21-08-2017

Waar let je op bij het kopen van een dakraam?

Het aanschaffen van een dakraam is een grote beslissing die je maakt over je woning. Maar hoe je het ook went of keert, een dakraam is een absolute aanwinst. Niet alleen zorgt het dakraam voor meer licht en isolatie, het maakt de ruimte waarin het dakraam wordt geplaatst een stuk bruikbaarder.

 

Waar let je op bij het kopen van een dakraam

 

Afmetingen

Voor je aan de slag gaat met je oriënteren op een dakraam, let je op de afmetingen. Het raam mag een flink stuk van het dak in beslag nemen, maar het is belangrijk om stil te staan bij de bouwtechnische kant van het verhaal. Laat dus door een professional kijken of het formaat raam wat jij in gedachten hebt haalbaar is.

 

Raamdecoratie

Wanneer je dakraam geplaatst zal worden is het natuurlijk een goede volgende stap om te kijken naar raamdecoratie. Bedenk van te voren waar je de ruimte met het dakraam voor wilt gebruiken om de juiste soort te kiezen en bedenk alvast wat voor decoratie je daarbij wilt. Bij dakraamshop.com vind je diverse soorten decoratie voor dakramen. Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn, zonwering of kies voor een vrolijke print voor in de slaapkamer. Met een passend rolgordijn vormt jouw dakraam een compleet geheel met de ruimte!

 

Dakraam of dakkapel

Gaan jullie uiteindelijk voor een dakraam of voor een dakkapel? Wellicht wil je een dakkapel maar is dit niet mogelijk vanwege het hebben van een vergunning of andere redenen. Het plaatsen van een dakraam is gemakkelijker te plaatsen en zorgt tegelijkertijd zeeën van ruimte door het licht dat naar binnen kan vallen. Een absolute opheldering voor jullie zolderruimte.

 

Kies voor kwaliteit

Is het handig om voor een houten dakraam te gaan? Of zal kunststof beter staan? Past een kwaliteitsraam beter bij jullie woning? De keuze voor materiaal is een kwestie van smaak en wat het beste bij het interieur en exterieur van jullie huis past. Het gaat in ieder geval om je woning, kies dus voor kwaliteit en neem een ruim budget. Je wilt natuurlijk niet dat binnen een mum van tijd je dakraam gaat rotten of dat het raam gaat lekken.

 

Isolatie van het dakraam

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je een dakraam hebt met voldoende isolatie. Je wilt niet dat het huidige klimaat op je zolder verslechterd of dat je stookkosten zullen stijgen door het plaatsen van het raam. Let er daarom op dat je kiest voor HR++-glas voor uitstekende isolering.  HR++-glas is een dubbelwandige glassoort. De ruimte tussen de twee glazen is gevuld met edelgas wat zorgt voor ultieme isolatie.

 

Type sluiting

Bij het kiezen van een dakraam is het ook belangrijk te bedenken wat voor sluiting je wilt. Kies je voor een raam dat van boven naar binnen openklapt, of ga je voor een raam dat van onder naar buiten klapt? Wil je het raam handmatig openen of past elektrisch beter bij je voorkeuren?

 

Zo zie je maar dat bij het kiezen van een dakraam voor veel opties staat. Belangrijk is, is dat het dakraam bij je past en dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Wil je meer lezen over de perfecte raamdecoratie? Hier vind je meer informatie. 

Hoe creŽer ik de perfecte moderne k...

Een keuken is een essentieel onderdeel van je huis, dit is waar je het eten van je gezin wordt voorbereid en waar je dus indirect je gezin in leven houdt. Het is dus zaak dat deze keuken van alle gemakken is voorzien. In dit artikel zullen we proberen jou een duwtje in de juiste richting te geven al...

Lees verder

CreŽer je eigen Ďhome Officeí in de...

Steeds meer mensen kiezen ervoor een thuiswerkplek in te richten in de woonkamer. Een voordeel hiervan is dat je tijdens het werken nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de strenge wintermaanden. Let wel op, zo’n home office heeft ...

Lees verder

Badkamerkraan kiezen? Dit moet je w...

De badkamer, toilet en keuken zijn niet af zonder kraan. De kraan is een onmisbaar product. De laatste jaren is het assortiment badkamerkranen enorm gegroeid en tegenwoordig zijn er kranen in alle soorten, maten, kleuren te koop. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste kraan voor...

Lees verder

By-Boo meubelen

Bent u al bekend met By-Boo meubelen? Nog niet? Dan raadt Verouden Wonen u een eerste kennismaking zeker aan. Als u het merk wel kent, dan bent u vast al bekend met de vintage, industriële en trendy woonartikelen en accessoires. In het assortiment van de By-Boo meubelen is er van alles te vinde...

Lees verder