12-03-2018

Tuintrends 2018 - we zijn startklaar om onze tuin in te richten

De winter lijkt voorbij, de ergste kou is uit de lucht en we hebben al met onze jas aan op een bemost bankje in onze winterse tuin gezeten om een kopje koffie te drinken in het waterige zonnetje. Ruik jij het voorjaar al? Het komt eraan, wij zijn klaar voor het voorjaar maar is jouw tuin dat ook? We lieten je al eerder zien met welke voorjaarsbloemen je nu al in je tuin een beetje gezelligheid kunt aanbrengen maar wat zijn nou eigenlijk de tuintrends voor 2018? Als je dan toch je tuin op de schop wilt nemen ben je misschien wel benieuwd naar de tuintrends? Wij zijn startklaar om onze tuin in te richten, jij hierna ook!

 

 

In welke trend ga jij je tuinset zetten?

Net als voor je interieur zijn er ook voor je tuin elke keer weer nieuwe trends te spotten. We hebben er drie voor je onder elkaar gezet. In welke trend ga jij je tuinset zetten?

  • In de eerste tuintrend staat het gebruik van authentieke materialen centraal. Oude klinkers die prima opnieuw gebruikt worden, details van natuursteen of veranda’s van ruwhout. Een bijkomend voordeel van deze materialen is dat je tuin redelijk onderhoudsvriendelijke zal zijn. Net als binnen zorgen mooie natuurlijke materialen voor een flinke dosis sfeer en karakter.
  • De tweede trend is er een om je vingers bij af te likken. Een moestuin naast je buitenkeuken, of een buitenkeuken in je moestuin. We beperken ons niet meer tot een kleine BBQ die we zo nu en dan tevoorschijn halen maar we integreren een buitenkeuken in onze tuin. Ook kweken we graag onze eigen groenten en kruiden dus de culinaire tuin is compleet! Eten uit eigen tuin en het daar ook bereiden. Wat een relaxte tuin moet dát zijn.
  • Trend drie is hopelijk een trend die we allemaal een beetje gaan volgen. In ons streven naar een onderhoudsvriendelijke of -vrije tuin zijn we stiekem een beetje doorgeslagen. We bestraten te veel met z’n allen. Dat is misschien een voordeel voor jou maar een flinke bedreiging voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. We moeten daarom weer gaan ‘vergroenen’ want alleen zo krijgen we die nuttige en mooie insecten weer terug in onze tuinen. Verhardt maximaal 20% van je tuin en zorg in de rest voor een grote diversiteit aan bloemen en planten. Zo krijg jij een hele fraaie (stads) tuin vol kleur en geur en zorgen we er samen voor dat de bijenpopulatie een toekomst heeft. 

 

 

Deze drie trends kun je dus ook prima met elkaar combineren. Maak er een persoonlijke tuininrichting van en als je dan helemaal tevreden bent kun je bij de Tuinmeubelshop een moderne tuinset kopen om de oase achter je huis compleet te maken.

 

 

 

Tips voor het inrichten van een zol...

Woon je in een huis waar een zolder bovenop zit dan ben je eigenlijk best een geluksvogel. Niet omdat je dan extra opslagruimte hebt maar omdat je van die zolderkamer een prachtige extra leefruimte kunt maken. Inclusief balkenplafond en schuine wanden als die er zijn. Het zou toch zonde zijn om er a...

Lees verder

Je woonkamer persoonlijker maken: 5...

Lange tijd was het gebruikelijk om de woonkamer wel mooi, maar niet persoonlijk in te richten. Foto’s van jezelf waren eigenlijk niet meer ‘in’ en ook persoonlijke teksten of herinneringen werden niet in de woonkamer opgehangen. Gelukkig is de trend nu weer omgedraaid en zijn perso...

Lees verder

Dak renoveren: 5 tips

Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Dit zorgt ervoor dat je lekker droog blijft als het regent. Bovendien houdt een dak in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed dak op je huis hebt. Is jouw dak verouderd, zijn er probl...

Lees verder

Welke stijl loungeset past het best...

Een loungeset kopen voor de allermooiste zomerdagen Het is logisch dat je overweegt om een loungeset te kopen. Is er iets heerlijkers dan de dag doorbrengen in de zon, met lunch, tijdschriften en alle rust die je nodig hebt? En merk je dat je minder vaak buiten komt vanwege het gesjouw met zware en...

Lees verder