13-12-2018

Tips voor het inrichten van een zolderkamer

Woon je in een huis waar een zolder bovenop zit dan ben je eigenlijk best een geluksvogel. Niet omdat je dan extra opslagruimte hebt maar omdat je van die zolderkamer een prachtige extra leefruimte kunt maken. Inclusief balkenplafond en schuine wanden als die er zijn. Het zou toch zonde zijn om er alleen maar ‘rommel’ neer te zetten die je wil bewaren (maar waarschijnlijk nooit meer gaat gebruiken). Een extra kamer op zolder draagt bij aan extra wooncomfort en als je gaat verkopen zal dát zeker een van de voordelen zijn. Extra ruimte is altijd welkom. Dus, ben je van plan een zolderkamer te gaan inrichten, hier zijn onze tips! 

 

 

Extra ruimte om te wonen zonder de verhuizen of verbouwen

Als je gezin groter wordt kan het zomaar zijn dat je ruimte te kort komt. Verhuizen lijkt de meest voor de hand liggende optie maar is natuurlijk helemaal niet stap één om over na te denken als je verder prima op je plek zit. Creëer extra ruimte in je huidige huis, ruim die zolder leeg en bekijk de ruimte die je hebt. Daar kun je ongetwijfeld een prachtige zolderkamer van maken. Of een badkamer, een wellnessruimte, werkruimte etc. Net wat je nodig hebt natuurlijk. Waar begin je mee als je je zolder als extra woonruimte wilt gaan gebruiken?

 

  • Maak ruimte en creëer licht! Een dakkapel zorgt voor zowel ruimte als licht, een Dakraam rolgordijnen zorgt ervoor dat je dat licht zelf kunt regelen. Privacy als je daar behoefte aan hebt en wat meer uitzicht als je naar buiten wilt kijken.
  • Schuine wanden en dikke houten balken hebben zo hun charme. Niet de aller makkelijkste elementen om mee/omheen te werken maar ze geven de ruimte absoluut een toffe sfeer. Laat houten balken juist in het oog springen als dat kan. Hou dan de rest van de ruimte lekker licht. Voor de schuine wanden kun je kasten op maat (laten) maken zodat je elke cm optimaal benut.
  • Bergruimte kun je kwijt in het schuinste gedeelte onder het dak. Daar kun je verder weinig mee maar qua opbergruimte biedt het ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan schuifdeurtjes of rolbakken die je als een lade kunt uittrekken.
  • Omdat het een zolderkamer betreft zal het er wat donkerder zijn dan elders in je huis. Je hebt het grootste gedeelte al ‘verlicht’ door een dakkapel of dakraam te laten plaatsen, voor de rest komt het echt neer op inrichting en vérlichting. Zet de ruimte niet propvol kleine spullen maar denk groot en laat ook ruimte vrij. Dat geen niet alleen een ruimtelijker gevoel, het lijkt ook een stuk lichter. Er kan best een grote bank, groot bureau of bed in de zolderkamer staan, dat geeft een volwassen en luxe uitstraling.
  • Als je ervoor gekozen hebt om de nok zichtbaar te laten dan kun je een statement maken met een enorme hanglamp. Het zal de eyecatcher van de ruimte zijn dus denk daar goed over na. Een lamp hoeft natuurlijk niet persé in het midden van de ruimte te hangen. Zorg er wél voor dat je alle hoeken van de ruimte goed uit kunt lichten. Dat geeft ook weer een ruimtelijker gevoel en zorgt ervoor dat het ook een praktische ruimte kan zijn. Heb je een verlaagd plafond dan is het raadzaam om je basisverlichting in elk geval uit spots te laten bestaan. Daarnaast kun je sfeer creëren door staande, wand- en tafellampen.

 

 

Praktische zolderkamer 

Van elke zolderruimte kun je wat leuks maken. Hoe klein of groot ook, met een goed plan en optimale indeling haal je er het maximale uit. Speel met licht en kleur en durf uitgesproken keuzes te maken.

Vloer isoleren, hoe doe ik dat?

Om een vloer te isoleren ben je hier aan het juiste adres. Vandaag zal ik jouw in 5 stappen vertellen hoe jij, jouw vloer kunt gaan isoleren. Isoleren heeft namelijk verschillende voordelen, naast dat het de kou beter buiten houdt en de warmte binnen, heeft het ook voordelen op uw energierekening. J...

Lees verder

Hoe zorg je voor de ideale nachtrus...

Een goede nachtrust is voor zowel kinderen als volwassenen heel belangrijk. Tijdens de slaap kunnen de gebeurtenissen van de dag worden verwerkt en heeft het lichaam tijd om zich te herstellen. Voor baby’s en kinderen heeft een goede nachtrust nog een hele belangrijke functie voor de ontwikkel...

Lees verder

Kies een moderne vloer met een stij...

In een modern huishouden heeft een vloer veel te lijden. Kinderen, huisdieren, vriendjes en vriendinnetjes, familie, rolschaatsen, driewielers, vieze schoenen, alles gaat eroverheen. En wees eerlijk; het zou ook best gewoon moeten kunnen (dat fietsen en rolschaatsen natuurlijk liever buiten blijven,...

Lees verder

Tips voor het inrichten van je huis...

Hoera! Je hebt dan éindelijk dat ene fijne huis weten te bemachtigen! Als het je eerste huur- of koopwoning is dan heb je misschien wel al een hele tijd in gedachte hoe je het graag in zou richten maar nu je dan eindelijk de sleutel hebt... kun je wel wat tips gebruiken! Een huis inrichten li...

Lees verder