12-03-2018

Tuintrends 2018 - we zijn startklaar om onze tuin in te richten

De winter lijkt voorbij, de ergste kou is uit de lucht en we hebben al met onze jas aan op een bemost bankje in onze winterse tuin gezeten om een kopje koffie te drinken in het waterige zonnetje. Ruik jij het voorjaar al? Het komt eraan, wij zijn klaar voor het voorjaar maar is jouw tuin dat ook? We lieten je al eerder zien met welke voorjaarsbloemen je nu al in je tuin een beetje gezelligheid kunt aanbrengen maar wat zijn nou eigenlijk de tuintrends voor 2018? Als je dan toch je tuin op de schop wilt nemen ben je misschien wel benieuwd naar de tuintrends? Wij zijn startklaar om onze tuin in te richten, jij hierna ook!

 

 

In welke trend ga jij je tuinset zetten?

Net als voor je interieur zijn er ook voor je tuin elke keer weer nieuwe trends te spotten. We hebben er drie voor je onder elkaar gezet. In welke trend ga jij je tuinset zetten?

  • In de eerste tuintrend staat het gebruik van authentieke materialen centraal. Oude klinkers die prima opnieuw gebruikt worden, details van natuursteen of veranda’s van ruwhout. Een bijkomend voordeel van deze materialen is dat je tuin redelijk onderhoudsvriendelijke zal zijn. Net als binnen zorgen mooie natuurlijke materialen voor een flinke dosis sfeer en karakter.
  • De tweede trend is er een om je vingers bij af te likken. Een moestuin naast je buitenkeuken, of een buitenkeuken in je moestuin. We beperken ons niet meer tot een kleine BBQ die we zo nu en dan tevoorschijn halen maar we integreren een buitenkeuken in onze tuin. Ook kweken we graag onze eigen groenten en kruiden dus de culinaire tuin is compleet! Eten uit eigen tuin en het daar ook bereiden. Wat een relaxte tuin moet dát zijn.
  • Trend drie is hopelijk een trend die we allemaal een beetje gaan volgen. In ons streven naar een onderhoudsvriendelijke of -vrije tuin zijn we stiekem een beetje doorgeslagen. We bestraten te veel met z’n allen. Dat is misschien een voordeel voor jou maar een flinke bedreiging voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. We moeten daarom weer gaan ‘vergroenen’ want alleen zo krijgen we die nuttige en mooie insecten weer terug in onze tuinen. Verhardt maximaal 20% van je tuin en zorg in de rest voor een grote diversiteit aan bloemen en planten. Zo krijg jij een hele fraaie (stads) tuin vol kleur en geur en zorgen we er samen voor dat de bijenpopulatie een toekomst heeft. 

 

 

Deze drie trends kun je dus ook prima met elkaar combineren. Maak er een persoonlijke tuininrichting van en als je dan helemaal tevreden bent kun je bij de Tuinmeubelshop een moderne tuinset kopen om de oase achter je huis compleet te maken.

 

 

 

Fotobehang: 4 sferen voor een metam...

Wie bijvoorbeeld de woonkamer, de gang of de slaapkamer een nieuw uiterlijk wil geven, kan hiervoor heel goed fotobehang gebruiken. Door de muur een nieuwe look te geven, krijgt de hele kamer een andere uitstraling. Kies voor een bepaalde sfeer en laat deze zowel op de wand als in de rest van de inr...

Lees verder

6 tips bij het kopen van een geschi...

Vrijwel iedereen heeft een brievenbus. Sommigen hebben nog het standaard groene dat vroeger standaard was. Maar tegenwoordig zijn er ook heel wat mooiere en modernere brievenbussen. Ga jij een nieuwe brievenbus kopen? Check dan eerst deze 6 tips bij het kopen van een geschikte brievenbus!   ...

Lees verder

Welke douchecabine past bij jouw st...

Foto bron: Sanitaireiland   Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar er zijn ontzettend veel verschillende douchecabines te koop. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om het aanschaffen van een nieuwe douche iets makkelijker te maken, hebben wij alle opties voor je o...

Lees verder

Smart home deurbel: Hot or not?

We maken steeds meer gebruik van slimme apparaten, al deze oplossingen samen noemen we een smart home of een domotica woning. Naast slimme thermostaten, slimme verlichting en slimme gordijnen is er ook de slimme deurbel. Wat maakt een deurbel slimmer dan de rest, en welke voordelen levert dat op? En...

Lees verder