02-08-2017

Tips om je slaapkamer groter te laten lijken

Een grotere slaapkamer wil iedereen wel. Helaas is dat nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Soms moet je behelpen met een wat kleinere slaapkamer. Op zich probleem, als je dat handig aanpakt. Je hebt lang niet altijd een grote verbouwing of een verhuizing nodig om een grotere slaapkamer te krijgen. Met deze 5 praktische tips kun je je slaapkamer een stuk groter laten lijken!

 

Tips om je slaapkamer groter te laten lijken

 

Tip 1: Kleurstelling

Je kunt je kamer flink ruimer maken door te kiezen voor een lichte kleurstelling. Zo is het bijvoorbeeld heel praktisch om alle wanden wit te maken. Vind je dat te saai, dan kies je voor een combinatie van wit met een lichte pastelkleur. Denk ook aan de vloer: vloerbedekking maakt de ruimte kleiner dan een gladde vloer zoals laminaat. En ook hier geldt dat een lichte kleurstelling de slaapkamer groter doet lijken.

 

Tip 2: Raamdecoratie

Je zou het niet denken, maar gordijnen kunnen de slaapkamer een heel stuk kleiner maken dan hij eigenlijk is. Ze nemen ook vrij veel kostbare ruimte in beslag. Het is dan ook een stuk praktischer om te kiezen voor jaloezieën, VELUXshop.nl heeft een ruim aanbod jaloezieën die perfect op maat zijn van VELUX ramen. Deze raamdecoraties zijn beide strak en nemen weinig ruimte in. Jaloezieën zijn er tegenwoordig is heel veel varianten, waaronder prachtige houten en bamboe jaloezieën. Plissé gordijnen hebben een wat zachter uiterlijk en bestaan uit stevige doek die goed bestand is tegen vocht. Met beide raamdecoraties lijkt de slaapkamer meteen een heel stuk groter!

 

Tip 3: Hou de grond leeg

Optisch gezien is het vloeroppervlak het belangrijkste om te bepalen of iets een grote kamer is. Een grote kast die doorloopt tot de grond laat de kamer bijvoorbeeld veel kleiner lijken. Terwijl een even groot wandrek dat de vloer vrijlaat optisch gezien minder ruimte inneemt. Ditzelfde geldt voor je bed en nachtkastjes: kies liever geen boxspring en kies voor nachtkastjes op pootjes om te zorgen dat ze minder ruimte in lijken te nemen in de kamer.

 

Tip 4: Grote spiegels

Een spiegel geeft een weerkaatsing van de ruimte. Hang je dus op een handige plaats een grote spiegel, dan lijkt de kamer flink groter te worden. Zelfs als je weet dat het een spiegel is, maakt hij de kamer optisch een stuk groter dan hij eigenlijk is. Je kunt bijvoorbeeld een mooie vrijstaande passpiegel in een hoek van de kamer zetten. Anderen gaan voor een flinke wandspiegel of een kast met een spiegeldeur.

 

Tip 5: Ga praktisch om met ruimte 

In een kleine slaapkamer kun je niet zoveel spullen kwijt. Je moet dan ook praktisch omgaan met je ruimte. Zet bijvoorbeeld een paar grote, passende laden onder het bed om spullen op te bergen. Als je een kast neerzet, kun je het beste kiezen voor een model dat doorloopt tot het plafond zodat je de ruimte optimaal benut. Verder kun je de muren gebruiken om bijvoorbeeld boekenplanken op te hangen. Let wel op dat je het geheel rustig en neutraal houdt: teveel spullen zorgen voor onrust en maken de kamer weer kleiner. 

Een kleine slaapkamer is knus en gezellig. Er zijn eenvoudige en goedkope manieren om de slaapkamer groter te laten lijken zonder verbouwing. Het gaat vooral om het kiezen van de juiste kleuren en meubels in de slaapkamer. Met deze 5 praktische tips kun je je kleine slaapkamer gemakkelijk een stuk groter maken dan hij nu is!

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder

Sfeer in huis met paneeldeuren

Veel mensen dromen van dat jaren ’30 huis, of in elk geval van de sfeer van de woningen uit die tijd. Tegenwoordig worden er ook nieuwe huizen gebouwd in die charmante stijl van toen. Ook andere oudere panden zijn, net als die jaren 30 woningen, vaak nog voorzien van authentieke details die ee...

Lees verder

Koudere nachten? Fijne dekbedden zi...

Wakker worden van de koud? Dat wil je niet! het ultieme ‘thuisgevoel’ krijg je als je ’s avonds lekker in je eigen bed stapt en kunt genieten van een goede nachtrust. Een goede matras, fijn beddengoed en een frisse kamer zijn o.a. vereisten om goed én gezond te kunnen slapen...

Lees verder