28-06-2017

Verschillende soorten tafels

Iedereen heeft er wel een, in elk huis kom je er minstens één tegen. De maten en functies kunnen verschillende en zo ook de stijl maar een tafel(tje) hebben we allemaal. De meest populaire tafels zijn de salontafels, eettafels en de bijzettafels. Onmisbaar omdat een tafel natuurlijk heel handig is om te hebben, denk aan eten en werken, maar een tafel kan natuurlijk ook enorm bijdragen aan het totaalplaatje van je interieur.

 

Wat voor decoratie kun je op tafel zetten?

Bijna niemand heeft een compleet lege tafel. We hebben toch altijd de neiging om het ding gezelliger te maken door er iets van decoratie op te zetten. In het midden of juist niet, helemaal vol of heel minimaal, het is een kwestie van smaak. Stapels boeken en tijdschriften zijn vaak onderdeel van de tafelstyling en er wordt ook vaak een dienblad of tray gebruikt om wat leuke spulletjes bij elkaar te zetten. Zo’n plateau doet op tafel wat een vloerkleed op de grond doet, het verbindt alle losse onderdelen tot een geheel. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je tafel nog steeds kunt gebruiken. Elke keer je tafel helemaal leeg moeten halen gaat echt vervelen.

 

 

- Eettafel:

Op een eettafel heb je vaak wel ruimte om wat groter uit te pakken met je decoratie maar vergeet niet, er moet ook aan gegeten en gezeten worden. Een eettafel wordt niet meer alleen gebruikt om samen een maaltijd te gebruiken maar ook om gezellig met vrienden of familie een drankje ‘te doen’. Kinderen maken er hun huiswerk, willen er kleuren en zelf doe je er misschien wel zo nu en dan je administratie of nog wat werk. Zet deze tafel dus niet helemaal vol. Als je ervoor kiest om iets in het midden te zetten, laat het dan niet te hoog zijn. Je wilt de mensen aan de overkant ook nog zien. Doe je dat wel, overweeg dan een plateau of dienblad zodat je alles in één keer weg kunt halen.

 

- Salontafel:

Mooie fotoboeken, je favoriete woonboeken, mooie fotoalbums, de zogenaamde koffietafelboeken, mogen natuurlijk op je salontafel liggen. Graag zelfs want zo pak je ze er sneller bij om nog eens doorheen te bladeren. Wat kandelaars in een groepje bij elkaar doen het ook altijd goed en een bloem of plantje kan het af maken. Er moet natuurlijk ruimte blijven voor je koffiekop, glas of, als je bezoek krijgt, een bordje met gebak of hapjes.  We kopen daarom liever een groter formaat salontafel dan dat we ‘m helemaal leeg laten. Ook hier geldt weer, maak het niet te hoog want vaak staat je salontafel precies in je zichtlijn naar de tv.

 

- Bijzettafel

Wil je nou wél een lege salontafel maar heb je óók wat leuke woonaccessoires die je neer wilt zetten, dan is een bijzettafel een goede aanwinst. Een leuke kruk kan gebruikt worden als bijzettafel, een poef met een dienblad erop maar ook hier luidt het advies: koop liever één groter bijzettafeltje dan een rits kleintjes. Het oogt veel rustiger én je hebt ruimte om zowel de tafel gewoon te gebruiken als er wat leuke spulletjes op te zetten.

 

Welk model tafel past bij mij?

Afhankelijk van je woonstijl, gezinssamenstelling, budget én lef, kun je nieuwe tafels uit gaan kiezen. Welk model tafel bij je past, dat bepaal jij! Kies niet altijd voor veilig, durf eens een andere stijl tafel in je interieur te zetten. Je zult zien dat juist dat contrast voor net wat meer spanning zorgt, daar wordt je interieur leuker van. Stoere tafels in overvloed, online en offline. Tegenwoordig kiezen we graag met z’n allen voor handgemaakt en kwaliteit. Robuustetafels.nl biedt stoere tafels in diverse houtsoorten, met de hand en op maat gemaakt, helemaal naar jouw smaak. Tafels waar je bijna een leven lang mee kunt doen en waar je lekker op los kunt gaan met je tafelstyling. Tafels die tegen een stootje kunnen en die in elke interieurstijl te gebruiken zijn.

Populaire interieurstijlen, welke p...

Hoe woon jij? Wat is jouw interieurstijl? Kun je jouw interieur onder één noemer schuiven of heb je een mix van diverse stijlen? Als het over wonen gaat, gaat het over smaak en daar valt natuurlijk nooit over te twisten. Niet iedereen vindt het belangrijk om met de laatste woontrends ...

Lees verder

Een hard of een zacht matras, wat i...

‘Rise & shine”! Ogen open, dekens aan de kant en meteen vol energie naast je bed, klaar voor een mooie nieuwe dag. Zo zou het moeten zijn. Zo ís het niet voor iedereen, uitgerust wakker worden is een voorwaarde om weer volop van een nieuwe dag te kunnen genieten en om goed te ...

Lees verder

Duurzaam wonen

Sta je er weleens bij stil, vaker dan alleen bij het ontvangen van de afrekening, hoeveel gas je gebruikt? We geven een slinger aan de kraan en verwachten per direct warm water om te douchen. We schakelen de thermostaat aan en hopen binnen no time ons te kunnen warmen aan de radiator. Dat vinden we ...

Lees verder

Dat allerlaatste klusje...plinten k...

Een veelgehoorde opmerking: ‘we wonen hier al een tijdje maar onze nieuwe vloer heeft nog steeds geen plinten!’ Het plaatsen van plinten behoort blijkbaar tot die lijst met allerlaatste klusjes die éigenlijk zó gebeurd zijn …..maar steeds weer worden uitgesteld. Da&r...

Lees verder