18-02-2020

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2013 gehalveerd is, betekent dit niet dat er geen inbrekers meer zijn. Zeker de vakantieperioden zijn ontzettend inbraakgevoelig en je wilt natuurlijk wel met gerust hart van huis kunnen gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je woning zonder problemen (en al te veel gedoe) inbraakproof te maken!

 

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

 

1. Vervang de sloten

Het vervangen van de sloten is de eerste stap richting een inbraakveilige woning. Zeker in grote steden als Amsterdam is het inschakelen van een Amsterdamse slotenmaker een belangrijke zet. Zorg dat je sloten voorzien zijn van het SKG keurmerk en ben voorzichtig met het uitdelen van reservesleutels. Wat voor sloten je kiest is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar hoe meer veiligheid hoe beter natuurlijk!

 

2. Houd ook ramen op slot

Niet alleen de deuren, maar ook de ramen moeten op slot wanneer je van huis gaat. Wanneer je deze enkel dicht trekt maar vervolgens niet op slot doet zijn ze namelijk erg inbraakgevoelig. Kom je dus weer terug bij puntje 1: het inschakelen van een slotenmaker.

 

3. Installeer een beveiligingssysteem

Er zijn tegenwoordig maar genoeg (slimme) beveiligingssystemen op de markt en zo zul je voor ieder budget wel een geschikte optie tegenkomen. Voor minder dan tachtig euro heb je al een simpele ip-camera die je buiten bij de voordeur kunt hangen zodat je de woning vervolgens via de app gewoon in de gaten kunt houden. Wil je het helemaal groots aanpakken, dan installeer je een slim beveiligingssysteem dat je van een afstand kunt besturen. Zo kun je de rolluiken bijvoorbeeld dicht doen of een alarm laten gaan!

 

4. Verstevig de kozijnen

Wat als je sloten ontzettend sterk zijn maar je kozijnen of deuren in no-time kapot gebroken kunnen worden? Zorg dat kozijnen (en ook deuren) gecontroleerd worden op stevigheid en verstevig ze waar nodig. Maak bijvoorbeeld gebruik van vastzetters, deurdrangers of bijzetsloten voor ramen op de begane grond.

 

5. Installeer verlichting

Een felle lamp die een inbreker in het spotlight zet kan je veel bescherming geven. Voor een paar tientjes heb je al een lamp met bewegingssensor aangeschaft die ervoor zorgt dat de inbrekers wat makkelijker wegblijven. Doe dit zowel in de voor- als achtertuin en eventueel ook aan de zijkanten (als hier sprake van is) van de woning.

 

6. Bewaar geen reservesleutels buiten

Hoewel het erg handig is om een reservesleutel te hebben liggen, is de kans groot dat het vinden van deze sleutel de eerste stap van een mogelijke inbreker is. Geef liever een reservesleutel aan de buurman! 

Een kunststof of stalen dak?

Voor elk gebouw een specifiek dak? Er zijn verschillende manieren om een dak te bekleden. Bij een schuin dak wordt nog steeds het meest gebruik gemaakt van dakpannen. De zijn van beton of gebakken klei. Ofschoon dakpannen op een hellend vlak worden geplaatst kunnen ze ook verticaal worden gelegd. &...

Lees verder

Waarom je voor een verbouwing moet ...

Veel mensen die van plan zijn hun huis te verbouwen, starten vol enthousiasme. Toch is de kans aanwezig dat je vroeg of laat tegen een probleem aanloopt. Heb je niet eerst een plan bedacht alvorens je begint? Dan is dit zeker aannemelijk. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om van tevoren al na te de...

Lees verder

Heerlijk douchen zonder waterballet

Het is ‘s ochtends niet altijd makkelijk om wakker te worden. Na een douche begin je opgefrist aan je dag. Zweer jij bij een douche in de avond? Na een lange dag de stress van je af laten spoelen en daarna uitgerust ontspannen op de bank. De meeste mensen douchen dagelijks. Heb jij een doucheg...

Lees verder

4 tips voor een nieuwe complete bad...

  Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamer heb je de keuze uit veel verschillende stijlen, elementen, materialen et cetera. Om de beste keuze te maken en inspiratie op te doen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.   Kies jouw stijlDe stijl van jouw complete badkamer...

Lees verder