18-01-2021

Waarom je voor een verbouwing moet nadenken over de elektra

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te denken over de elektra. Zie je hier het nut niet van in? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk waarom je voor een verbouwing al na moet denken over de elektra.

 Voorkom dat er elektra sneuvelt

Welke ruimte je in huis ook gaat verbouwen, je komt eigenlijk altijd in aanraking met elektra. In de meest ruimtes is namelijk wel een lichtpunt aanwezig. Ook tref je er vaak één of meerdere stopcontacten aan. De leidingen van deze stroompunten zijn meestal weggewerkt in de vloer of muur. Hierdoor kun je ze met het blote oog niet zien. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, maar bij een verbouwing is dit niet ideaal. Je weet dan immers niet waar de elektriciteitsleidingen precies lopen.

Voordat je begint met hak- en breekwerk raden wij jou daarom aan de huidige elektra in kaart te brengen. Is er een installatietekening aanwezig? Dan is dit een fluitje van een cent. Op deze tekening staat namelijk precies aangegeven waar de verschillende leidingen lopen. Je weet hierdoor precies op welke plekken je extra voorzichtig moet zijn. Breng je de elektra niet eerst in kaart voordat je begint met de verbouwing? Dan is de kans groot dat de elektra sneuvelt. Ook kun je zelf onder stroom komen te staan als je in aanraking komt met een elektriciteitskabel.

Zitten stopcontacten, lichtpunten en schakelaars op de juiste plek?

Vind je dat jouw woonkamer nu niet praktisch is ingedeeld? Dan besluit je mogelijk om de ruimte te verbouwen. In dat geval kun je de indeling namelijk geheel aan jouw wensen aanpassen. Een veelgemaakte fout bij zo’n verbouwing is dat mensen niet kijken naar de plek van stopcontacten, lichtpunten en schakelaars. Voor de oude indeling zaten deze waarschijnlijk op de best denkbare plek, maar dit is voor de nieuwe indeling waarschijnlijk niet het geval. Om te voorkomen dat jij je hier naderhand aan irriteert, doe je er goed aan voor de verbouwing een plan op te stellen.

Om tot een goed plan te komen is het verstandig een plattegrond van de nieuwe indeling te maken. Geef hierop bijvoorbeeld aan waar meubels, lichtpunten en elektrische apparaten komen te staan. Op basis hiervan kun je bepalen wat een logische plek is voor stopcontacten, lichtpunten en schakelaars. Vind je het lastig om zelf zo’n plan op te stellen? Geen probleem, want een elektricien in Den Haag kan jou hier eventueel bij helpen.

Aan de slag met elektra

Blijkt op basis van de plattegrond dat er nieuwe elektra aangelegd moet worden? Of twijfel je over de staat van de huidige bedrading? Dan raden wij je aan om een professional in de armen te nemen. Als je in de buurt van Amsterdam woont, zoek je mogelijk een elektricien in Amsterdam die jou hierbij kan helpen. Gelukkig hoef je hier niet lang naar te zoeken, want in en rondom onze hoofdstad zijn talloze elektriciens actief. Sommige mensen gaan zelf aan de slag, maar dit raden wij jou af. Een fout is immers snel gemaakt en dit kan verstrekkende gevolgen hebben.

Hoe creeer je een luxe moderne badk...

Wil jij jouw huidige badkamer omtoveren tot een luxe moderne badkamer? Zelfs als de ruimte aan de kleine kant is, zijn er veel manieren waarop je met eenvoudige wijzigingen een luxe gevoel in huis kunt creëren. Van hoogwaardige badkameraccessoires tot luxe badkamerdouches, wij kunnen je alles v...

Lees verder

6 stylingtips om je terras lentekla...

  Nu de lente officieel van start is wordt het hoog tijd om ook je tuin lenteklaar te maken. En dan hebben we het dit keer niet over het aanpakken van de bomen, struiken, planten en het gras, maar… over de aankleding van je terras. We zetten 6 stylingtips voor je op een rijtje!  ...

Lees verder

Zo belangrijk is een huis dat bij j...

Een huis, dat is je veilige haven. Een plek waar je je op je gemak voelt, en relaxed. Waar je blij van wordt als je er weer binnenkomt, waar je echt thuis bent en helemaal jezelf kan zijn. Een huis dat bij je past, dat is belangrijk. Dat betekent niet alleen dat het huis in een buurt staat waar je g...

Lees verder

Nieuwe meubels kopen - waar let je ...

Door al dat thuiszitten borrelt de veranderdrang enorm. Zeker nu het lente is, dan kriebelt het toch altijd wel al, zijn we toe aan wat nieuws. Een nieuwe kleur op de muren, nieuwe raamdecoratie, wat veranderingen in de tuin of zelfs gewoon allemaal nieuwe meubels! Een interieurliefhebber kun je bij...

Lees verder