30-07-2021

Waarom kiezen voor screens als zonwering?

 

Ben je nog op zoek naar zonwering voor je woning? Kijk dan eens naar alle mogelijkheden en voordelen van screens. Screens zijn de laatste tijd erg in populariteit gestegen. In dit artikel lees je waarom deze moderne vorm van zonwering zo’n goede keuze is.

 

Wat zijn screens?

Voordat we alle voordelen en mogelijkheden bespreken, is het handig om te weten wat een screen precies is. De constructie van een screen kun je vergelijken met een rolluik. Het doek zit namelijk aan beide kanten van het raam vast door middel van geleiders. Het schaduwdoek glijdt dus tussen deze geleiders op en neer. Naast de standaard screens zijn er ook windvaste ritsscreens verkrijgbaar. Bij een ritsscreen zijn er geen kieren tussen het doek en de geleiders. Hierdoor is het extra stevig en kan het niet gaan klapperen door de wind.

 

Schaduw in huis

Vanzelfsprekend zorgen screens voor schaduw in huis. Daarnaast zorgt de zonwering ervoor dat de warmte van de felle zonnestralen buiten blijft. Hierdoor kun je in de zomer genieten van een koele woning.

 

Meer privacy

Screens hebben van de buitenkant een hele strakke uitstraling en zorgen tegelijkertijd voor meer privacy. Als je aan een drukke straat woont, kunnen mensen dus niet meer naar binnen gluren.

 

Handmatige en elektrische screens

Screens zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Bij ritsscreens is geen handbediening mogelijk en koop je dus altijd een elektrische variant. Je kunt elektrische ritsscreens eventueel bedienen met een handige app en het ‘slim inrichten’. Dit betekent dat het scherm automatisch naar benen en omhoog gaat, afhankelijk van de lichtinval. Hoe handig is dat?!

 

Screens op zonne-energie

Vind jij duurzaamheid in en rondom je woning erg belangrijk? Kijk dan eens naar screens op zonne-energie. Deze zogenaamde solar screens zijn verkrijgbaar bij De Zonweringfabriek. De screens hebben een zonnepaneel aan de voorzijde en werken geheel draadloos. Niet alleen bij felle zon, maar ook bij daglicht zal de accu zichzelf opladen en de energie opslaan.

 

Eenvoudige montage

Screens (met name de draadloze screens op zonne-energie) zijn heel eenvoudig zelf te monteren. Hierdoor bespaar je direct extra kosten op een montageservice.

 

Screen op maat

Je kunt alle soorten screens op maat laten maken. Kies het gewenste formaat, de bediening, de kleur van de omkasting en het doek, de kant waar de motor komt te zitten en verdiep je in eventuele extra’s. Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken? Laat je dan goed adviseren voor een specialist.

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder