14-09-2017

Tips voor een moderne woonstijl

De inrichting van je woning is trendgevoelig. Bewust gekozen designs en kleurcombinaties, die je een warm thuisgevoel gaven, kunnen ineens niet meer. Je smaak is ongemerkt veranderd en je bent thuis niet meer in je element. Om je inspiratie voor een nieuwe wooninrichting te geven volgen hieronder vijf tips voor een moderne inrichting.

 

1. Combineer

In een interieur kun je gerust diverse stijlen combineren. Het is niet nodig om alle klassieke elementen uit je inrichting te verwijderen. Zorg voor voldoende variatie, maar let erop dat alle moderne toegevoegde elementen, samen met het oude interieur, een geheel vormen. Vergeet daarbij niet de verlichting! Kies voor een aantal lampen met een dimmer, dan kun je ten alle tijden de felheid van het licht aan passen. Zo pas je eenvoudig de sfeer, naar behoefte, aan in de ruimte.

 

Tips voor een moderne woonstijl

 

2. Invloed van materialen

Ga, voor je aan de slag gaat, na met welke materialen je wilt werken. Hout zorgt bijvoorbeeld voor een heel andere sfeer in de ruimte dan kunststof, metaal en glas. Hout geeft een gevoel van warmte en doet wat robuust aan, terwijl metaal meer past in een minimalistisch interieur. Ga je voor een natuurlijke of basic stijl, kies je voor een landelijk interieur, de Scandinavisch of de industrieel woontrend? Met bewust gekozen, bijpassende materialen, zoals onder andere hout, riet, stoffen en metaal kun je de gewenste woonstijl versterken.

 

Tips voor een moderne woonstijl

 

3. Decoratie

Zorg bij de inrichting voor een opvallend element. Kies voor dat mooie tapijt waar je direct verliefd op werd of een opvallende kast. Ook een direct in het oog springende fotolijst of schilderij behoort tot de mogelijkheden. Denk daarbij eens aan een foto print op plexiglas. Door een persoonlijke foto als wanddecoratie in te zetten, zo geef je jouw interieur een origineel persoonlijk tintje. 

 

 

Tips voor een moderne woonstijl

 

4. Sfeervolle planten

De nieuwste woontrend is het gebruik van veel planten. Je woonkamer krijgt direct een warmere uitstraling als je er een paar planten plaatst. Ook in de slaapkamer kunnen een paar groenblijvers zorgen voor een gezellige sfeer. Planten zuiveren bovendien de lucht. Plaats bijvoorbeeld een paar plantenpotten bij elkaar, met planten die bij jouw smaak passen. Kies voor hangplanten als je een vrolijke, relaxte sfeer wilt. Ook bloemen kunnen een rijke aanvulling zijn. Een trend is het gebruik van flesvazen, plaats hierin eens een enkele katoenplant of eucalyptustak. Kies voor bloemen in een kleur die passen bij je interieur. Zo zorg je voor een mooi geheel. 

 

5. Zuinig met accessoires

Met een opgeruimd en op elkaar afgestemd interieur creëer je rust in je woning. De ruimte oogt bovendien verzorgt en uitnodigend. Plaats niet te veel losse elementen in de ruimte. Ga wel voor accessoires die echt bij jouw persoonlijke smaak en inrichting passen. Met goed gekozen accessoires kun je jouw kamer op eenvoudige wijze een heel andere uitstraling geven. Ben je erop uitgekeken, dan ruil je de accessoires om en je kamer oogt weer als nieuw. 

Wat voorop staat is dat je huis moet voelen als jouw thuis. Schroom er niet voor om te experimenteren. Pas net zolang aan, totdat alles naar jouw wens is. Blijft het inrichten een lastige klus, dan zijn er veel interessante websites vol stylingsadvies te vinden. Hier vind je ook handige do it yourself (diy) tips. Of bezoek een woonbeurs, daar vind je de laatste trends. Een bron van inspiratie!

 

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder