02-08-2017

Tips om je slaapkamer groter te laten lijken

Een grotere slaapkamer wil iedereen wel. Helaas is dat nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Soms moet je behelpen met een wat kleinere slaapkamer. Op zich probleem, als je dat handig aanpakt. Je hebt lang niet altijd een grote verbouwing of een verhuizing nodig om een grotere slaapkamer te krijgen. Met deze 5 praktische tips kun je je slaapkamer een stuk groter laten lijken!

 

Tips om je slaapkamer groter te laten lijken

 

Tip 1: Kleurstelling

Je kunt je kamer flink ruimer maken door te kiezen voor een lichte kleurstelling. Zo is het bijvoorbeeld heel praktisch om alle wanden wit te maken. Vind je dat te saai, dan kies je voor een combinatie van wit met een lichte pastelkleur. Denk ook aan de vloer: vloerbedekking maakt de ruimte kleiner dan een gladde vloer zoals laminaat. En ook hier geldt dat een lichte kleurstelling de slaapkamer groter doet lijken.

 

Tip 2: Raamdecoratie

Je zou het niet denken, maar gordijnen kunnen de slaapkamer een heel stuk kleiner maken dan hij eigenlijk is. Ze nemen ook vrij veel kostbare ruimte in beslag. Het is dan ook een stuk praktischer om te kiezen voor jaloezieën, VELUXshop.nl heeft een ruim aanbod jaloezieën die perfect op maat zijn van VELUX ramen. Deze raamdecoraties zijn beide strak en nemen weinig ruimte in. Jaloezieën zijn er tegenwoordig is heel veel varianten, waaronder prachtige houten en bamboe jaloezieën. Plissé gordijnen hebben een wat zachter uiterlijk en bestaan uit stevige doek die goed bestand is tegen vocht. Met beide raamdecoraties lijkt de slaapkamer meteen een heel stuk groter!

 

Tip 3: Hou de grond leeg

Optisch gezien is het vloeroppervlak het belangrijkste om te bepalen of iets een grote kamer is. Een grote kast die doorloopt tot de grond laat de kamer bijvoorbeeld veel kleiner lijken. Terwijl een even groot wandrek dat de vloer vrijlaat optisch gezien minder ruimte inneemt. Ditzelfde geldt voor je bed en nachtkastjes: kies liever geen boxspring en kies voor nachtkastjes op pootjes om te zorgen dat ze minder ruimte in lijken te nemen in de kamer.

 

Tip 4: Grote spiegels

Een spiegel geeft een weerkaatsing van de ruimte. Hang je dus op een handige plaats een grote spiegel, dan lijkt de kamer flink groter te worden. Zelfs als je weet dat het een spiegel is, maakt hij de kamer optisch een stuk groter dan hij eigenlijk is. Je kunt bijvoorbeeld een mooie vrijstaande passpiegel in een hoek van de kamer zetten. Anderen gaan voor een flinke wandspiegel of een kast met een spiegeldeur.

 

Tip 5: Ga praktisch om met ruimte 

In een kleine slaapkamer kun je niet zoveel spullen kwijt. Je moet dan ook praktisch omgaan met je ruimte. Zet bijvoorbeeld een paar grote, passende laden onder het bed om spullen op te bergen. Als je een kast neerzet, kun je het beste kiezen voor een model dat doorloopt tot het plafond zodat je de ruimte optimaal benut. Verder kun je de muren gebruiken om bijvoorbeeld boekenplanken op te hangen. Let wel op dat je het geheel rustig en neutraal houdt: teveel spullen zorgen voor onrust en maken de kamer weer kleiner. 

Een kleine slaapkamer is knus en gezellig. Er zijn eenvoudige en goedkope manieren om de slaapkamer groter te laten lijken zonder verbouwing. Het gaat vooral om het kiezen van de juiste kleuren en meubels in de slaapkamer. Met deze 5 praktische tips kun je je kleine slaapkamer gemakkelijk een stuk groter maken dan hij nu is!

HPL: voor een bureau op maat

Wie een bureau wil kopen, kan kiezen uit allerlei ontwerpen in tal van verschillende kleuren. Je koopt zo het bureau waarvan je al heel lang droomde. Behalve dan een bureaublad op maat. En laat juist dat een van de belangrijkste onderdelen van een functioneel bureau zijn.   Natuurlijk, ve...

Lees verder

Waarom een aankoopmakelaar inschake...

Veruit de meeste mensen kopen een woning zonder hulp van een aankoopmakelaar. Toch kan een aankoopmakelaar je een grote dienst bewijzen. Voor veel mensen is de aankoop van een huis iets dat ze slechts een aantal keer in hun keven doen, en er zijn er die graag deskundige hulp hierbij hebben. Zeker nu...

Lees verder

Hoe verzorg je je laminaatvloer het...

De wintertijd – dat is de tijd om bij elkaar op bezoek te gaan, te spelen en sporten in de sneeuw en van lange winterwandelingen met je hond. Naast al die gezelligheid betekent deze periode voor je laminaatvloer dat er vooral veel vocht, vuil en vlekken op de vloer terecht komen. En als je dan...

Lees verder

5x tuininspiratie - nu plannen make...

Einde van het jaar, de donkerste periode van het jaar, wie denkt er in hemelsnaam aan de tuin? Wil juist nu niet iedereen lekker binnen bij de kachel zitten, verborgen onder een dekentje, ver weg van alle wind en regen buiten? Het zal je verbazen hoeveel mensen er toch ook in de herfst en de winter ...

Lees verder