02-08-2017

Tips om je slaapkamer groter te laten lijken

Een grotere slaapkamer wil iedereen wel. Helaas is dat nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Soms moet je behelpen met een wat kleinere slaapkamer. Op zich probleem, als je dat handig aanpakt. Je hebt lang niet altijd een grote verbouwing of een verhuizing nodig om een grotere slaapkamer te krijgen. Met deze 5 praktische tips kun je je slaapkamer een stuk groter laten lijken!

 

Tips om je slaapkamer groter te laten lijken

 

Tip 1: Kleurstelling

Je kunt je kamer flink ruimer maken door te kiezen voor een lichte kleurstelling. Zo is het bijvoorbeeld heel praktisch om alle wanden wit te maken. Vind je dat te saai, dan kies je voor een combinatie van wit met een lichte pastelkleur. Denk ook aan de vloer: vloerbedekking maakt de ruimte kleiner dan een gladde vloer zoals laminaat. En ook hier geldt dat een lichte kleurstelling de slaapkamer groter doet lijken.

 

Tip 2: Raamdecoratie

Je zou het niet denken, maar gordijnen kunnen de slaapkamer een heel stuk kleiner maken dan hij eigenlijk is. Ze nemen ook vrij veel kostbare ruimte in beslag. Het is dan ook een stuk praktischer om te kiezen voor jaloezieën, VELUXshop.nl heeft een ruim aanbod jaloezieën die perfect op maat zijn van VELUX ramen. Deze raamdecoraties zijn beide strak en nemen weinig ruimte in. Jaloezieën zijn er tegenwoordig is heel veel varianten, waaronder prachtige houten en bamboe jaloezieën. Plissé gordijnen hebben een wat zachter uiterlijk en bestaan uit stevige doek die goed bestand is tegen vocht. Met beide raamdecoraties lijkt de slaapkamer meteen een heel stuk groter!

 

Tip 3: Hou de grond leeg

Optisch gezien is het vloeroppervlak het belangrijkste om te bepalen of iets een grote kamer is. Een grote kast die doorloopt tot de grond laat de kamer bijvoorbeeld veel kleiner lijken. Terwijl een even groot wandrek dat de vloer vrijlaat optisch gezien minder ruimte inneemt. Ditzelfde geldt voor je bed en nachtkastjes: kies liever geen boxspring en kies voor nachtkastjes op pootjes om te zorgen dat ze minder ruimte in lijken te nemen in de kamer.

 

Tip 4: Grote spiegels

Een spiegel geeft een weerkaatsing van de ruimte. Hang je dus op een handige plaats een grote spiegel, dan lijkt de kamer flink groter te worden. Zelfs als je weet dat het een spiegel is, maakt hij de kamer optisch een stuk groter dan hij eigenlijk is. Je kunt bijvoorbeeld een mooie vrijstaande passpiegel in een hoek van de kamer zetten. Anderen gaan voor een flinke wandspiegel of een kast met een spiegeldeur.

 

Tip 5: Ga praktisch om met ruimte 

In een kleine slaapkamer kun je niet zoveel spullen kwijt. Je moet dan ook praktisch omgaan met je ruimte. Zet bijvoorbeeld een paar grote, passende laden onder het bed om spullen op te bergen. Als je een kast neerzet, kun je het beste kiezen voor een model dat doorloopt tot het plafond zodat je de ruimte optimaal benut. Verder kun je de muren gebruiken om bijvoorbeeld boekenplanken op te hangen. Let wel op dat je het geheel rustig en neutraal houdt: teveel spullen zorgen voor onrust en maken de kamer weer kleiner. 

Een kleine slaapkamer is knus en gezellig. Er zijn eenvoudige en goedkope manieren om de slaapkamer groter te laten lijken zonder verbouwing. Het gaat vooral om het kiezen van de juiste kleuren en meubels in de slaapkamer. Met deze 5 praktische tips kun je je kleine slaapkamer gemakkelijk een stuk groter maken dan hij nu is!

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder