18-02-2020

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2013 gehalveerd is, betekent dit niet dat er geen inbrekers meer zijn. Zeker de vakantieperioden zijn ontzettend inbraakgevoelig en je wilt natuurlijk wel met gerust hart van huis kunnen gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je woning zonder problemen (en al te veel gedoe) inbraakproof te maken!

 

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

 

1. Vervang de sloten

Het vervangen van de sloten is de eerste stap richting een inbraakveilige woning. Zeker in grote steden als Amsterdam is het inschakelen van een Amsterdamse slotenmaker een belangrijke zet. Zorg dat je sloten voorzien zijn van het SKG keurmerk en ben voorzichtig met het uitdelen van reservesleutels. Wat voor sloten je kiest is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar hoe meer veiligheid hoe beter natuurlijk!

 

2. Houd ook ramen op slot

Niet alleen de deuren, maar ook de ramen moeten op slot wanneer je van huis gaat. Wanneer je deze enkel dicht trekt maar vervolgens niet op slot doet zijn ze namelijk erg inbraakgevoelig. Kom je dus weer terug bij puntje 1: het inschakelen van een slotenmaker.

 

3. Installeer een beveiligingssysteem

Er zijn tegenwoordig maar genoeg (slimme) beveiligingssystemen op de markt en zo zul je voor ieder budget wel een geschikte optie tegenkomen. Voor minder dan tachtig euro heb je al een simpele ip-camera die je buiten bij de voordeur kunt hangen zodat je de woning vervolgens via de app gewoon in de gaten kunt houden. Wil je het helemaal groots aanpakken, dan installeer je een slim beveiligingssysteem dat je van een afstand kunt besturen. Zo kun je de rolluiken bijvoorbeeld dicht doen of een alarm laten gaan!

 

4. Verstevig de kozijnen

Wat als je sloten ontzettend sterk zijn maar je kozijnen of deuren in no-time kapot gebroken kunnen worden? Zorg dat kozijnen (en ook deuren) gecontroleerd worden op stevigheid en verstevig ze waar nodig. Maak bijvoorbeeld gebruik van vastzetters, deurdrangers of bijzetsloten voor ramen op de begane grond.

 

5. Installeer verlichting

Een felle lamp die een inbreker in het spotlight zet kan je veel bescherming geven. Voor een paar tientjes heb je al een lamp met bewegingssensor aangeschaft die ervoor zorgt dat de inbrekers wat makkelijker wegblijven. Doe dit zowel in de voor- als achtertuin en eventueel ook aan de zijkanten (als hier sprake van is) van de woning.

 

6. Bewaar geen reservesleutels buiten

Hoewel het erg handig is om een reservesleutel te hebben liggen, is de kans groot dat het vinden van deze sleutel de eerste stap van een mogelijke inbreker is. Geef liever een reservesleutel aan de buurman! 

Hoe zorg je voor een echt gevoel va...

Het is een pláátje om naar te kijken: luxe keukens. Eigenlijk raak je er gewoon niet op uitgekeken. Hoe mooi zou het zijn om thuis zo’n luxe keuken te hebben? Gelukkig is dat tegenwoordig steeds toegankelijker. In deze blog lichten we toe: zo kies je voor een chique keuken. &nbs...

Lees verder

Tips voor het kiezen van het perfec...

Een nieuwe laminaatvloer uitkiezen is een belangrijke beslissing. Laminaat gaat lang mee, dus u moet echt voor 100% achter uw keuze staan. Nu, en over een aantal jaar. Met deze tips gaat dat zeker lukken!     De voordelen van laminaat Laminaatvloeren hebben in de afgelopen jaren enor...

Lees verder

Hoe zorg je voor meer licht in het ...

Licht is heel belangrijk in een woning. Vanuit een praktisch oogpunt, maar net zo goed om voor meer sfeer in je interieur te zorgen. In de ene woning is er meer licht aanwezig dan in de andere woning. Gelukkig heb je hier zelf ook invloed op: ontdek hoe dat zit met onze tips!     Glaz...

Lees verder

Slaapkamer verbouwen van kleerkast ...

Is je slaapkamer aan een verbouwing toe en wil je deze veelgebruikte ruimte een nieuwe look geven? Dan is het natuurlijk verstandig om eerst even goed na te denken over wat je wilt, en hoe je dit wilt doen. We hebben dan ook vast wat inspiratie voor je verzameld!     1. Begin bij de b...

Lees verder