12-03-2018

Tuintrends 2018 - we zijn startklaar om onze tuin in te richten

De winter lijkt voorbij, de ergste kou is uit de lucht en we hebben al met onze jas aan op een bemost bankje in onze winterse tuin gezeten om een kopje koffie te drinken in het waterige zonnetje. Ruik jij het voorjaar al? Het komt eraan, wij zijn klaar voor het voorjaar maar is jouw tuin dat ook? We lieten je al eerder zien met welke voorjaarsbloemen je nu al in je tuin een beetje gezelligheid kunt aanbrengen maar wat zijn nou eigenlijk de tuintrends voor 2018? Als je dan toch je tuin op de schop wilt nemen ben je misschien wel benieuwd naar de tuintrends? Wij zijn startklaar om onze tuin in te richten, jij hierna ook!

 

 

In welke trend ga jij je tuinset zetten?

Net als voor je interieur zijn er ook voor je tuin elke keer weer nieuwe trends te spotten. We hebben er drie voor je onder elkaar gezet. In welke trend ga jij je tuin meubilair zetten?

  • In de eerste tuintrend staat het gebruik van authentieke materialen centraal. Oude klinkers die prima opnieuw gebruikt worden, details van natuursteen of veranda’s van ruwhout. Een bijkomend voordeel van deze materialen is dat je tuin redelijk onderhoudsvriendelijke zal zijn. Net als binnen zorgen mooie natuurlijke materialen voor een flinke dosis sfeer en karakter.
  • De tweede trend is er een om je vingers bij af te likken. Een moestuin naast je buitenkeuken, of een buitenkeuken in je moestuin. We beperken ons niet meer tot een kleine BBQ die we zo nu en dan tevoorschijn halen maar we integreren een buitenkeuken in onze tuin. Ook kweken we graag onze eigen groenten en kruiden dus de culinaire tuin is compleet! Eten uit eigen tuin en het daar ook bereiden. Wat een relaxte tuin moet dát zijn.
  • Trend drie is hopelijk een trend die we allemaal een beetje gaan volgen. In ons streven naar een onderhoudsvriendelijke of -vrije tuin zijn we stiekem een beetje doorgeslagen. We bestraten te veel met z’n allen. Dat is misschien een voordeel voor jou maar een flinke bedreiging voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. We moeten daarom weer gaan ‘vergroenen’ want alleen zo krijgen we die nuttige en mooie insecten weer terug in onze tuinen. Verhardt maximaal 20% van je tuin en zorg in de rest voor een grote diversiteit aan bloemen en planten. Zo krijg jij een hele fraaie (stads) tuin vol kleur en geur en zorgen we er samen voor dat de bijenpopulatie een toekomst heeft. 

 

 

Deze drie trends kun je dus ook prima met elkaar combineren. Maak er een persoonlijke tuininrichting van en als je dan helemaal tevreden bent kun je bij de Tuinmeubelshop een moderne tuinset kopen om de oase achter je huis compleet te maken.

 

 

 

Hoe creeer je een luxe moderne badk...

Wil jij jouw huidige badkamer omtoveren tot een luxe moderne badkamer? Zelfs als de ruimte aan de kleine kant is, zijn er veel manieren waarop je met eenvoudige wijzigingen een luxe gevoel in huis kunt creëren. Van hoogwaardige badkameraccessoires tot luxe badkamerdouches, wij kunnen je alles v...

Lees verder

6 stylingtips om je terras lentekla...

  Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!  ...

Lees verder

Zo belangrijk is een huis dat bij j...

Een huis, dat is je veilige haven. Een plek waar je je op je gemak voelt, en relaxed. Waar je blij van wordt als je er weer binnenkomt, waar je echt thuis bent en helemaal jezelf kan zijn. Een huis dat bij je past, dat is belangrijk. Dat betekent niet alleen dat het huis in een buurt staat waar je g...

Lees verder

Nieuwe meubels kopen - waar let je ...

Door al dat thuiszitten borrelt de veranderdrang enorm. Zeker nu het lente is, dan kriebelt het toch altijd wel al, zijn we toe aan wat nieuws. Een nieuwe kleur op de muren, nieuwe raamdecoratie, wat veranderingen in de tuin of zelfs gewoon allemaal nieuwe meubels! Een interieurliefhebber kun je bij...

Lees verder