18-02-2020

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2013 gehalveerd is, betekent dit niet dat er geen inbrekers meer zijn. Zeker de vakantieperioden zijn ontzettend inbraakgevoelig en je wilt natuurlijk wel met gerust hart van huis kunnen gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je woning zonder problemen (en al te veel gedoe) inbraakproof te maken!

 

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

 

1. Vervang de sloten

Het vervangen van de sloten is de eerste stap richting een inbraakveilige woning. Zeker in grote steden als Amsterdam is het inschakelen van een Amsterdamse slotenmaker een belangrijke zet. Zorg dat je sloten voorzien zijn van het SKG keurmerk en ben voorzichtig met het uitdelen van reservesleutels. Wat voor sloten je kiest is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar hoe meer veiligheid hoe beter natuurlijk!

 

2. Houd ook ramen op slot

Niet alleen de deuren, maar ook de ramen moeten op slot wanneer je van huis gaat. Wanneer je deze enkel dicht trekt maar vervolgens niet op slot doet zijn ze namelijk erg inbraakgevoelig. Kom je dus weer terug bij puntje 1: het inschakelen van een slotenmaker.

 

3. Installeer een beveiligingssysteem

Er zijn tegenwoordig maar genoeg (slimme) beveiligingssystemen op de markt en zo zul je voor ieder budget wel een geschikte optie tegenkomen. Voor minder dan tachtig euro heb je al een simpele ip-camera die je buiten bij de voordeur kunt hangen zodat je de woning vervolgens via de app gewoon in de gaten kunt houden. Wil je het helemaal groots aanpakken, dan installeer je een slim beveiligingssysteem dat je van een afstand kunt besturen. Zo kun je de rolluiken bijvoorbeeld dicht doen of een alarm laten gaan!

 

4. Verstevig de kozijnen

Wat als je sloten ontzettend sterk zijn maar je kozijnen of deuren in no-time kapot gebroken kunnen worden? Zorg dat kozijnen (en ook deuren) gecontroleerd worden op stevigheid en verstevig ze waar nodig. Maak bijvoorbeeld gebruik van vastzetters, deurdrangers of bijzetsloten voor ramen op de begane grond.

 

5. Installeer verlichting

Een felle lamp die een inbreker in het spotlight zet kan je veel bescherming geven. Voor een paar tientjes heb je al een lamp met bewegingssensor aangeschaft die ervoor zorgt dat de inbrekers wat makkelijker wegblijven. Doe dit zowel in de voor- als achtertuin en eventueel ook aan de zijkanten (als hier sprake van is) van de woning.

 

6. Bewaar geen reservesleutels buiten

Hoewel het erg handig is om een reservesleutel te hebben liggen, is de kans groot dat het vinden van deze sleutel de eerste stap van een mogelijke inbreker is. Geef liever een reservesleutel aan de buurman! 

5 Tips: maak van je kleine balkon e...

We kunnen eindelijk weer genieten van de warme zon. Alleen heeft niet iedereen een tuin. Wanneer je een klein balkon hebt, lijkt het misschien moeilijk om hier een lekker plekje van te maken. Je hebt natuurlijk veel minder ruimte dan wanneer je een tuin hebt. Maar dat betekent nog niet dat je hier g...

Lees verder

Een nieuwe badkamer kopen begint bi...

  Er zijn weinig mensen die echt géén idee hebben hoe een eventuele nieuwe badkamer eruit zou moeten zien. Totdat….. ze een nieuwe badkamer gaan kopen. Want dán zijn er ineens 1001 mogelijkheden en daaruit moet dan één toilet gekozen worden. Kranen g...

Lees verder

Thuis plezier

We blijven dit jaar thuis. Geen reizen naar het buitenland, maar gezellig met het gezin in de eigen tuin. De enige plek waar je in alle vrijheid kunt bewegen. Dit geldt met name voor de kinderen. Die hebben een speelplek nodig die bovendien kindvriendelijk is.   Speelplek Een veilige speel...

Lees verder

Verbouwen voor beginners

Met alle vrije tijd die we nu hebben kun je het maar goed benutten. Wil je gaan verbouwen thuis en heb je dit nooit eerder gedaan? Hieronder delen we een aantal tips voor verbouwen voor beginners. Zo voorkom je een hoop beginnersfouten en kun je met kleine stappen en hoop veranderen in huis!  ...

Lees verder