24-09-2020

Tips voor het kiezen van het perfecte laminaat

Een nieuwe laminaatvloer uitkiezen is een belangrijke beslissing. Laminaat gaat lang mee, dus u moet echt voor 100% achter uw keuze staan. Nu, en over een aantal jaar. Met deze tips gaat dat zeker lukken!

 

Het perfecte laminaat voor uw woning. Tips voor het gebruik van de ruimte, optisch ruimer maken en kleurkeuze.

 

De voordelen van laminaat

Laminaatvloeren hebben in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dat komt de kwaliteit van de vloeren ten goede; er is veel ontwikkeld, en laminaatvloeren zijn nog mooier en beter van kwaliteit. Veel mensen kiezen dan ook voor een laminaatvloer in (een deel van) hun woning. Daarvoor zijn verschillende redenen. Ten eerste is de prijs-kwaliteitverhouding van laminaatvloeren erg goed. Een laminaatvloer gaat gemakkelijk 25 jaar mee zonder dat er uitgebreid onderhoud moet worden gedaan. Daarnaast is er een enorme keuze aan laminaatvloeren. Er is een grote diversiteit aan kleuren, maten en afwerkingen op de markt. Zo vindt u altijd iets dat past bij uw woning. Een ander voordeel is dat laminaat gemakkelijk zelf te leggen is. Dat bespaart veel kosten. Bovendien is laminaat kleurvast en vochtbestendig.

 

Welke laminaatvloer kiest u?

Dat is een flinke loftrompet over laminaatvloeren! Ze zijn tenslotte niet voor niets zo populair. Maar hoe kiest u nu het perfecte laminaat?

 

  1. Kies een laminaatvloer bij de ruimte

De grootte van de ruimte is één van de aspecten die belangrijk zijn bij het bepalen van de kleur van uw nieuwe laminaat, net als de hoeveelheid licht die de ruimte heeft. Een donkere vloer straalt warmte en gezelligheid uit, maar laat een ruimte wel kleiner lijken. Een lichte vloer heeft een frisse uitstraling en laat een kamer juist groter lijken. Wanneer u laminaat wilt leggen in een relatief kleine ruimte is het aan te raden om voor een lichtere vloer te kiezen. Naast de kleur van het laminaat speelt de manier van leggen ook een belangrijke rol. Wanneer de ruimte smal is, kunt u het laminaat het beste in horizontale richting leggen. In een korte kamer kunt u het laminaat juist het beste in verticale richting leggen. Zo lijkt de ruimte in beide gevallen groter.

 

  1. Combineer met de interieurstijl

Probeer het laminaat zoveel mogelijk binnen uw huidige (of toekomstige) interieurstijl te laten passen. Heeft u bijvoorbeeld veel donkere meubels en houttinten in de woning, dan zou een licht gekleurd laminaat een mooi contrast leveren. Heeft u juist veel lichte en witte meubel- en decoratiestukken, dan zorgt een donkere vloer voor de juiste accenten.

 

  1. Gebruik van de ruimte

Laminaat is geschikt voor elke ruimte in huis. Maar het soort laminaat dat u kiest is wel afhankelijk van het gebruik van de ruimte. Er zijn namelijk verschillende kwaliteitsklassen. Wanneer u het laminaat op zolder wilt leggen is een lagere kwaliteitsklasse voldoende. Maar wanneer u het laminaat in de woonkamer legt, is een hogere kwaliteitsklasse noodzakelijk. De vloer in de woonkamer wordt natuurlijk veel gebruikt en er staan zware meubels op. Het kiezen van de juiste kwaliteitsklasse is belangrijk, want alleen dan kunt u zo lang mogelijk van de laminaatvloer genieten.

 

  1. Met of zonder V-groef

Naast de verschillende soorten, kleuren, afmetingen en prints kunt u ook nog kiezen tussen laminaat met of zonder V-groef. Deze V-groef geeft het laminaat een echte houtlook. Door die zichtbare V-groef kun je duidelijk zien dat je vloer uit planken bestaat. Houd wel rekening met het feit dat laminaat met een V-groef net wat lastiger schoon te maken is.

 

Keuzes, keuzes, keuzes

Door de overweldigende keuze heeft u, zelfs met deze tips, vaak nog enorm veel mogelijkheden over. Het is dan ook geen slecht idee om deskundig advies in te schakelen. Bij een goede leverancier van laminaatvloeren, zoals Afium.nl, is een grote showroom met zeer deskundige medewerkers. Zo kun je de vloer in het echt zien én voelen. Bovendien kun je advies inwinnen van de aanwezige adviseurs. Zij weten immers alles over laminaatvloeren!

Een kunststof of stalen dak?

Voor elk gebouw een specifiek dak? Er zijn verschillende manieren om een dak te bekleden. Bij een schuin dak wordt nog steeds het meest gebruik gemaakt van dakpannen. De zijn van beton of gebakken klei. Ofschoon dakpannen op een hellend vlak worden geplaatst kunnen ze ook verticaal worden gelegd. &...

Lees verder

Waarom je voor een verbouwing moet ...

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te de...

Lees verder

Heerlijk douchen zonder waterballet

Het is ‘s ochtends niet altijd makkelijk om wakker te worden. Na een douche begin je opgefrist aan je dag. Zweer jij bij een douche in de avond? Na een lange dag de stress van je af laten spoelen en daarna uitgerust ontspannen op de bank. De meeste mensen douchen dagelijks. Heb jij een doucheg...

Lees verder

4 tips voor een nieuwe complete bad...

  Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer heb je de keuze uit veel verschillende stijlen, elementen, materialen et cetera. Om de beste keuze te maken en inspiratie op te doen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.   Kies jouw stijlDe stijl van jouw complete badkamer...

Lees verder