14-02-2019

Tijd voor een nieuwe badkamer: 5 overwegingen

Besluit je uit je het nieuwe jaar te beginnen met een renovatie binnenshuis en is het tijd voor een nieuwe badkamer? Dan is het vast en zeker een enthousiasmerend project; maar ook een project waar best een aantal vragen bij komen kijken. En het is natuurlijk erg verstandig om deze zaken in overweging te nemen voordat je aan de daadwerkelijke verbouwing begint. Om je wat op weg te werken hebben we de meest voorkomende overwegingen vast voor je op een rijtje gezet.

 

Tijd voor een nieuwe badkamer: 5 overwegingen

 

1. Hoe ga je de renovatie financieren?

Je begint natuurlijk niet over een renovatie na te denken voordat je er daadwerkelijk het geld voor hebt. Misschien heb je nog een bedrag openstaan van je nieuwe hypotheek wat je voor deze renovatie kunt gebruiken, of misschien heb je maanden gespaard om eindelijk aan de slag te kunnen. Besluit je te lenen? Neem dan even de tijd om mogelijkheden tot geld lenen vergelijken. Er zijn voldoende organisaties (kijk bijvoorbeeld eens bij Geld.nl) die je online alle mogelijkheden geven om te kijken waar je jouw financiering vandaan kunt halen.

 

2. Welk budget houd je aan?

Doe vooraf voldoende onderzoek en zorg dat je een duidelijk plan van aanpak hebt en weet welke materialen je wilt gaan gebruiken. Op basis van dit onderzoek kun je een voorlopige kostenprognose maken, en hier een budget op vaststellen. Zorg voor voldoende speling in je budget, maar bewaak de grenzen goed. Je budget geeft je namelijk leidraad voor de hele verbouwing en maakt het maken van bepaalde keuzes een stuk makkelijker.

 

3. Zelf doen of uitbesteden?

Vervolgens kom je natuurlijk ook voor de keuze te staan of je de verbouwing uit wilt besteden, of zelf aan wilt pakken. Beide mogelijkheden brengen natuurlijk hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Je kan er ook voor kiezen om het 50/50  te doen, en alleen professionals in te schakelen voor het werk waarvan je weet dat jij er niet voor geschoold bent: het leggen van nieuwe leidingen bijvoorbeeld.

 

4. Planning en tijdsbestek

Maak voordat de daadwerkelijke verbouwing begint een duidelijke planning en stel een tijdsbestek vast. Maak bij wijze van spreken een kalender waarop je bij iedere week een nieuwe taak of een nieuw onderdeel van de verbouwing oppakt. Op deze manier kun je jouw tijd en planning makkelijker beheren, en voorkom je vertragingen.

 

5. Interieurstijl en inrichting

Welke interieurstijl ga je hanteren? Een landelijk interieur vraagt natuurlijk om passende interieur tonen in de badkamer. Kijk ook naar de rest van de woning om later geen spijt te krijgen van de keuzes op interieur gebied. 

Upgrade de slaapkamer met moderne b...

  Verlichting in de slaapkamer is zowel functioneel als decoratief. Veel mensen denken wel aan de lampen op het nachtkastje en de algemene verlichting aan het plafond, maar bedverlichting wordt nog regelmatig vergeten. Dat is heel erg zonde! Verlichting onder het bed is namelijk een hele waa...

Lees verder

Een stijlvolle trap? Een snelle tra...

Voor velen een doorgangsruimte om van beneden naar boven en vice versa te gaan. Voor sommigen een uitdaging omdat de helft van alle treden altijd vol rommeltjes ligt die nog mee naar boven moeten. Je trap is onderdeel van je interieur en verdient meer liefde en aandacht! Als je oude trapbekleding ve...

Lees verder

Meer licht in je uitbouw: tips voor...

Het toevoegen van een uitbouw aan je woning is een geweldige manier om extra ruimte te creëren. Je kunt de woonkamer flink uitbreiden of een grote open keuken laten bouwen. Wel is het belangrijk om de lichtinval in de gaten te houden. Door een uitbouw kan er namelijk daglicht verloren gaan, waa...

Lees verder

Hoe kies je voor een makkelijk te o...

Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van een mooie tuin? Dat is gelukkig goed mogelijk. Als je maar goed nadenkt over de inrichting van de tuin. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je zo genieten van een levendige, groene tuin. Lees verder voor mooie tips.     Makkelijke planten ...

Lees verder