09-06-2021

Met Deze 3 Tips weer Helemaal in je Sas met je Dakterras

Geen wolkje aan de lucht en de zon schijnt, enthousiast verplaatst jij je naar je dakterras en je ploft neer op je heerlijk loungebank. Genietend van het weer hoor jij op de achtergrond het bruiswater bubbelen en de eerste aroma’s van de barbecue komen jouw kant op waaien. Man, wat heb je het toch goed voor elkaar. Toch mist er iets voor je gevoel, je kijkt eens rond en je denkt: dit dakterras kan wel een herstijling gebruiken. Maar waar begin je dan? Wij hebben 3 tips waar jij je dakterras een oppepper geeft.

 

Met Deze 3 Tips weer Helemaal in je Sas met je Dakterras

 

1.   Je kan nooit genoeg planten hebben

Het grootste verschil tussen het dakterras en de tuin is natuurlijk dat je veel minder groen hebt. Natuurlijk compenseert dat zich met het waanzinnige uitzicht wat een dakterras biedt, dus daar hoef je niet treurig om te zijn. Je kan daarentegen wel voor extra groen zorgen op je dakterras. Kijk goed naar de planten die je al hebt en kijk of hier nog wel tevreden mee bent. Het hoeft overigens niet perse te liggen aan de plant, ga eens voor een andere pot of bak en de stijl, dit maakt al veel verandering voor de uitstraling. 

Grote potten, kleine potten, noem maar op.. Er is een breed scala aan potten waar jij uit kan kiezen. Dan gaan we over naar de planten, wees hier vooral niet bescheiden mee. Ook het plaatsen van klimplanten zijn ideaal om een goede sfeer te creëren. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een stukje privacy op je dakterras. Voor een prachtig plaatje op je dakterras raden wij de blauwe regen aan, deze prachtige klimplant is perfect om jouw dakterras op te fleuren. Let op: bij het plaatsen van klimplanten heb je iets nodig waar ze zich aan vast kunnen houden. Denk hierbij aan een trellis, gaas, losse palen of rek.

 

2. Hoog en droog

Op jouw dakterras kan het ontzettend warm worden, je bent immers dichter bij de zon. Daarom is het zeker geen slecht idee om te investeren in een mooi schaduwdoek, ofwel een tarp. Deze tarp span je over (een deel van) je dakterras en je hebt gelijk een ontzettend knusse sfeer te pakken. Deze schaduwdoeken geven bovendien ook nog eens een moderne uitstraling, veel beter dan die afgetrapte parasol die al 20 jaar in de familie is. 

 

3. Accessoires

Nadat je een oase en schaduw hebt gecreëerd is het tijd om wat te doen met de styling van je dakterras. Je wilt dat je dakterras wat gezelliger gaat ogen, het is namelijk de plek waar jij je even terug trekt na een drukke dag of een geweldige barbecue verzorgt voor je vrienden en familie. Met accessoires kom je al een heel eind. Een van de belangrijkste is een vloerkleed. Je vraagt je nu af, een vloerkleed? Voor buiten? Het antwoord daarop is simpel: Ja! Er zijn veel stijlvolle vloerkleden speciaal gemaakt om buiten neer te leggen. Deze kleden kunnen wel tegen een stootje en zijn ook altijd waterbestendig. Wil jij een echt huiskamer gevoel op je dakterras? Dan is de aanschaf van een vloerkleed echt een must! Deze leg je onder je tuinstoelen van ikwiltuinmeubelen.nl en je realiseert gelijk een echte buitenkamer. Daarnaast is het ook stijlvol om bijpassende kussens en poefen toe te voegen aan je dakterras. Zo maak jij het plaatje helemaal compleet. 

 

Wij hopen dat jij met deze tips weer helemaal opnieuw verliefd word op je dakterras. Succes en heel veel plezier bij het stylen van je dakterras!

Waarom kiezen voor screens als zonw...

  Ben je nog op zoek naar zonwering voor je woning? Kijk dan eens naar alle mogelijkheden en voordelen van screens. Screens zijn de laatste tijd erg in populariteit gestegen. In dit artikel lees je waarom deze moderne vorm van zonwering zo’n goede keuze is.   Wat zijn screens? Voorda...

Lees verder

Checklist voor het verbouwen van de...

Je doet het niet zomaar even: de badkamer verbouwen. Er komt de nodige voorbereiding bij kijken. Pak het dan ook het liefst meteen goed aan, met een slim stappenplan om je aan te houden! We delen onze handige checklist met je: zó maak je de badkamerverbouwing tot een succes.    ...

Lees verder

Je bed transformeren tot een echt p...

Alhoewel een simpel bed met twee kussens en een wit dekbedovertrek er heel netjes en clean uit kan zien, het is niet heel aantrekkelijk en toch best wel simpel en saai. Je hebt vast wel eens een echt Amerikaans opgemaakt bed gezien, zo eentje met twintig kussens en een prachtig decor eromheen. Maar ...

Lees verder

Een open keuken? Hier moet je op le...

Veel Nederlandse huizen beschikken over een open keuken. Leuk en handig, vinden we dat. In ons land met weinig ruimte zijn we altijd op zoek naar manieren om de vierkante meters die we hebben zo nuttig mogelijk te besteden. Door te kiezen voor een open keuken hebben we minder muren en deuren in ons ...

Lees verder