25-05-2020

Thuis plezier

We blijven dit jaar thuis. Geen reizen naar het buitenland, maar gezellig met het gezin in de eigen tuin. De enige plek waar je in alle vrijheid kunt bewegen. Dit geldt met name voor de kinderen. Die hebben een speelplek nodig die bovendien kindvriendelijk is.

 

Thuis plezierSpeelplek

Een veilige speelplek betekent dat de ouders rustig in de tuin kunnen zitten. Kinderen willen bewegen en dat is ook goed. Rennen, klimmen, zwemmen. Om blessures te voorkomen is een zachte ondergrond aan te bevelen. Dit kan een gazon zijn, houtsnippers of enkele rubberen tegels rondom een speelrek. Valpartijen worden dan een stuk minder pijnlijk.

Schaduw

De zomers in Nederland worden een stuk warmer. Spelende kinderen verbranden snel en dat is schadelijk. Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga met ze onder een overkapping zitten.

Zwembad

Een kinderzwembad is een leuke manier om de kinderen te vermaken. Daarbij zorgt het voor een verkoeling op een warme zomerdag.Kinderzwembadjes bestaan in opblaasbare variant, maar ook van hard plastic. Op minder zonnige dagen verander je het zwembad in een ballenbak. Ballen zijn hartstikke betaalbaar en houden kinderen de hele middag zoet.

Planten

Let ook op het groen in de tuin. Bepaalde planten in de tuin kunnen giftig zijn of kunnen een irriterende werking veroorzaken bij huidcontact. Bekende giftige planten zijn:
blauwe monnikskap, blauwe regen, doornappel, gevlekte aronskelk, goudenregen, herfsttijloos, kardinaalsmuts, lelietje-van-dalen, oleander, buxus, papaver, peperboompje, taxus. Tuinplanten met een irriterende werking bij huidcontact: anemoonsoorten, selderij, gevlekte aronskelk, sleutelbloemsoorten en boterbloemsoorten.

Trampoline

Omhoog en omlaag. Zo hoog springen als maar kan. Voor de kinderen is het een belevenis. Een trampoline betekent speelplezier. Voor de veiligheid kun je denken aan een net om de trampoline heen. Een inground en een groundlevel trampoline zijn veiliger dan een trampoline op poten. Een lage opstap is één van de redenen waarom een inground trampoline veiliger is dan een trampoline op poten.
 
Een houten loungeset kopen kan gemakkelijk online. Daar hoef je de deur niet voor uit. Kies je voor hardhout let dan op het FSC keurmerk.

Waarom zou je kiezen voor een aanbo...

Is je huis net wat te klein? Heb je het idee dat je meer uit je woning kunt halen? Denk dan aan een aanbouw of uitbouw! Er zitten grote voordelen aan deze verbouwing aan je huis – en die zetten we graag voor je op een rijtje: lees gauw verder!     Wat is een aanbouw of een uitbo...

Lees verder

6 dingen die je moet weten over rol...

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. Je ziet ze terug in veel interieurs. Ze zijn namelijk beschikbaar in veel verschillende kleuren en stoffen. Zo is er altijd een rolgordijn dat binnen jouw interieur past. In deze blog worden 6 dingen behandeld die je moet weten over rolgordijne...

Lees verder

5 tips zo style je een bar cart!

Een bar cart tovert een lege hoek in je woonkamer om tot een fancy onderdeel van je interieur. Dankzij de cocktail cultuur is dit een échte musthave geworden. Maar een stijlvolle bar cart vraagt iets meer aandacht dan simpelweg een karretje tegen de muur plaatsen en te vullen met flessen. Wij...

Lees verder

Hoe kies je de geschikte jaloezieen...

Als nu nieuwe raambekleding moet kiezen is de kans groot dat je je alleen focust op de situatie nu. Vergeet niet dat seizoenen wisselen en dat de duisternis van nu eens weer plaats gaat maken voor felle zon in de lente en zomer. Natuurlijk is het heerlijk lekker veel licht naar binnen te laten strom...

Lees verder