02-07-2018

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips

Niets zo fijn als even lekker tot rust komen in je tuin. Genieten van een glaasje wijn en de ondergaande zon, of een gezellige barbecue met familie en vrienden. Buiten alle gezelligheid die een tuin biedt kun je er natuurlijk met een beetje moeite ook de koelkast mee vullen! Heb je de mogelijkheid om je tuin zelf aan te leggen of sta je op het punt een nieuw tuindesign te implementeren? Met deze tips pak je het goed aan.

 

Zelf je tuin aanleggen: 5 tips 

 

  1. Haal de benodigde materialen op tijd in huis
    Niets zo vervelend als verstoord worden te midden van een dagje tuinieren. Een ritje naar het tuincentrum om ontbrekende materialen aan te schaffen kan al snel als vervelend worden ervaren. Haal de benodigde materialen dan ook op tijd in huis. Denk aan gereedschap zoals harken, scheppen, emmers en knipscharen, maar ook Handige kniebeschermers van Engelbert Strauss, werkbroeken en handschoenen zijn handig om in huis te hebben. Zo kun je onverstoord aan het werk en is die tuin binnen een handomdraai klaar om van te genieten!
  2. Maak een moodboard
    Doe voordat je aan de slag gaat eerst eens wat inspiratie op. Maak bijvoorbeeld een moodboard van alle tuinontwerpen die jij graag in jouw tuin terug zou zien. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van al je wensen en behoeften en is het uiteindelijk gemakkelijker om definitieve keuzes te maken.
  3. Stel een budget vast
    Heb je een inventaris gemaakt en staan alle ideeën samengevat op een moodboard? Dan is het tijd om een budget vast te gaan stellen. Op deze manier weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Kun je wel, of geen hovenier inschakelen? Laat je de schutting plaatsen, of steek je zelf de handen uit de mouwen? Ook de kwaliteit van materialen, planten en bloemen hangt natuurlijk af van het vastgestelde budget.
  4. Begin met de basis
    Is de dag eindelijk aangebroken? Dan is het verstandig om te beginnen met de basis. Verwijder alle losse materialen die niet in de tuin thuishoren en woel de aarde om zodat eventuele onwelkome materialen direct verwijdert kunnen worden. Meng de aarde met tuingrond om een fijn, vruchtbare basis te creëren voor de planten en bloemen die er straks geplant zullen worden.
  5. Maak de tuin af
    Zodra de basis is gezet en je een ‘kale’ tuin voor je hebt liggen, kun je gaan beginnen! Plant de struiken, bloemen en planten en leg eventueel grondwerk zoals tegels of grind. Na een paar dagen flink de handen uit de mouwen gestoken te hebben, is je tuin klaar om van te genieten!

 

Ruimtebesparende oplossingen voor e...

Wonen in een klein appartement of huis kan soms een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van slimme en stijlvolle manieren om je ruimte optimaal te benutten. Hier zijn enkele ruimtebesparende oplossingen die je kunnen helpen om je interieur te transformeren.     1. Mu...

Lees verder

4 redenen om te kiezen voor een ron...

Bij het inrichten van een eetkamer is de keuze van je eettafel een belangrijke overweging. Terwijl rechthoekige tafels vaak de standaard zijn, wint de ronde eettafel steeds meer populariteit vanwege zijn voordelen en veelzijdigheid. In dit artikel staan 4 redenen op een rijtje waarom een ronde tafel...

Lees verder

Hoe bescherm je je woning tegen hev...

We krijgen er steeds vaker mee te maken: hevige regenval. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen er lekkages komen of kan er waterschade ontstaan aan je woning. Wat kun je nu doen om eventuele schade en problemen zoveel mogelijk te voorkomen? Dit zijn praktische tips.     Control...

Lees verder

De perfecte keuken voor jou, landel...

Als je op zoek bent naar de perfecte keuken, zijn er zoveel verschillende opties om uit te kiezen. In dit blogartikel zullen we kijken naar verschillende soorten keukens en ons vooral richten op landelijke keukens. We zullen ook specifiek ingaan op Duitse keukenmerken, omdat Duitsland bekendstaat om...

Lees verder