28-06-2017

Verschillende soorten tafels

Iedereen heeft er wel een, in elk huis kom je er minstens één tegen. De maten en functies kunnen verschillende en zo ook de stijl maar een tafel(tje) hebben we allemaal. De meest populaire tafels zijn de salontafels, eettafels en de bijzettafels. Onmisbaar omdat een tafel natuurlijk heel handig is om te hebben, denk aan eten en werken, maar een tafel kan natuurlijk ook enorm bijdragen aan het totaalplaatje van je interieur.

 

Wat voor decoratie kun je op tafel zetten?

Bijna niemand heeft een compleet lege tafel. We hebben toch altijd de neiging om het ding gezelliger te maken door er iets van decoratie op te zetten. In het midden of juist niet, helemaal vol of heel minimaal, het is een kwestie van smaak. Stapels boeken en tijdschriften zijn vaak onderdeel van de tafelstyling en er wordt ook vaak een dienblad of tray gebruikt om wat leuke spulletjes bij elkaar te zetten. Zo’n plateau doet op tafel wat een vloerkleed op de grond doet, het verbindt alle losse onderdelen tot een geheel. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je tafel nog steeds kunt gebruiken. Elke keer je tafel helemaal leeg moeten halen gaat echt vervelen.

 

 

- Eettafel:

Op een eettafel heb je vaak wel ruimte om wat groter uit te pakken met je decoratie maar vergeet niet, er moet ook aan gegeten en gezeten worden. Een eettafel wordt niet meer alleen gebruikt om samen een maaltijd te gebruiken maar ook om gezellig met vrienden of familie een drankje ‘te doen’. Kinderen maken er hun huiswerk, willen er kleuren en zelf doe je er misschien wel zo nu en dan je administratie of nog wat werk. Zet deze tafel dus niet helemaal vol. Als je ervoor kiest om iets in het midden te zetten, laat het dan niet te hoog zijn. Je wilt de mensen aan de overkant ook nog zien. Doe je dat wel, overweeg dan een plateau of dienblad zodat je alles in één keer weg kunt halen.

 

- Salontafel:

Mooie fotoboeken, je favoriete woonboeken, mooie fotoalbums, de zogenaamde koffietafelboeken, mogen natuurlijk op je salontafel liggen. Graag zelfs want zo pak je ze er sneller bij om nog eens doorheen te bladeren. Wat kandelaars in een groepje bij elkaar doen het ook altijd goed en een bloem of plantje kan het af maken. Er moet natuurlijk ruimte blijven voor je koffiekop, glas of, als je bezoek krijgt, een bordje met gebak of hapjes.  We kopen daarom liever een groter formaat salontafel dan dat we ‘m helemaal leeg laten. Ook hier geldt weer, maak het niet te hoog want vaak staat je salontafel precies in je zichtlijn naar de tv.

 

- Bijzettafel

Wil je nou wél een lege salontafel maar heb je óók wat leuke woonaccessoires die je neer wilt zetten, dan is een bijzettafel een goede aanwinst. Een leuke kruk kan gebruikt worden als bijzettafel, een poef met een dienblad erop maar ook hier luidt het advies: koop liever één groter bijzettafeltje dan een rits kleintjes. Het oogt veel rustiger én je hebt ruimte om zowel de tafel gewoon te gebruiken als er wat leuke spulletjes op te zetten.

 

Welk model tafel past bij mij?

Afhankelijk van je woonstijl, gezinssamenstelling, budget én lef, kun je nieuwe tafels uit gaan kiezen. Welk model tafel bij je past, dat bepaal jij! Kies niet altijd voor veilig, durf eens een andere stijl tafel in je interieur te zetten. Je zult zien dat juist dat contrast voor net wat meer spanning zorgt, daar wordt je interieur leuker van. Stoere tafels in overvloed, online en offline. Tegenwoordig kiezen we graag met z’n allen voor handgemaakt en kwaliteit. Robuustetafels.nl biedt stoere tafels in diverse houtsoorten, met de hand en op maat gemaakt, helemaal naar jouw smaak. Tafels waar je bijna een leven lang mee kunt doen en waar je lekker op los kunt gaan met je tafelstyling. Tafels die tegen een stootje kunnen en die in elke interieurstijl te gebruiken zijn.

Hoe creŽer ik de perfecte moderne k...

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven al...

Lees verder

CreŽer je eigen Ďhome Officeí in de...

Steeds meer mensen kiezen ervoor een thuiswerkplek in te richten in de woonkamer. Een voordeel hiervan is dat je tijdens het werken nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de strenge wintermaanden. Let wel op, zo’n home office heeft ...

Lees verder

Badkamerkraan kiezen? Dit moet je w...

De badkamer, toilet en keuken zijn niet af zonder kraan. De kraan is een onmisbaar product. De laatste jaren is het assortiment badkamerkranen enorm gegroeid en tegenwoordig zijn er kranen in alle soorten, maten, kleuren te koop. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste kraan voor...

Lees verder

By-Boo meubelen

Bent u al bekend met By-Boo meubelen? Nog niet? Dan raadt Verouden Wonen u een eerste kennismaking zeker aan. Als u het merk wel kent, dan bent u vast al bekend met de vintage, industriële en trendy woonartikelen en accessoires. In het assortiment van de By-Boo meubelen is er van alles te vinde...

Lees verder