18-03-2021

Energie besparen in huis met deze slimme tips en tricks

Het is een steeds belangrijker thema en ook steeds meer mensen kiezen ervoor om hier bewuster mee bezig te gaan: energie besparen in huis. Er zijn veel manieren te bedenken om hiermee aan de slag te gaan. We zetten graag onze tips en tricks voor je op een rijtje.

 

 Energie besparen in huis met deze slimme tips en tricks

 

Woning beter isoleren 

Zeker als je in een oudere woning woont, is het een belangrijk punt om je huis beter te isoleren. Denk aan isolatie bij de ramen, muren, vloeren en het dak. Hoewel het natuurlijk het best werkt om direct alles aan te pakken, kun je dit ook stukje bij beetje verbeteren. Begin bijvoorbeeld bij de ramen: als je nog enkelglas hebt, is het hoog tijd om dit te vervangen met dubbelglas. Door voor meer isolatie te zorgen, hoef je minder te stoken en bespaar je energie.

 

Energiebesparing met een houtkachel

Er moet in een woning nu eenmaal een systeem voor warmte zijn: daar kun je niet omheen in ons relatief koude land. Er kan echter wel goed worden gekeken naar de manier van verwarmen in huis. Met een houtkachel kun je energie besparen: iets waar je in eerste instantie misschien niet direct aan zou denken. Houtkachels helpen je te besparen op de energierekening, omdat ze specifiek de ruimte verwarmen waar je het meest te vinden bent. De centrale verwarming kun je zo juist uit laten staan. Zeker bij houtkachels met een hoog rendement profiteer je van dit voordeel. En een houtkachel is ook nog eens een beeldschone toevoeging aan de kamer!

 

Energiezuinige apparaten gebruiken

Hoewel het enerzijds natuurlijk goed is om apparaten in huis zo lang mogelijk te gebruiken, kun je soms toch beter de overweging maken om voor een energiezuinig alternatief te kiezen. Denk aan de koelkast, vaatwasser, wasmachine en stofzuiger – om maar wat voorbeelden te noemen. Er zijn tegenwoordig veel energiezuinige opties te vinden, die de overstap toch al gauw waard zijn. Let hierbij op het energielabel waarmee het verbruik wordt weergegeven.

 

De juiste verlichting in huis

Overal in huis is verlichting te vinden. Heb je nog gloeilampen in gebruik? Dan is het verstandig om ze te vervangen door LED-verlichting. Per stuk zijn deze lampen prijziger, maar ze zijn veel energiezuiniger en gaan veel langer mee. Zo hoef je dus ook minder vaak een nieuwe lamp te kopen.

 

Waterverbruik in huis

Energiebesparing heeft ook te maken met het waterverbruik in huis. Het is een goed idee om dit tot een minimum te beperken. Dat lukt allereerst door hier zelf bewuster mee om te gaan: korter douchen en de kraan uitzetten tijdens het tandenpoetsen zijn bekende voorbeelden. Ook door minder heet te douchen wordt er energie bespaard. Verder zijn er energiebesparende kranen te koop, die hier een extra handje bij helpen.

Deze zoektocht naar een nieuwe bank...

Het was een bijzonder jaar zullen we maar zeggen. Héél intensief geleefd, maar dan anders. Er is in elk geval in de meeste huishoudens héél intensief gebruik gemaakt van de meubels, een logisch gevolg. Heb jij de afgelopen periode gebruikt om je interieur een complete mak...

Lees verder

Kunststof platen in je interieur? 3...

Bij het verfraaien van je interieur denk je in de meeste niet direct aan kunststof platen. Toch is kunststof bij uitstek geschikt voor stijlvolle toepassingen in je huis. Kunststof is een verzamelnaam voor veel verschillende materialen met uiteenlopende eigenschappen. We laten je 3 soorten zien die ...

Lees verder

Kies de beste kledingkast voor jouw...

De winterkleding heeft al plaatsgemaakt voor de zomerkleding of je zit nog met van alles wat in je kast te kijken. Het weer werkt nog niet echt mee en dus vind je het veilig om ook nog wat warms in de kast te hebben. Veel mensen maken elk seizoen die kledingwissel. Hangen alleen in de kast wat er da...

Lees verder

Kantoormeubelen van goede kwaliteit

Kan jouw huidige kantoormeubilair wel een upgrade gebruiken? Of ben je net een onderneming gestart en ben je nog op zoek naar een kantoorinrichting? Dan zal je ervaren dat het aanbod groot is. Ook de prijzen blijken vaak groter dan het budget. Maar gelukkig is hier een mooie oplossing voor, namelijk...

Lees verder