31-08-2015

De perfecte tuin voor de nazomer

De zomer loopt op zijn eind. De dagen worden korter, de temperaturen lager en de vakantiegangers keren langzaam aan weer naar huis. Nog even en we zien de eerste pepernoten weer liggen in de schappen van onze plaatselijke supermarkt. Ben je nog niet klaar voor de koude winter? Geniet dan optimaal van de nazomer met onderstaande tuin musthaves.

 

Tuinhaard

De nazomers in Nederland kunnen nog heerlijk warm zijn. Toch moet je er rekening mee houden dat het ‘s avonds behoorlijk snel af kan koelen. Wil je zoveel mogelijk avonden doorbrengen in je tuin, maar ben je stiekem een behoorlijke koukleum? Kijk eens naar de mogelijkheden voor een tuinhaard. Met een tuinhaard breng je in de nazomer heerlijke avonden in je tuin door. De tuinhaard zorgt namelijk niet alleen voor warmte, maar ook voor enorm veel sfeer. Is een tuinhaard geen optie? Voorzie je tuinmeubels dan van warme plaids. Deze staan gezellig en zeg nu zelf, wat is er fijner dan ‘s avonds heerlijk onder een warm kleedje kruipen?

 

Verlichting

In de nazomer moeten we de zon wat eerder gedag zeggen, iedere avond wordt het weer een stukje eerder donker. Dit betekent natuurlijk niet dat je afscheid hoeft te nemen van je terras. Met wat sfeervolle verlichting geniet je van de perfecte nazomeravond. Klassieke lantaarns, hippe verlichte plantenbakken, leuke lampionnen of kleine lampjes in je bomen en struiken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met verlichting maak je jouw terras niet alleen extra sfeervol, maar ook een stuk veiliger. Door je tuin ‘s avonds te verlichten komt geen inbreker ongezien je tuin binnenwandelen.

 

De perfecte tuin voor de nazomer
 Free-stock-illustration.com

 

Zonnescherm

De temperaturen kunnen in de nazomer nog behoorlijk oplopen. Een zonnescherm is dan ook onmisbaar. Op een warme dag draai je het zonnescherm uit om volop te ontspannen in een comfortabel schaduwplekje. Wil je ook ‘s avonds genieten van een sfeervol terras? Zonneschermen zijn tegenwoordig verkrijgbaar met ingebouwde verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een knikarmscherm met LED-lampjes in de cassette of voorlijst. ‘S avonds relaxen met een goed boek of genieten van een lekker drankje met je visite, het kan allemaal. Een zonnescherm laten plaatsen in de nazomer kan daarnaast behoorlijk voordelig zijn. Zonwering specialisten hebben in deze periode vaak minder werk, waardoor je wellicht een leuke korting kunt afspreken.

 

De perfecte tuin voor de nazomer
 Hillarysblindspress.co.uk

 

Bloemen en planten

Bloemen en planten alleen geschikt voor de zomer? Nee hoor, ook in de nazomer en herfst kunnen planten hun bloemen tonen. Kies dan voor nazomerbloeiers, als sieruien, klokjesbloemen, herfstanemonen of Dahlia’s. Deze planten zijn juist in de nazomer op hun mooist en geven je tuin veel kleur. Zo houd je dat zomerse gevoel extra lang vast.

 

Klaar voor de nazomer

Is jouw tuin helemaal klaar voor de nazomer? Geniet dan volop van de, hopelijk veel, mooie dagen die we nog tegoed hebben en ga met een zonnig humeur de herfst tegemoet.

Het hele jaar van je tuin genieten, ook als het wat frisser is? Ja graag, er zijn tegenwoordig oplossingen genoeg om warmte toe te voegen aan je tuin. In elk seizoen zijn er frisse dagen/avonden maar laat je je daardoor naar binnen jagen? Waarom niet een vuurtafel van hardhout of steigerhout open, welke kies jij? Sfeervol én lekker warm, zitten in je tuin het hele jaar door!

Waarom kiezen voor screens als zonw...

  Ben je nog op zoek naar zonwering voor je woning? Kijk dan eens naar alle mogelijkheden en voordelen van screens. Screens zijn de laatste tijd erg in populariteit gestegen. In dit artikel lees je waarom deze moderne vorm van zonwering zo’n goede keuze is.   Wat zijn screens? Voorda...

Lees verder

Checklist voor het verbouwen van de...

Je doet het niet zomaar even: de badkamer verbouwen. Er komt de nodige voorbereiding bij kijken. Pak het dan ook het liefst meteen goed aan, met een slim stappenplan om je aan te houden! We delen onze handige checklist met je: zó maak je de badkamerverbouwing tot een succes.    ...

Lees verder

Je bed transformeren tot een echt p...

Alhoewel een simpel bed met twee kussens en een wit dekbedovertrek er heel netjes en clean uit kan zien, het is niet heel aantrekkelijk en toch best wel simpel en saai. Je hebt vast wel eens een echt Amerikaans opgemaakt bed gezien, zo eentje met twintig kussens en een prachtig decor eromheen. Maar ...

Lees verder

Een open keuken? Hier moet je op le...

Veel Nederlandse huizen beschikken over een open keuken. Leuk en handig, vinden we dat. In ons land met weinig ruimte zijn we altijd op zoek naar manieren om de vierkante meters die we hebben zo nuttig mogelijk te besteden. Door te kiezen voor een open keuken hebben we minder muren en deuren in ons ...

Lees verder