12-03-2018

Tuintrends 2018 - we zijn startklaar om onze tuin in te richten

De winter lijkt voorbij, de ergste kou is uit de lucht en we hebben al met onze jas aan op een bemost bankje in onze winterse tuin gezeten om een kopje koffie te drinken in het waterige zonnetje. Ruik jij het voorjaar al? Het komt eraan, wij zijn klaar voor het voorjaar maar is jouw tuin dat ook? We lieten je al eerder zien met welke voorjaarsbloemen je nu al in je tuin een beetje gezelligheid kunt aanbrengen maar wat zijn nou eigenlijk de tuintrends voor 2018? Als je dan toch je tuin op de schop wilt nemen ben je misschien wel benieuwd naar de tuintrends? Wij zijn startklaar om onze tuin in te richten, jij hierna ook!

 

 

In welke trend ga jij je tuinset zetten?

Net als voor je interieur zijn er ook voor je tuin elke keer weer nieuwe trends te spotten. We hebben er drie voor je onder elkaar gezet. In welke trend ga jij je tuinset zetten?

  • In de eerste tuintrend staat het gebruik van authentieke materialen centraal. Oude klinkers die prima opnieuw gebruikt worden, details van natuursteen of veranda’s van ruwhout. Een bijkomend voordeel van deze materialen is dat je tuin redelijk onderhoudsvriendelijke zal zijn. Net als binnen zorgen mooie natuurlijke materialen voor een flinke dosis sfeer en karakter.
  • De tweede trend is er een om je vingers bij af te likken. Een moestuin naast je buitenkeuken, of een buitenkeuken in je moestuin. We beperken ons niet meer tot een kleine BBQ die we zo nu en dan tevoorschijn halen maar we integreren een buitenkeuken in onze tuin. Ook kweken we graag onze eigen groenten en kruiden dus de culinaire tuin is compleet! Eten uit eigen tuin en het daar ook bereiden. Wat een relaxte tuin moet dát zijn.
  • Trend drie is hopelijk een trend die we allemaal een beetje gaan volgen. In ons streven naar een onderhoudsvriendelijke of -vrije tuin zijn we stiekem een beetje doorgeslagen. We bestraten te veel met z’n allen. Dat is misschien een voordeel voor jou maar een flinke bedreiging voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. We moeten daarom weer gaan ‘vergroenen’ want alleen zo krijgen we die nuttige en mooie insecten weer terug in onze tuinen. Verhardt maximaal 20% van je tuin en zorg in de rest voor een grote diversiteit aan bloemen en planten. Zo krijg jij een hele fraaie (stads) tuin vol kleur en geur en zorgen we er samen voor dat de bijenpopulatie een toekomst heeft. 

 

 

Deze drie trends kun je dus ook prima met elkaar combineren. Maak er een persoonlijke tuininrichting van en als je dan helemaal tevreden bent kun je bij de Tuinmeubelshop een moderne tuinset kopen om de oase achter je huis compleet te maken.

 

 

 

TrespaŽ verwerken in je interieur

Vandaag de dag zijn er diverse materialen die je kunt kiezen om te gebruiken in je interieur. Een van de trends van 2018 is bijvoorbeeld de betonlook in je woonkamer: een stevig en solide materiaal waarmee je zowel vloeren en muren als meubels en accessoires kunt bewerken. Daarnaast ziet het materia...

Lees verder

De vijf voordelen van meubels stoff...

De meeste mensen zijn geneigd om een nieuw meubelstuk aan te schaffen zo gauw er sprake is van slijtage. Maar wist je dat dit lang niet altijd nodig is? Zit het meubelstuk nog goed, dan kan er geld bespaard worden door de meubels te laten herstofferen. Maar wat zijn de voordelen van meubels stoffere...

Lees verder

7 tips om met keukenaccessoires je ...

Misschien heb je al een mooie keuken, maar is hij gewoon wat saai. Of misschien heb je op dit moment niet zo’n mooie keuken, maar heb je geen geld voor een nieuwe. Gelukkig kun je hier veel aan doen. Een goedkope methode is het aanschaffen van mooie keukenaccessoires. De accessoires zorgen voo...

Lees verder

Tuintrends: Happy met je tuin

  Wat zijn voor jou de fijne momenten in de zomer? Waar word jij deze zomer happy van? Voor de meeste mensen is dat vooral lekker buiten zijn in de tuin met een zonnetje, een heerlijk koud drankje drinken en omringd zijn door gezellige mensen. Om optimaal te genieten in je eigen tuin moet je...

Lees verder