18-02-2020

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

Hoewel het aantal woninginbraken sinds 2013 gehalveerd is, betekent dit niet dat er geen inbrekers meer zijn. Zeker de vakantieperioden zijn ontzettend inbraakgevoelig en je wilt natuurlijk wel met gerust hart van huis kunnen gaan. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je woning zonder problemen (en al te veel gedoe) inbraakproof te maken!

 

Zo maak jij in 2020 je huis inbraakproof

 

1. Vervang de sloten

Het vervangen van de sloten is de eerste stap richting een inbraakveilige woning. Zeker in grote steden als Amsterdam is het inschakelen van een Amsterdamse slotenmaker een belangrijke zet. Zorg dat je sloten voorzien zijn van het SKG keurmerk en ben voorzichtig met het uitdelen van reservesleutels. Wat voor sloten je kiest is uiteindelijk een persoonlijke keuze, maar hoe meer veiligheid hoe beter natuurlijk!

 

2. Houd ook ramen op slot

Niet alleen de deuren, maar ook de ramen moeten op slot wanneer je van huis gaat. Wanneer je deze enkel dicht trekt maar vervolgens niet op slot doet zijn ze namelijk erg inbraakgevoelig. Kom je dus weer terug bij puntje 1: het inschakelen van een slotenmaker.

 

3. Installeer een beveiligingssysteem

Er zijn tegenwoordig maar genoeg (slimme) beveiligingssystemen op de markt en zo zul je voor ieder budget wel een geschikte optie tegenkomen. Voor minder dan tachtig euro heb je al een simpele ip-camera die je buiten bij de voordeur kunt hangen zodat je de woning vervolgens via de app gewoon in de gaten kunt houden. Wil je het helemaal groots aanpakken, dan installeer je een slim beveiligingssysteem dat je van een afstand kunt besturen. Zo kun je de rolluiken bijvoorbeeld dicht doen of een alarm laten gaan!

 

4. Verstevig de kozijnen

Wat als je sloten ontzettend sterk zijn maar je kozijnen of deuren in no-time kapot gebroken kunnen worden? Zorg dat kozijnen (en ook deuren) gecontroleerd worden op stevigheid en verstevig ze waar nodig. Maak bijvoorbeeld gebruik van vastzetters, deurdrangers of bijzetsloten voor ramen op de begane grond.

 

5. Installeer verlichting

Een felle lamp die een inbreker in het spotlight zet kan je veel bescherming geven. Voor een paar tientjes heb je al een lamp met bewegingssensor aangeschaft die ervoor zorgt dat de inbrekers wat makkelijker wegblijven. Doe dit zowel in de voor- als achtertuin en eventueel ook aan de zijkanten (als hier sprake van is) van de woning.

 

6. Bewaar geen reservesleutels buiten

Hoewel het erg handig is om een reservesleutel te hebben liggen, is de kans groot dat het vinden van deze sleutel de eerste stap van een mogelijke inbreker is. Geef liever een reservesleutel aan de buurman! 

Lichtbronnen

Vaak wordt vergeten hoe belangrijk lichtbronnen zijn. Naast de lamp bepaalt een lichtbron grotendeels de sfeer. Wij hebben een aantal tips voor je uitgeschreven die van belang zijn bij de keuze uit lichtbronnen.    Waarom een juiste lichtbron belangrijk is? Dan kun je nog een mooie hang...

Lees verder

Nooit meer tuinonderhoud

Een gazon dat er het hele jaar prachtig groen uitziet, bijna geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook erg duurzaam is? Er zijn vele voordelen van kunstgras wat haast niet te onderscheiden is van natuurgras.     Investering De aanleg van een kunstgazon is een investering voor ...

Lees verder

Dit zijn de badkamertrends van 2020

Benieuwd naar de grootste badkamertrends van 2020? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel bespreken we een aantal opvallende trends die je dit jaar zonder twijfel terug ziet komen. Sommige stijlen en materialen kwamen vorig jaar al om de hoek kijken, maar er zijn ook genoeg nieuwe en verr...

Lees verder

Inspiratie voor een moderne slaapka...

Wil je graag een moderne look in je slaapkamer? Dat kan zeker! Sterker nog: het is alleen maar goed om met de tijd mee te gaan in je interieur. Maar hoe pak je de styling van de moderne slaapkamer op de juiste manier aan? In deze blog geven we handige tips!     Een strakke look met ho...

Lees verder