25-05-2020

Thuis plezier

We blijven dit jaar thuis. Geen reizen naar het buitenland, maar gezellig met het gezin in de eigen tuin. De enige plek waar je in alle vrijheid kunt bewegen. Dit geldt met name voor de kinderen. Die hebben een speelplek nodig die bovendien kindvriendelijk is.

 

Thuis plezierSpeelplek

Een veilige speelplek betekent dat de ouders rustig in de tuin kunnen zitten. Kinderen willen bewegen en dat is ook goed. Rennen, klimmen, zwemmen. Om blessures te voorkomen is een zachte ondergrond aan te bevelen. Dit kan een gazon zijn, houtsnippers of enkele rubberen tegels rondom een speelrek. Valpartijen worden dan een stuk minder pijnlijk.

Schaduw

De zomers in Nederland worden een stuk warmer. Spelende kinderen verbranden snel en dat is schadelijk. Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga met ze onder een overkapping zitten.

Zwembad

Een kinderzwembad is een leuke manier om de kinderen te vermaken. Daarbij zorgt het voor een verkoeling op een warme zomerdag.Kinderzwembadjes bestaan in opblaasbare variant, maar ook van hard plastic. Op minder zonnige dagen verander je het zwembad in een ballenbak. Ballen zijn hartstikke betaalbaar en houden kinderen de hele middag zoet.

Planten

Let ook op het groen in de tuin. Bepaalde planten in de tuin kunnen giftig zijn of kunnen een irriterende werking veroorzaken bij huidcontact. Bekende giftige planten zijn:
blauwe monnikskap, blauwe regen, doornappel, gevlekte aronskelk, goudenregen, herfsttijloos, kardinaalsmuts, lelietje-van-dalen, oleander, buxus, papaver, peperboompje, taxus. Tuinplanten met een irriterende werking bij huidcontact: anemoonsoorten, selderij, gevlekte aronskelk, sleutelbloemsoorten en boterbloemsoorten.

Trampoline

Omhoog en omlaag. Zo hoog springen als maar kan. Voor de kinderen is het een belevenis. Een trampoline betekent speelplezier. Voor de veiligheid kun je denken aan een net om de trampoline heen. Een inground en een groundlevel trampoline zijn veiliger dan een trampoline op poten. Een lage opstap is één van de redenen waarom een inground trampoline veiliger is dan een trampoline op poten.
 
Een houten loungeset kopen kan gemakkelijk online. Daar hoef je de deur niet voor uit. Kies je voor hardhout let dan op het FSC keurmerk.

Lichtbronnen

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk lichtbronnen zijn. Naast de lamp bepaalt een lichtbron grotendeels de sfeer. Wij hebben een aantal tips voor je uitgeschreven die van belang zijn bij de keuze uit lichtbronnen.    Waarom een juiste lichtbron belangrijk is? Dan kun je nog een mooie hang...

Lees verder

Nooit meer tuinonderhoud

Een gazon dat er het hele jaar prachtig groen uitziet, bijna geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook erg duurzaam is? Er zijn vele voordelen van kunstgras wat haast niet te onderscheiden is van natuurgras.     Investering De aanleg van een kunstgazon is een investering voor ...

Lees verder

Dit zijn de badkamertrends van 2020

Benieuwd naar de grootste badkamertrends van 2020? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel bespreken we een aantal opvallende trends die je dit jaar zonder twijfel terug ziet komen. Sommige stijlen en materialen kwamen vorig jaar al om de hoek kijken, maar er zijn ook genoeg nieuwe en verr...

Lees verder

Inspiratie voor een moderne slaapka...

Wil je graag een moderne look in je slaapkamer? Dat kan zeker! Sterker nog: het is alleen maar goed om met de tijd mee te gaan in je interieur. Maar hoe pak je de styling van de moderne slaapkamer op de juiste manier aan? In deze blog geven we handige tips!     Een strakke look met ho...

Lees verder