18-01-2021

Waarom je voor een verbouwing moet nadenken over de elektra

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te denken over de elektra. Zie je hier het nut niet van in? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk waarom je voor een verbouwing al na moet denken over de elektra.

 Voorkom dat er elektra sneuvelt

Welke ruimte je in huis ook gaat verbouwen, je komt eigenlijk altijd in aanraking met elektra. In de meest ruimtes is namelijk wel een lichtpunt aanwezig. Ook tref je er vaak één of meerdere stopcontacten aan. De leidingen van deze stroompunten zijn meestal weggewerkt in de vloer of muur. Hierdoor kun je ze met het blote oog niet zien. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, maar bij een verbouwing is dit niet ideaal. Je weet dan immers niet waar de elektriciteitsleidingen precies lopen.

Voordat je begint met hak- en breekwerk raden wij jou daarom aan de huidige elektra in kaart te brengen. Is er een installatietekening aanwezig? Dan is dit een fluitje van een cent. Op deze tekening staat namelijk precies aangegeven waar de verschillende leidingen lopen. Je weet hierdoor precies op welke plekken je extra voorzichtig moet zijn. Breng je de elektra niet eerst in kaart voordat je begint met de verbouwing? Dan is de kans groot dat de elektra sneuvelt. Ook kun je zelf onder stroom komen te staan als je in aanraking komt met een elektriciteitskabel.

Zitten stopcontacten, lichtpunten en schakelaars op de juiste plek?

Vind je dat jouw woonkamer nu niet praktisch is ingedeeld? Dan besluit je mogelijk om de ruimte te verbouwen. In dat geval kun je de indeling namelijk geheel aan jouw wensen aanpassen. Een veelgemaakte fout bij zo’n verbouwing is dat mensen niet kijken naar de plek van stopcontacten, lichtpunten en schakelaars. Voor de oude indeling zaten deze waarschijnlijk op de best denkbare plek, maar dit is voor de nieuwe indeling waarschijnlijk niet het geval. Om te voorkomen dat jij je hier naderhand aan irriteert, doe je er goed aan voor de verbouwing een plan op te stellen.

Om tot een goed plan te komen is het verstandig een plattegrond van de nieuwe indeling te maken. Geef hierop bijvoorbeeld aan waar meubels, lichtpunten en elektrische apparaten komen te staan. Op basis hiervan kun je bepalen wat een logische plek is voor stopcontacten, lichtpunten en schakelaars. Vind je het lastig om zelf zo’n plan op te stellen? Geen probleem, want een elektricien in Den Haag kan jou hier eventueel bij helpen.

Aan de slag met elektra

Blijkt op basis van de plattegrond dat er nieuwe elektra aangelegd moet worden? Of twijfel je over de staat van de huidige bedrading? Dan raden wij je aan om een professional in de armen te nemen. Als je in de buurt van Amsterdam woont, zoek je mogelijk een elektricien in Amsterdam die jou hierbij kan helpen. Gelukkig hoef je hier niet lang naar te zoeken, want in en rondom onze hoofdstad zijn talloze elektriciens actief. Sommige mensen gaan zelf aan de slag, maar dit raden wij jou af. Een fout is immers snel gemaakt en dit kan verstrekkende gevolgen hebben.

Waarom kiezen voor screens als zonw...

  Ben je nog op zoek naar zonwering voor je woning? Kijk dan eens naar alle mogelijkheden en voordelen van screens. Screens zijn de laatste tijd erg in populariteit gestegen. In dit artikel lees je waarom deze moderne vorm van zonwering zo’n goede keuze is.   Wat zijn screens? Voorda...

Lees verder

Checklist voor het verbouwen van de...

Je doet het niet zomaar even: de badkamer verbouwen. Er komt de nodige voorbereiding bij kijken. Pak het dan ook het liefst meteen goed aan, met een slim stappenplan om je aan te houden! We delen onze handige checklist met je: zó maak je de badkamerverbouwing tot een succes.    ...

Lees verder

Je bed transformeren tot een echt p...

Alhoewel een simpel bed met twee kussens en een wit dekbedovertrek er heel netjes en clean uit kan zien, het is niet heel aantrekkelijk en toch best wel simpel en saai. Je hebt vast wel eens een echt Amerikaans opgemaakt bed gezien, zo eentje met twintig kussens en een prachtig decor eromheen. Maar ...

Lees verder

Een open keuken? Hier moet je op le...

Veel Nederlandse huizen beschikken over een open keuken. Leuk en handig, vinden we dat. In ons land met weinig ruimte zijn we altijd op zoek naar manieren om de vierkante meters die we hebben zo nuttig mogelijk te besteden. Door te kiezen voor een open keuken hebben we minder muren en deuren in ons ...

Lees verder