uit te laten zien. Als je een spiegel op de juiste plek ophangt kan hij echt een verschil maken en een verfraaiing voor je interieur zijn.

 

 Spiegeltje spiegeltje aan de wand

 

Voordelen van spiegels in je interieur

Het is leuk om diverse modellen spiegels te verzamelen en er een collage van te maken, dat staat erg decoratief. Zeker als je op zoek gaat naar mooie oude/vintage/brocante modellen kan dat een mooie verzameling worden. Toch zijn er ook functionele voordelen van spiegels in je interieur.

 

- Laat de ruimte groter lijken

Als je bijvoorbeeld een vrij kleine woonkamer hebt, dan is het een tip om een grote spiegel aan de muur te hangen. De spiegel reflecteert dan een groot deel van je woonkamer die daardoor een stuk groter lijkt.
Je kunt ook een spiegelcollage maken die van plafond tot vloer gaat. Hierdoor lijkt het alsof er nog een ruimte achter je woonkamer zit. Optisch bedrog maar het werkt!

Een spiegel kan het idee van een extra raam wekken en een ‘raam’ betekent ruimte.

 

- Reflecteer het licht

Kijk hoe het licht je kamer binnenkomt en hang dan een spiegel zo op dat dat licht in de spiegel reflecteert. Tegenover een raam bijvoorbeeld. Het reflecterende licht laat je kamer lichter lijken.

 

- Decoreer een ‘moeilijke’muur

Te smal voor iets groots, te breed voor iets klein, gewoon een saai en kaal stukje muur waar je zo snel geen plan voor weet. Als je een kaste hebt dat precies tegen dat ene muurtje past kun je daarboven een mooie spiegel hangen. Kies gerust voor een opvallend exemplaar, een bijzondere spiegel is ook meteen een stukje ‘kunst’ aan je muur. Misschien vind je het juiste model of de juiste kleur niet meteen, laat het muurtje vrij en bezoek wat leuke rommelmarkten (misschien wel op je vakantieadres). Wie weet vind je daar dat ene bijzondere exemplaar!

 

Foto via: RTL Woonmagazine

Populaire interieurstijlen, welke p...

Hoe woon jij? Wat is jouw interieurstijl? Kun je jouw interieur onder één noemer schuiven of heb je een mix van diverse stijlen? Als het over wonen gaat, gaat het over smaak en daar valt natuurlijk nooit over te twisten. Niet iedereen vindt het belangrijk om met de laatste woontrends ...

Lees verder

Een hard of een zacht matras, wat i...

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te ...

Lees verder

Duurzaam wonen

Sta je er weleens bij stil, vaker dan alleen bij het ontvangen van de afrekening, hoeveel gas je gebruikt? We geven een slinger aan de kraan en verwachten per direct warm water om te douchen. We schakelen de thermostaat aan en hopen binnen no time ons te kunnen warmen aan de radiator. Dat vinden we ...

Lees verder

Dat allerlaatste klusje...plinten k...

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da&r...

Lees verder