12-03-2018

Tuintrends 2018 - we zijn startklaar om onze tuin in te richten

De winter lijkt voorbij, de ergste kou is uit de lucht en we hebben al met onze jas aan op een bemost bankje in onze winterse tuin gezeten om een kopje koffie te drinken in het waterige zonnetje. Ruik jij het voorjaar al? Het komt eraan, wij zijn klaar voor het voorjaar maar is jouw tuin dat ook? We lieten je al eerder zien met welke voorjaarsbloemen je nu al in je tuin een beetje gezelligheid kunt aanbrengen maar wat zijn nou eigenlijk de tuintrends voor 2018? Als je dan toch je tuin op de schop wilt nemen ben je misschien wel benieuwd naar de tuintrends? Wij zijn startklaar om onze tuin in te richten, jij hierna ook!

 

 

In welke trend ga jij je tuinset zetten?

Net als voor je interieur zijn er ook voor je tuin elke keer weer nieuwe trends te spotten. We hebben er drie voor je onder elkaar gezet. In welke trend ga jij je tuinset zetten?

  • In de eerste tuintrend staat het gebruik van authentieke materialen centraal. Oude klinkers die prima opnieuw gebruikt worden, details van natuursteen of veranda’s van ruwhout. Een bijkomend voordeel van deze materialen is dat je tuin redelijk onderhoudsvriendelijke zal zijn. Net als binnen zorgen mooie natuurlijke materialen voor een flinke dosis sfeer en karakter.
  • De tweede trend is er een om je vingers bij af te likken. Een moestuin naast je buitenkeuken, of een buitenkeuken in je moestuin. We beperken ons niet meer tot een kleine BBQ die we zo nu en dan tevoorschijn halen maar we integreren een buitenkeuken in onze tuin. Ook kweken we graag onze eigen groenten en kruiden dus de culinaire tuin is compleet! Eten uit eigen tuin en het daar ook bereiden. Wat een relaxte tuin moet dát zijn.
  • Trend drie is hopelijk een trend die we allemaal een beetje gaan volgen. In ons streven naar een onderhoudsvriendelijke of -vrije tuin zijn we stiekem een beetje doorgeslagen. We bestraten te veel met z’n allen. Dat is misschien een voordeel voor jou maar een flinke bedreiging voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. We moeten daarom weer gaan ‘vergroenen’ want alleen zo krijgen we die nuttige en mooie insecten weer terug in onze tuinen. Verhardt maximaal 20% van je tuin en zorg in de rest voor een grote diversiteit aan bloemen en planten. Zo krijg jij een hele fraaie (stads) tuin vol kleur en geur en zorgen we er samen voor dat de bijenpopulatie een toekomst heeft. 

 

 

Deze drie trends kun je dus ook prima met elkaar combineren. Maak er een persoonlijke tuininrichting van en als je dan helemaal tevreden bent kun je bij de Tuinmeubelshop een moderne tuinset kopen om de oase achter je huis compleet te maken.

 

 

 

Een afzuigkap als eyecatcher van je...

Voor de meeste mensen is de afzuigkap een noodzakelijk kwaad. Ze zijn vaak best lelijk en behoorlijk groot. Daarom gebeurt het steeds vaker dat de afzuigkap zo onzichtbaar mogelijk wordt weggewerkt. Op zich heel slim, maar… tegenwoordig zijn er ook steeds meer afzuigkappen die wél een ...

Lees verder

6 prachtige vaste planten

Een tuin kan niet zonder vaste planten. Ze vormen de basis van je tuin, terras of balkon. In tegenstelling tot eenjarige of tweejarige planten, blijven vaste planten jarenlang mooi. Ze blijven meestal ook doorgroeien, al doet de ene soort dat sneller dan de andere. Ben jij op zoek naar mooie vaste p...

Lees verder

Een duo rolgordijn voor dag en nach...

Met een duo rolgordijn kun je op ieder moment van de dag de lichtval en privacy in je kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden. Een heel handige en sfeervolle oplossing voor verschillende kamers in je huis, die past bij elk interieur.    ...

Lees verder

Hou je huis warm met goede isolatie

Wist je dat een huis zonder isolatie 60% van zijn warmte verliest? Dat betekent een hoop extra stookkosten. Met een goed geïsoleerd huis bespaar je dus flink op energiekosten. In dit artikel lees je wat goede isolatie oplevert en hoe je zorgt dat je huis goed is geïsoleerd.   &nbs...

Lees verder