25-05-2020

Thuis plezier

We blijven dit jaar thuis. Geen reizen naar het buitenland, maar gezellig met het gezin in de eigen tuin. De enige plek waar je in alle vrijheid kunt bewegen. Dit geldt met name voor de kinderen. Die hebben een speelplek nodig die bovendien kindvriendelijk is.

 

Thuis plezierSpeelplek

Een veilige speelplek betekent dat de ouders rustig in de tuin kunnen zitten. Kinderen willen bewegen en dat is ook goed. Rennen, klimmen, zwemmen. Om blessures te voorkomen is een zachte ondergrond aan te bevelen. Dit kan een gazon zijn, houtsnippers of enkele rubberen tegels rondom een speelrek. Valpartijen worden dan een stuk minder pijnlijk.

Schaduw

De zomers in Nederland worden een stuk warmer. Spelende kinderen verbranden snel en dat is schadelijk. Kinderen kunnen, vooral in de zomer, niet te lang in de zon blijven. Ze verbranden een stuk sneller dan volwassenen. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Hang dus een schaduwdoek op, zet een parasol neer of ga met ze onder een overkapping zitten.

Zwembad

Een kinderzwembad is een leuke manier om de kinderen te vermaken. Daarbij zorgt het voor een verkoeling op een warme zomerdag.Kinderzwembadjes bestaan in opblaasbare variant, maar ook van hard plastic. Op minder zonnige dagen verander je het zwembad in een ballenbak. Ballen zijn hartstikke betaalbaar en houden kinderen de hele middag zoet.

Planten

Let ook op het groen in de tuin. Bepaalde planten in de tuin kunnen giftig zijn of kunnen een irriterende werking veroorzaken bij huidcontact. Bekende giftige planten zijn:
blauwe monnikskap, blauwe regen, doornappel, gevlekte aronskelk, goudenregen, herfsttijloos, kardinaalsmuts, lelietje-van-dalen, oleander, buxus, papaver, peperboompje, taxus. Tuinplanten met een irriterende werking bij huidcontact: anemoonsoorten, selderij, gevlekte aronskelk, sleutelbloemsoorten en boterbloemsoorten.

Trampoline

Omhoog en omlaag. Zo hoog springen als maar kan. Voor de kinderen is het een belevenis. Een trampoline betekent speelplezier. Voor de veiligheid kun je denken aan een net om de trampoline heen. Een inground en een groundlevel trampoline zijn veiliger dan een trampoline op poten. Een lage opstap is één van de redenen waarom een inground trampoline veiliger is dan een trampoline op poten.
 
Een houten loungeset kopen kan gemakkelijk online. Daar hoef je de deur niet voor uit. Kies je voor hardhout let dan op het FSC keurmerk.

Tips voor het kiezen van het perfec...

Een nieuwe laminaatvloer uitkiezen is een belangrijke beslissing. Laminaat gaat lang mee, dus u moet echt voor 100% achter uw keuze staan. Nu, en over een aantal jaar. Met deze tips gaat dat zeker lukken!     De voordelen van laminaat Laminaatvloeren hebben in de afgelopen jaren enor...

Lees verder

Hoe zorg je voor meer licht in het ...

Licht is heel belangrijk in een woning. Vanuit een praktisch oogpunt, maar net zo goed om voor meer sfeer in je interieur te zorgen. In de ene woning is er meer licht aanwezig dan in de andere woning. Gelukkig heb je hier zelf ook invloed op: ontdek hoe dat zit met onze tips!     Glaz...

Lees verder

Slaapkamer verbouwen van kleerkast ...

Is je slaapkamer aan een verbouwing toe en wil je deze veelgebruikte ruimte een nieuwe look geven? Dan is het natuurlijk verstandig om eerst even goed na te denken over wat je wilt, en hoe je dit wilt doen. We hebben dan ook vast wat inspiratie voor je verzameld!     1. Begin bij de b...

Lees verder

Praktische en stijlvolle shutters v...

De shutter is één van de meest populaire en stijlvolle vormen van raamdecoratie. Houten shutters zorgen voor een warme uitstraling (ideaal voor de landelijke interieurstijl), terwijl strakke, zwarte shutters weer voor een modern en luxe gevoel zorgen (perfect voor de liefhebbers van ee...

Lees verder