21-08-2017

Waar let je op bij het kopen van een dakraam?

Het aanschaffen van een dakraam is een grote beslissing die je maakt over je woning. Maar hoe je het ook went of keert, een dakraam is een absolute aanwinst. Niet alleen zorgt het dakraam voor meer licht en isolatie, het maakt de ruimte waarin het dakraam wordt geplaatst een stuk bruikbaarder.

 

Waar let je op bij het kopen van een dakraam

 

Afmetingen

Voor je aan de slag gaat met je oriënteren op een dakraam, let je op de afmetingen. Het raam mag een flink stuk van het dak in beslag nemen, maar het is belangrijk om stil te staan bij de bouwtechnische kant van het verhaal. Laat dus door een professional kijken of het formaat raam wat jij in gedachten hebt haalbaar is.

 

Raamdecoratie

Wanneer je dakraam geplaatst zal worden is het natuurlijk een goede volgende stap om te kijken naar raamdecoratie. Bedenk van te voren waar je de ruimte met het dakraam voor wilt gebruiken om de juiste soort te kiezen en bedenk alvast wat voor decoratie je daarbij wilt. Bij dakraamshop.com vind je diverse soorten decoratie voor dakramen. Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn, zonwering of kies voor een vrolijke print voor in de slaapkamer. Met een passend rolgordijn vormt jouw dakraam een compleet geheel met de ruimte!

 

Dakraam of dakkapel

Gaan jullie uiteindelijk voor een dakraam of voor een dakkapel? Wellicht wil je een dakkapel maar is dit niet mogelijk vanwege het hebben van een vergunning of andere redenen. Het plaatsen van een dakraam is gemakkelijker te plaatsen en zorgt tegelijkertijd zeeën van ruimte door het licht dat naar binnen kan vallen. Een absolute opheldering voor jullie zolderruimte.

 

Kies voor kwaliteit

Is het handig om voor een houten dakraam te gaan? Of zal kunststof beter staan? Past een kwaliteitsraam beter bij jullie woning? De keuze voor materiaal is een kwestie van smaak en wat het beste bij het interieur en exterieur van jullie huis past. Het gaat in ieder geval om je woning, kies dus voor kwaliteit en neem een ruim budget. Je wilt natuurlijk niet dat binnen een mum van tijd je dakraam gaat rotten of dat het raam gaat lekken.

 

Isolatie van het dakraam

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je een dakraam hebt met voldoende isolatie. Je wilt niet dat het huidige klimaat op je zolder verslechterd of dat je stookkosten zullen stijgen door het plaatsen van het raam. Let er daarom op dat je kiest voor HR++-glas voor uitstekende isolering.  HR++-glas is een dubbelwandige glassoort. De ruimte tussen de twee glazen is gevuld met edelgas wat zorgt voor ultieme isolatie.

 

Type sluiting

Bij het kiezen van een dakraam is het ook belangrijk te bedenken wat voor sluiting je wilt. Kies je voor een raam dat van boven naar binnen openklapt, of ga je voor een raam dat van onder naar buiten klapt? Wil je het raam handmatig openen of past elektrisch beter bij je voorkeuren?

 

Zo zie je maar dat bij het kiezen van een dakraam voor veel opties staat. Belangrijk is, is dat het dakraam bij je past en dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Wil je meer lezen over de perfecte raamdecoratie? Hier vind je meer informatie. 

Waarom zou je kunstgras laten legge...

Leuk hoor, het najaar. Lekker ruig weer, en een tuin die flink wat te verduren krijgt. De bomen en struiken worden kaal, er komt een moslaag op je bestrating en je gazon heeft een zware tijd voor al dat water, de vorst en de sneeuw. Natuurlijk kun je daar niks tegen doen, de winter is wat het is en ...

Lees verder

Warm winters wonen

Ben je nog niet helemaal gewend aan het feit dat het herfst is? (Met de warmste 16e oktober ever is dat best lastig voor te stellen) Dan wil je misschien nog helemaal niet aan de winter denken! Toch komt ook dat seizoen eraan, winter... koud buiten, gezellig en warm binnen. Comfort en huiselijkheid ...

Lees verder

Je complete huis bedienen vanaf je ...

Lekker thuis zijn wordt in rasse schreden nóg comfortabeler! Met de snelle ontwikkelingen in the Internet of Things (IoT) kun je binnenkort daadwerkelijk je hele huis op afstand bedienen. Maar ook op dit moment kun je al thuiskomen in een warm huis, waar een kopje koffie voor je klaarstaat en...

Lees verder

Design door de jaren heen, oud en j...

Smaken veranderen, er zullen weinig mensen zijn die al 25 jaar dezelfde woonstijl hebben. We houden er allemaal wel van (anders lees je hier waarschijnlijk niet mee 😉) om zo nu en dan eens lekker wat om te gooien in ons interieur of om nieuwe meubels en woondecoratie te kopen. Met designmeub...

Lees verder