18-02-2020

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2013 gehalveerd is, betekent dit niet dat er geen inbrekers meer zijn. Zeker de vakantieperioden zijn ontzettend inbraakgevoelig en je wilt natuurlijk wel met gerust hart van huis kunnen gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je woning zonder problemen (en al te veel gedoe) inbraakproof te maken!

 

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

 

1. Vervang de sloten

Het vervangen van de sloten is de eerste stap richting een inbraakveilige woning. Zeker in grote steden als Amsterdam is het inschakelen van een Amsterdamse slotenmaker een belangrijke zet. Zorg dat je sloten voorzien zijn van het SKG keurmerk en ben voorzichtig met het uitdelen van reservesleutels. Wat voor sloten je kiest is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar hoe meer veiligheid hoe beter natuurlijk!

 

2. Houd ook ramen op slot

Niet alleen de deuren, maar ook de ramen moeten op slot wanneer je van huis gaat. Wanneer je deze enkel dicht trekt maar vervolgens niet op slot doet zijn ze namelijk erg inbraakgevoelig. Kom je dus weer terug bij puntje 1: het inschakelen van een slotenmaker.

 

3. Installeer een beveiligingssysteem

Er zijn tegenwoordig maar genoeg (slimme) beveiligingssystemen op de markt en zo zul je voor ieder budget wel een geschikte optie tegenkomen. Voor minder dan tachtig euro heb je al een simpele ip-camera die je buiten bij de voordeur kunt hangen zodat je de woning vervolgens via de app gewoon in de gaten kunt houden. Wil je het helemaal groots aanpakken, dan installeer je een slim beveiligingssysteem dat je van een afstand kunt besturen. Zo kun je de rolluiken bijvoorbeeld dicht doen of een alarm laten gaan!

 

4. Verstevig de kozijnen

Wat als je sloten ontzettend sterk zijn maar je kozijnen of deuren in no-time kapot gebroken kunnen worden? Zorg dat kozijnen (en ook deuren) gecontroleerd worden op stevigheid en verstevig ze waar nodig. Maak bijvoorbeeld gebruik van vastzetters, deurdrangers of bijzetsloten voor ramen op de begane grond.

 

5. Installeer verlichting

Een felle lamp die een inbreker in het spotlight zet kan je veel bescherming geven. Voor een paar tientjes heb je al een lamp met bewegingssensor aangeschaft die ervoor zorgt dat de inbrekers wat makkelijker wegblijven. Doe dit zowel in de voor- als achtertuin en eventueel ook aan de zijkanten (als hier sprake van is) van de woning.

 

6. Bewaar geen reservesleutels buiten

Hoewel het erg handig is om een reservesleutel te hebben liggen, is de kans groot dat het vinden van deze sleutel de eerste stap van een mogelijke inbreker is. Geef liever een reservesleutel aan de buurman! 

Je woning een andere sfeer geven do...

Wil je je woning, of een deel daarvan, een andere sfeer geven? Dan is het niet altijd nodig om een complete verbouwing uit te voeren, of al je meubels bij het grofvuil te zetten en te vervangen door nieuwe exemplaren. Nee, soms zijn het een paar kleine ingrepen die voor grote veranderingen kunnen zo...

Lees verder

Zou je dat nou eigenlijk wel doen, ...

Lastig hè, een nieuwe vloer kiezen? Je vloer is een van de basiselementen van je interieur, het is een grote sfeerbepaler zeg maar. Daardoor wordt de druk misschien alleen maar groter want, kies je wel de juiste vloer? Welke vloer past bij jouw woonstijl? Kun je vreselijk de mist ingaan met e...

Lees verder

Beperkt budget? Zo kom je aan mooie...

  Het lijkt wel alsof alles wat mooi is, ook duur moet zijn. Ga je naar een gemiddelde lampenspecialist, dan schrik je ontzettend van de prijskaartjes. Misschien vind jij het fijn om voor honderden euro’s een designlamp te kopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij graag mo...

Lees verder

Waarom gordijnen in je interieur en...

    De meningen zijn erover verdeeld. Er zijn mensen die niet los kunnen komen van de indrukwekkende gordijnpartij van hun oma vroeger, die het dus eigenlijk maar ouderwets vinden om gordijnen voor de ramen te hangen, én dan is er de groep die vindt dat het erg sfeervol, comfortab...

Lees verder