18-01-2021

Waarom je voor een verbouwing moet nadenken over de elektra

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te denken over de elektra. Zie je hier het nut niet van in? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk waarom je voor een verbouwing al na moet denken over de elektra.

 Voorkom dat er elektra sneuvelt

Welke ruimte je in huis ook gaat verbouwen, je komt eigenlijk altijd in aanraking met elektra. In de meest ruimtes is namelijk wel een lichtpunt aanwezig. Ook tref je er vaak één of meerdere stopcontacten aan. De leidingen van deze stroompunten zijn meestal weggewerkt in de vloer of muur. Hierdoor kun je ze met het blote oog niet zien. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, maar bij een verbouwing is dit niet ideaal. Je weet dan immers niet waar de elektriciteitsleidingen precies lopen.

Voordat je begint met hak- en breekwerk raden wij jou daarom aan de huidige elektra in kaart te brengen. Is er een installatietekening aanwezig? Dan is dit een fluitje van een cent. Op deze tekening staat namelijk precies aangegeven waar de verschillende leidingen lopen. Je weet hierdoor precies op welke plekken je extra voorzichtig moet zijn. Breng je de elektra niet eerst in kaart voordat je begint met de verbouwing? Dan is de kans groot dat de elektra sneuvelt. Ook kun je zelf onder stroom komen te staan als je in aanraking komt met een elektriciteitskabel.

Zitten stopcontacten, lichtpunten en schakelaars op de juiste plek?

Vind je dat jouw woonkamer nu niet praktisch is ingedeeld? Dan besluit je mogelijk om de ruimte te verbouwen. In dat geval kun je de indeling namelijk geheel aan jouw wensen aanpassen. Een veelgemaakte fout bij zo’n verbouwing is dat mensen niet kijken naar de plek van stopcontacten, lichtpunten en schakelaars. Voor de oude indeling zaten deze waarschijnlijk op de best denkbare plek, maar dit is voor de nieuwe indeling waarschijnlijk niet het geval. Om te voorkomen dat jij je hier naderhand aan irriteert, doe je er goed aan voor de verbouwing een plan op te stellen.

Om tot een goed plan te komen is het verstandig een plattegrond van de nieuwe indeling te maken. Geef hierop bijvoorbeeld aan waar meubels, lichtpunten en elektrische apparaten komen te staan. Op basis hiervan kun je bepalen wat een logische plek is voor stopcontacten, lichtpunten en schakelaars. Vind je het lastig om zelf zo’n plan op te stellen? Geen probleem, want een elektricien in Den Haag kan jou hier eventueel bij helpen.

Aan de slag met elektra

Blijkt op basis van de plattegrond dat er nieuwe elektra aangelegd moet worden? Of twijfel je over de staat van de huidige bedrading? Dan raden wij je aan om een professional in de armen te nemen. Als je in de buurt van Amsterdam woont, zoek je mogelijk een elektricien in Amsterdam die jou hierbij kan helpen. Gelukkig hoef je hier niet lang naar te zoeken, want in en rondom onze hoofdstad zijn talloze elektriciens actief. Sommige mensen gaan zelf aan de slag, maar dit raden wij jou af. Een fout is immers snel gemaakt en dit kan verstrekkende gevolgen hebben.

4 handige tips voor een mooi interi...

Ga je binnenkort in een nieuw pand trekken, maar heb je geen idee hoe je deze gaat inrichten? Dit is een vraag die bij meerdere mensen speelt die gaan verhuizen. Of je nu samen met iemand gaat wonen of alleen; je wilt een fijn huis dat voelt als thuis. Dit begint vaak met de juiste inrichting. Met d...

Lees verder

4 tips om wespen uit jouw buurt te ...

  Heb je iedere zomer weer last van wespen als je in de tuin geniet van het mooie weer? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Mogelijk ga je de wespen te lijf met een vliegenmepper. Dit kan, maar hier wordt het ongedierte agressief van. In dat geval kun je gestoken worden. Daa...

Lees verder

Tips voor een warme sfeer in de woo...

Wil je de woonkamer graag wat extra warmte en gezelligheid meegeven, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Maak je geen zorgen – met dit artikel helpen we je graag een handje. We hebben 6 praktische tips op een rij gezet die je eenvoudig kunt toepassen. Natuurlijk niet alleen in de woon...

Lees verder

De belangrijkste kantoor elementen ...

Het hebben van een kantoor is voor veel ondernemingen een uitkomst. In het kantoor kunnen alle medewerkers van het kantoor op een rustige en gefocuste manier werken. Om het kantoor optimaal te laten functioneren dient het kantoor gevuld te zijn met verschillende kantoor elementen. In deze blog verte...

Lees verder