27-06-2017

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Natuurlijk, een spiegel heb je waarschijnlijk in eerste instantie in huis als gebruiksvoorwerp. Zit je jasje goed, je dasje goed, staat je haar niet alle kanten op? Klaar om te gaan. Toch kun je een spiegel op meer manieren gebruiken, ter decoratie maar ook om je interieur er voordeliger uit te laten zien. Als je een spiegel op de juiste plek ophangt kan hij echt een verschil maken en een verfraaiing voor je interieur zijn.

 

 Spiegeltje spiegeltje aan de wand

 

Voordelen van spiegels in je interieur

Het is leuk om diverse modellen spiegels te verzamelen en er een collage van te maken, dat staat erg decoratief. Zeker als je op zoek gaat naar mooie oude/vintage/brocante modellen kan dat een mooie verzameling worden. Toch zijn er ook functionele voordelen van spiegels in je interieur.

 

- Laat de ruimte groter lijken

Als je bijvoorbeeld een vrij kleine woonkamer hebt, dan is het een tip om een grote spiegel aan de muur te hangen. De spiegel reflecteert dan een groot deel van je woonkamer die daardoor een stuk groter lijkt.
Je kunt ook een spiegelcollage maken die van plafond tot vloer gaat. Hierdoor lijkt het alsof er nog een ruimte achter je woonkamer zit. Optisch bedrog maar het werkt!

Een spiegel kan het idee van een extra raam wekken en een ‘raam’ betekent ruimte.

 

- Reflecteer het licht

Kijk hoe het licht je kamer binnenkomt en hang dan een spiegel zo op dat dat licht in de spiegel reflecteert. Tegenover een raam bijvoorbeeld. Het reflecterende licht laat je kamer lichter lijken.

 

- Decoreer een ‘moeilijke’muur

Te smal voor iets groots, te breed voor iets klein, gewoon een saai en kaal stukje muur waar je zo snel geen plan voor weet. Als je een kaste hebt dat precies tegen dat ene muurtje past kun je daarboven een mooie spiegel hangen. Kies gerust voor een opvallend exemplaar, een bijzondere spiegel is ook meteen een stukje ‘kunst’ aan je muur. Misschien vind je het juiste model of de juiste kleur niet meteen, laat het muurtje vrij en bezoek wat leuke rommelmarkten (misschien wel op je vakantieadres). Wie weet vind je daar dat ene bijzondere exemplaar!

 

Foto via: RTL Woonmagazine

Waarom zou je kunstgras laten legge...

Leuk hoor, het najaar. Lekker ruig weer, en een tuin die flink wat te verduren krijgt. De bomen en struiken worden kaal, er komt een moslaag op je bestrating en je gazon heeft een zware tijd voor al dat water, de vorst en de sneeuw. Natuurlijk kun je daar niks tegen doen, de winter is wat het is en ...

Lees verder

Warm winters wonen

Ben je nog niet helemaal gewend aan het feit dat het herfst is? (Met de warmste 16e oktober ever is dat best lastig voor te stellen) Dan wil je misschien nog helemaal niet aan de winter denken! Toch komt ook dat seizoen eraan, winter... koud buiten, gezellig en warm binnen. Comfort en huiselijkheid ...

Lees verder

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder