20-05-2021

Zo richt je de ultieme leeshoek in

Vind jij het heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek en compleet in je eigen boekenbubbel door te brengen? Gun jezelf dan vooral ook een ultieme leeshoek in huis. Hoe je daarvoor zorgt? Zo!

 

1.     Boeken, boeken, heel veel boeken!

Echte boekenwurmen begeven zich natuurlijk ook het liefst tussen de boeken. Een mooie gevulde boekenkast kan dan ook niet ontbreken. Hoe je die vult? It’s up to you! Lekker alles kriskras door elkaar, op alfabet, op grootte of toch op kleur?

 

Bonustip: zet een aantal van je favoriete boeken met de kaft naar voren in de boekenkast, zodat de absolute toppers of boeken met mooie kaften er echt tussenuit springen!

 

Vind jij het heerlijk om jezelf even helemaal te verliezen in een boek en compleet in je eigen boekenbubbel door te brengen? Gun jezelf dan vooral ook een ultieme leeshoek in huis.

 

2.     Een relaxte leesstoel

Buiten een goed boek is een relaxte stoel misschien wel het allerbelangrijkst aan een fijne leeshoek. Je wil namelijk relaxed zitten, maar niet onderuitgezakt met rugpijn als gevolg. Onze tip? Kies voor draaifauteuils! Deze heerlijke draaistoelen bieden een prettige ondersteuning aan je boven en onderrug én zorgen ervoor dat je direct in de relaxmodus komt zodra je gaat zitten. Pas op: er bestaat een kans dat je niet meer uit de stoel wil opstaan en dat je het ene boek na het andere boek verslindt.

 

 

3.     Helder én sfeervol licht

Licht is ontzettend belangrijk in een leeshoek. Niet alleen voor je ogen en de leesbaarheid van je boeken, ook voor de sfeer. Het liefst zet je je fijne leesstoel dan ook bij het raam zodat je voldoende daglicht vangt. Maar aangezien je waarschijnlijk ook regelmatig in de donkere avonduren leest is ook kunstlicht erg belangrijk. Zorg ten eerste voor helder licht met een mooie plafonnière of een hanglamp. Zorg daarnaast voor sfeerverlichting in de vorm van een aantal schermerlampjes of een mooie grote vloerlamp, met helder en zacht licht.

 

4.     Warmte

Buiten warme aankleding van de ruimte is warmte in temperatuur ook erg belangrijk. Tijdens het lezen zit je immers lange tijd stil, waardoor je het snel koud kunt krijgen. Een open haard of houtkachel is natuurlijk de ultieme droom in je knusse leeshoek, maar helaas is dat niet bij iedereen mogelijk. Een lekker plaid of een elektrisch warmtekussen kan ook erg fijn zijn!

 

 

5.     Vloerkleed

Een vloerkleed maakt het wat ons betreft helemaal af. Zowel qua aankleding als qua warmte. Vloerkleden zijn namelijk ontzettend fijn aan je voeten, vooral als je voor een hoogpolig tapijt kiest!

Horren bestellen? We hebben wat tip...

Zo’n natte zomer, het heeft een aantal nadelen en één daarvan is het ongedierte dat je huis binnenkomt! Als het buiten niet al te koud is maar wel nat dan is dat de perfecte voedingsbodem voor bijvoorbeeld muggen. Iedereen kent die nachtelijke capriolen die we uithalen om een mug...

Lees verder

Een kantoor met een geweldige groen...

Kamerplanten zijn in overvloed verkrijgbaar. Dit maakt het juist zo leuk om de planten aan te schaffen. Je kan uren rondkijken om de beste planten te vinden voor bij jou in het kantoor. Er zijn een paar planten uitermate geschikt om in een kantoor te staan. Ze hebben namelijk een positief effect op ...

Lees verder

Comfort is luxe! Tips voor het kiez...

Anno 2021 kopen we bijna alles los. Weinig mensen kopen een nieuwe eethoek precies zoals deze in de showroom staat. Gelukkig maar want wát als je eetkamertafel nog prima bevalt en je dus alleen nieuwe eetkamerstoelen wil? Je geeft je eethoek een compleet nieuwe look als je mooie luxe stoelen ...

Lees verder

Waarom kiezen voor een slaapbank?

    Jaren geleden had de slaapbank niet zo’n goed imago. Het uitklappen ging moeizaam, de designs waren niet stijlvol en het lag helemaal niet zo comfortabel. Gelukkig is dat de laatste tijd flink veranderd! Op dit moment zijn slaapbanken juist een geweldige aankoop voor jouw student...

Lees verder