25-05-2020

Thuis plezier

We blijven dit jaar thuis. Geen reizen naar het buitenland, maar gezellig met het gezin in de eigen tuin. De enige plek waar je in alle vrijheid kunt bewegen. Dit geldt met name voor de kinderen. Die hebben een speelplek nodig die bovendien kindvriendelijk is.

 

Thuis plezierSpeelplek

Een veilige speelplek betekent dat de ouders rustig in de tuin kunnen zitten. Kinderen willen bewegen en dat is ook goed. Rennen, klimmen, zwemmen. Om blessures te voorkomen is een zachte ondergrond aan te bevelen. Dit kan een gazon zijn, houtsnippers of enkele rubberen tegels rondom een speelrek. Valpartijen worden dan een stuk minder pijnlijk.

Schaduw

De zomers in Nederland worden een stuk warmer. Spelende kinderen verbranden snel en dat is schadelijk. Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga met ze onder een overkapping zitten.

Zwembad

Een kinderzwembad is een leuke manier om de kinderen te vermaken. Daarbij zorgt het voor een verkoeling op een warme zomerdag.Kinderzwembadjes bestaan in opblaasbare variant, maar ook van hard plastic. Op minder zonnige dagen verander je het zwembad in een ballenbak. Ballen zijn hartstikke betaalbaar en houden kinderen de hele middag zoet.

Planten

Let ook op het groen in de tuin. Bepaalde planten in de tuin kunnen giftig zijn of kunnen een irriterende werking veroorzaken bij huidcontact. Bekende giftige planten zijn:
blauwe monnikskap, blauwe regen, doornappel, gevlekte aronskelk, goudenregen, herfsttijloos, kardinaalsmuts, lelietje-van-dalen, oleander, buxus, papaver, peperboompje, taxus. Tuinplanten met een irriterende werking bij huidcontact: anemoonsoorten, selderij, gevlekte aronskelk, sleutelbloemsoorten en boterbloemsoorten.

Trampoline

Omhoog en omlaag. Zo hoog springen als maar kan. Voor de kinderen is het een belevenis. Een trampoline betekent speelplezier. Voor de veiligheid kun je denken aan een net om de trampoline heen. Een inground en een groundlevel trampoline zijn veiliger dan een trampoline op poten. Een lage opstap is één van de redenen waarom een inground trampoline veiliger is dan een trampoline op poten.
 
Een houten loungeset kopen kan gemakkelijk online. Daar hoef je de deur niet voor uit. Kies je voor hardhout let dan op het FSC keurmerk.

4 handige tips voor een mooi interi...

Ga je binnenkort in een nieuw pand trekken, maar heb je geen idee hoe je deze gaat inrichten? Dit is een vraag die bij meerdere mensen speelt die gaan verhuizen. Of je nu samen met iemand gaat wonen of alleen; je wilt een fijn huis dat voelt als thuis. Dit begint vaak met de juiste inrichting. Met d...

Lees verder

4 tips om wespen uit jouw buurt te ...

  Heb je iedere zomer weer last van wespen als je in de tuin geniet van het mooie weer? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Mogelijk ga je de wespen te lijf met een vliegenmepper. Dit kan, maar hier wordt het ongedierte agressief van. In dat geval kun je gestoken worden. Daa...

Lees verder

Tips voor een warme sfeer in de woo...

Wil je de woonkamer graag wat extra warmte en gezelligheid meegeven, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Maak je geen zorgen – met dit artikel helpen we je graag een handje. We hebben 6 praktische tips op een rij gezet die je eenvoudig kunt toepassen. Natuurlijk niet alleen in de woon...

Lees verder

De belangrijkste kantoor elementen ...

Het hebben van een kantoor is voor veel ondernemingen een uitkomst. In het kantoor kunnen alle medewerkers van het kantoor op een rustige en gefocuste manier werken. Om het kantoor optimaal te laten functioneren dient het kantoor gevuld te zijn met verschillende kantoor elementen. In deze blog verte...

Lees verder